5 Comments

Månedsrapport Januar 2012

Endelig tilbake i aksjemarkedet og første måned i det nye året hadde litt av et januarrally å by på.

Først og fremst, må jeg si takk til alle som deltok i Aksjequizen. Med den responsen som har vært så regner jeg med at det kommer nye konkurranser i løpet av kort tid. Vinneren vil bli trukket og publisert her på Aksjebloggen i løpet av kort tid. (Innen uken er omme?). Lykke til i trekningen! :)

Etter noen måneder ute av aksjemarkedet, bestemte jeg meg for igjen å ønske det nye året velkommen ved å bygge opp en ny tradingportefølje. Jeg satte i gang med den såkalte UKOSE-prosessen min. Jeg hadde ingen problemer med å finne gode kjøspkandidater denne gangen, da hovedsaklig i litt mindre selskaper som viste tegn på å bunne ut. Tradingporteføljen ble bygger opp i løpet av to uker med 8 nye aksjer. Normalt ville jeg nok ikke gått inn i så mange aksjer på så kort tid, men her var det så mange gode kjøpskandidater som passet inn i strategien min at jeg ikke hadde noe annet valg enn å slå til. Og det angrer jeg ikke på.

Porteføljen hoppet opp hele 14,6 % i januar, og den beste aksjen, som også var den første inn i porteføljen denne gangen ble solgt ut igjen knappe uken etter den ble kjøpt etter at den hoppet opp hele 39 %. En realt januarrally med andre ord. Hovedindeksen steg med 3,2 %, noe som altså gir en meravkastning på 11,4 % på tradingporteføljen. En veldig god start på det nye året.

Nedenfor kan du se avkastningsresultatet og utviklingen for tradingporteføljen og hovedindeksen etterfulgt av noen utvalgte grafer fra Holberggrafene som viser hvordan de største selskapene i Norden har endret seg i løpet av det siste tiåret.

Resultat
Hittil i år

1 år

Holberggrafene

Grafene under er hentet fra Holberggrafene av Holberg Fondene. Last ned holberggrafer (pdf)

 

5 Comments

 1. Veldig imponerende! Gratulerer. Jeg kan garantere deg at du er blant de som har gjort det skarpest i Januar, og det i konkurranse med de som lever av dette, være seg meglere, fondsforvaltere og kjendisturbotradere fra forsiden av Se og Hør… sorry.. Finansavisen.

  Metodikken din viser at du har disiplin, og jeg er overbevist om at du kommer til å tjene penger over tid.

  Liker Thumb up 3

 2. @AS: Takk :) Har nok vært mye flaks inni bildet, så litt for tidlig for imponering enda. Det er hvordan jeg takler heldige og uheldige hendelser i det lange bilde som vil avgjøre om dette kan være imponerende eller ei. Men det er ihvertfall veldig kjekt fremgang og se at jeg har lært av mange nybegynnerfeil som definitivt ville kuttet ned på avkastningen.

  @Richard: Desverre har jeg som en del av strategien min at jeg ikke diskuterer eller publiserer aksjene jeg eier med andre, noe som jo er litt uheldig når jeg har en egen aksjeblogg, men slik er det bare. Det er for min egen del for at jeg ikke skal la meg påvirke av andre sine meninger, men også litt for å hindre at andre begynner å følge akkurat samme aksjer som meg for så å komme tilbake og klage til meg når det går galt (Begge disse tilfellene har nemlig skjedd og er noe jeg ikke ønsker).

  Aksjer jeg har solgt meg ut av kan jeg imidlertid både diskutere og publisere, men selvom jeg har solgt meg ut, betyr det ikke at jeg ikke nødvendigvis er interssert i dem lengre. Jeg kan ihvertfall avsløre at aksjen det var snakk om i dette innlegget som hoppet opp 39 % er Grieg Seafood

  Liker Thumb up 1

 3. Litt flaks må man få lov til å ha men, jeg tror ikke resultatet bare er flaks. Du har nok en del peiling på hva du driver med og det er en stor hjelpende hånd til tider..

  Forøvrig er jeg enig i valget om å ikke snakke så veldig mye om selve aksjene og heller fokusere på det rundt om.

  Liker Thumb up 2

 4. Selvsagt :) Det er nok litt som poker. Det er flaks hvilke kort man får, det avgjørende er hva en velger å gjøre med disse kortene.

  Liker Thumb up 1

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Bloggurat Check Google Page Rank Finance bloggar Blogglisten Blopp.no

Aksjebloggen er drevet av: Henrik André Larsen Org. nr: 996 055 809