Om Aksjebloggen

Hvem er Aksjebloggeren?

Aksjebloggeren, altså jeg, er en mann i midten av tyveårene med navn Henrik Larsen. Jeg er nylig ferdig utdannet som sivilingeniør i Marin teknikk ved NTNU og jobber som ingeniør i et norsk oljerelatert selskap. Ved siden av studiet utviklet jeg en yrende interesse for økonomi og aksjer. Som konsekvens av dette har jeg også studert enkelte finansemner ved NTNU i tilegg til de utallige økonomirelaterte bøkene som er lest på fritiden og ikke minst opprettet jeg Aksjebloggen. I tilegg til interessen for aksjer, er jeg interessert i personlig utvikling, noe du kan lese mer om på min andre nettside Målbevisst.no.Jeg kan ikke skryte på meg noe lang fartstid i aksjemarkedet, men til gjengjeld har jeg fått mye erfaring på svært kort tid, både på godt og vondt. Den dyrekjøpte delen av erfaringene er nok den delen jeg har lært mest av og ønsker å lære mer av nå i ettertid. Derfor vil nok denne bloggen også fungere som et verktøy for meg som en slags selvanalyse.

Jeg kommer til å forsøke å holde meg innenfor temaer jeg kan, men søker stadig etter å utvide egen kunnskap. Gjennom å dele erfaringer og kunnskap håper jeg at du som leser vil være med å utvikle Aksjebloggen til å bli en nyttig plattform for alle som er ny i eller bare nyskjerrig på aksjemarkedet.

Les også: Intervju utført av Ludorådet

Hva er Aksjebloggen?

Aksjebloggen er som navnet tilsier en blogg som handler om aksjer. Litt mer konkret vil Aksjebloggen søke etter å opplyse om det som er vesentlig å få med seg som nybegynner og for andre som måtte være nyskjerrig på aksjemarkedet. Dette vil jeg gjøre ved å gå gjennom mine egne erfaringer som ny i aksjemarkedet samtidig som jeg vil komme med gode råd og tips underveis. Gjennom artikkelserierer vil jeg også gå mer i dybden i temaer jeg mener er viktig å få med seg. Hittil har jeg to artikkelserier, hvor den ene beskriver mine egne erfaringer i mitt første år i aksjemarkedet, mens den andre handler mer om det elementære om aksjer, hva en bør vite før en setter igang og om det å bygge seg opp en aksjestrategi helt fra bunnen. Du får også følge meg og min videre ferd i aksjemarkedet gjennom blant annet månedlige rapporter. Bokanbefalinger av relevante bøker vil jeg også servere. Det skal ikke være altfor alvorspreget på denne siden, så jeg satser på å også komme med litt konkurranser og annen underholdning.

Les også: Den tredje mest populære økonomibloggen i Norge

Hvorfor Aksjebloggen?

Aksjemarkedet kan føles som en stor og kaotisk jungel når en er helt fersk. Det er veldig mye å sette seg inn i for å kunne overleve i jungelen. Dette opplevde jeg selv da jeg startet. Jeg husker jeg stadig letet etter nettsider/blogger hvor jeg kunne få lese om erfaringer fra andre som har vært i samme situasjon, men opplevde at mange av sidene jeg fant ble brukt som plattform for å skryte av de gode handlene de gjorde. Når korreksjonene kom, ble det ofte helt stille, ingen så ut til å ville fortelle om de «dårlige» erfaringene. Det kunne da ikke bare være suksesshistorier der ute? Det er jo de dyrekjøpte erfaringene som er viktige, så hvorfor vil ingen skrive om dem? Andre nettsider og blogger har gjerne veldig stort fokus på å komme med konkrete aksjetips, aksjeanalyser og generell markedssyning. Det er helt greit det, men det var ikke det jeg letet etter. Å møte personer i jungelen som står å peker i hver sin retning hvor de mener er den beste veien å gå, er ikke til mye hjelp. Jeg letet etter et kart som kunne lede meg trygt gjennom jungelen og opp i høyden hvor jeg kunne fåoversikt over det hele. Det er det jeg vil at Aksjebloggen skal være, kartet du har i baklommen når du tar de første stegene inn i aksjejungelen.

Ta kontakt

PS: Har du hatt nytte av Aksjebloggen? Jeg bruker mye tid og krefter på at denne bloggen skal gi deg noe nytteverdi. Gi gjerne en liten donasjon og hjelp meg i å gjøre Aksjebloggen enda bedre. Hver eneste krone benyttes til nødvendigheter og forbedringer til Aksjebloggen. (Eks. programvare og kodesnutter, bildelisenser, hosting og domeneutgifter, premier, annonsering etc). Donasjoner kan gjøres nedenfor med Paypal/kort og skjer gjennom den trygge aktøren: Paypal. 

Tusen takk!

Bloggurat Check Google Page Rank Finance bloggar Blogglisten Blopp.no

Aksjebloggen er drevet av: Henrik André Larsen Org. nr: 996 055 809