Bitcoinbanner3
47 Comments

31 norske blogger om personlig økonomi, aksjer og finans

oblogger

Det finnes mange gode norske aksje- og økonomiblogger. Her finner du 31 andre norske økonomiblogger du kan utforske.

Det er ikke til å stikke under en stol at vi økonomibloggere er en minoritet i bloggeland, men det finnes likevel noen håndfulle aktive økonomiblogger som er verdt å lese. Det skrives om alt fra veien til økonomisk frihet, aksjeinvesteringer, hverdagsøkonomi, aggresiv gjeldsnedbetaling og mye mye mer.

Listen ble sist oppdatert 13.november 2017. Synes du den mangler noen gode blogger? Skriv den i kommentarfeltet under.

Sjekk også ut de siste publiserte innleggene fra norske økonomiblogger!

1. Finansnerden

Ung mann med stort og hårete mål om å besitte “FUCK YOU MONEY” og ha full økonomisk uavhengighet innen 2026. Veldig spennende og inspirerende blogg. Min norske favoritt økonomiblogg

2. Pengeblogg

På Pengeblogg finner du over 100 økonomiske tips og råd, gode serier om hvordan lykkes med mål og ikke minst hvordan lykkes som aksjetrader/investor. Enda en favoritt!

3. Formuebygging

En gammel traver, ikke at formuebyggeren er gammel, men bloggen har eksistert i over 7 år! Formuebyggeren er hovedsaklig fokusert på hverdagsøkonomi og betale ned gjeld. Kan jeg ha 3 favoritter?

4. Pengebingen

Gikk fra et liv fylt av usunne økonomiske valg til å betale ned all drittgjeld til nå å virkelig ta de store stegene mot nye store og hårete økonomiske mål. Inspirerende og ikke minst mye nyttig lesestoff!

5. Eivind Berg

Eivind gikk fra å sløse bort alle pengene i ungdomstiden til å bli en økonomisk småbarnsfar som sparer halve lønnen. I denne bloggen sikter Eivind på å gi deg den økonomiske veiledningen som han selv ikke fikk, og det klarer han på en fantastisk måte. Denne bloggen oser av kvalitet og gjennomførte innlegg. Denne bloggen anbefales på det varmeste!

6. Kingcash

En nyutdannet jurist og blogger av 88-modell som nettopp har begynt reisen mot økonomisk uavhengighet sammen med sin samboer Queen Cash. Jeg kjenner meg veldig igjen i denne karen!

7. Sparepengersmart

Petter Pengesmart som han kaller seg har ikke alltid vært smart med penger, men det ser han ut til å ha blitt nå. Skriver om egen økonomi og økonomiske mål og hverdagsøkonomi generelt.

8. Pengesnakk

Ung kvinne som har alt hun ønsker seg fordi hun har spart opp til det. Nå sparer hun opp til økonomisk uavhengighet og skriver om dette og temaer som hverdagsøkonomi, sparing, penger og parforhold, inntekter og lykke.

9. Nordnetbloggen

Dette er sannsynligvis den mest aktive og den mest leste økonomibloggen i Norge. Her er flere titalls bloggere, både private og profesjonelle aktører, samlet for å blogge om det vi alle interesserer oss så veldig for, nemlig aksjer, finans og økonomi.

10. Fundamentalanalyse

En god blogg og nettsted for deg som ønsker å lære mer om fundamentale analyser. I tilegg til vanlig blogg finner du gode artikler, analyser, forum og verktøy for fundamental analyse.

11. Aksjeanalyser

Hvis du heller foretrekker teknisk analyse er dette bloggen for deg. Her finner du ferske tekniske analyser av ulike aksjer, indekser og markeder. Et godt sted å begynne for å se hvordan en teknisk analyse kan gjennomføres i praksis.

12. Vestliens Finansblogg

Marius Vestlien Hansen er en finansentusiast og driver til daglig med aksjehandel som hobby. På denne bloggen deler han sin egen aksjeportefølje.

13. Flerepenger

En blodfersk blogg skrevet av en fersk sparer og enda ferskere investor som har begynt å drømme om livet som økonomisk uavhengig. Blir spennende å følge med!

14. Sparesiden

Økonom i 40-årene som skriver om personlig økonomi, kreditt og aksjeinvesteringer. Bruker en kontroversiell investeringsstrategi med lånte penger fra kredittkort og skriver stadig statusrapporter om hvordan det går med denne strategien. Stikkord – “Det svinger mye”

15. Økonomiske Blikk

Økonomen Lasse Paulsen bruker denne bloggen til å dykke dypere og reflektere over samfunnsaktuelle økonomiske spørsmål, utvikling I finansmarkedene, konjukturer og mye mye mer.

16. Elin Reitan – Økonomibloggen

Elin Reitan er forbrukerøkonom i Nordea og kommer i denne bloggen med mange gode råd og tips for å få mest mulig ut av din hverdagsøkonomi.

17. Fattigfransen

Ung og ambisiøs blogger som har satt seg et gigantisk mål om å pensjonere seg som 30-åring! (Han er 22 år i skrivende stund). Har blant annet hatt en periode hvor han prøvde seg på livet som trader i noen måneder.

18. Peter Warrens finansblogg

Kanskje den mest anerkjente finansbloggen i Norge? Peter Warren har bloggen siden 2009 og holder fortsatt koken. Her kan du lese og lære mye av en med lang fartstid i finans. Anbefales!

19. Silje Sandmæl

Ja, hun fra luksusfellen vettu… Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB og har en stort engasjement og lidenskap for å bedre folks privatøkonomi.

20. Pengefokus

Ny og spennende personlig økonomi blogg skrevet av en Oslo-mann i slutten av 20-årene. Skriver om utviklingen i sin egen økonomi.

21. Hennes penger

Hun jobber som gjeldsrådgiver og har en stor lidenskap for privatøkonomi og ikke minst å få ordnet opp i økonomien til folk med store økonomiske utfordringer. Hun skriver i hovedsak til kvinner i denne bloggen (derav tittelen), men det er mye nyttig lesestoff for alle og enhver å finne her.

22. Le Professeur Økonomi

En ny blogg skrevet av en 30-åring som ønsker å oppnå økonomisk uavhengighet innen han når 40-årene.

23. Sparetanken

En blogg som tidligere gikk under navnet “Luksusfellen” som tar for seg å hjelpe med gode økonomiske tips og råd.

24. Fra Kirkerotte til Onkel Skrue

Hun skriver om sin vei ut av økonomiske problemer og stor gjeld. Hun har lang vei igjen å gå før hun er Onkel Skrue, men denne kirkerotta har ihvertfall tatt de første små stegene med å gå løs på drittgjelden.

25. Min Økonomi

Ny blogg skrevet av en ung ingeniør i 20-årene med stor interesse for økonomi. Her vil han skrive om sin egen økonomiske hverdag og aksjeinteresse.

26. Erlings Investeringsdagbok

Erling skriver om sin vei til å bli en bedre investor gjennom fyldige og interessante innlegg om norske aksjer, investeringsstrategi og generelt hvordan lære mer og bli en bedre investor. Har stor tro på denne bloggen!

27. Investorkilden

En blogg som har samlet mange gode ressurser, lenker osv. Bloggeren her tar også for seg enkeltaksjer på Oslo Børs i innleggene.

28. Frihetsfondet

Mann i 30-årene skriver og filosoferer om økonomi og finans. Her skriver fyldig om sin egen tilnærming til aksjer og aksjemaredet og betraktninger rundt dette.

29. Penspar.no

To unge menn i begynnelsen av 30-årene med en unaturlig stor interesse for pensjon. Thomas er siviløkonom og Jørgen jurist, sammen klarer de å gjøre et ellers så dørgende kjedelig tema som pensjon til noe veldig underholdende og informativt.

30. Mippbloggen

Mibbloggen er en økonomiblogg full av økonomiblogger. Det er rett og slett en portal av gode blogger som skriver om aksjer, finans og personlig økonomi.

31. Odin-Bloggen

Odin Fondene har sin egen blogg, her er det fokus på fondssparing, investering i aksjer og investoradferd. Her ligger det mange gode kvalitetsinnlegg.

Har jeg glemt noen? Skriv i kommentarfeltet under så legger jeg den til listen

Kom enkelt i gang med aksjetrading med disse bøkene:

Aksjer_og_aksjehandel_large Aksjekjøp og day oms 2016-blå.indd trading123 tradeyourway

Skjermbilde 2017-09-19 kl. 20.31.43*Affiliatelenker via Tanum.no

47 Comments

 1. Utrolig bra blogg! Og veldig bra med en slik oversikt over økonomi blogger;)
  Jeg er selv en ivrig aksjehandler, og ser frem til å lære meg litt mer nytt på denne bloggen!

  Liker Thumb up 1

 2. Magnus: Jepp, Pengevett har jeg nok kommet over 😉 Et glimrende forum for alle i enhver økonomisk situasjon.

  Victoria: Tusen takk for flott tilbakemelding 🙂 Håper du følger bloggen min videre. Den vil nok ikke oppdateres så altfor ofte pga noe tunge og travle tider i studiene, men jeg prøver å oppdatere 2-3 ganger i uken.

  Takk for at du la meg til 😉

  Liker Thumb up 1

 3. Christian: Flott blogg du har:) Jeg følger allerede fast med på den nå. Spennende å følge med på hvordan andre personer opptrer i markedet. Takk for TA for QEC 🙂

  Liker Thumb up 0

 4. Bloggen din likte jeg godt så du har fått deg en link på forsiden:)

  Nei, nå er det jo på full fart inn mot ferietid, så hva med noe om ferieøkonomi? Ferie på budsjett? Det er vel rimelig kjent at ferier er et stort pengesluk for mange nordmenn og pengene sitter vel mye løsere enn ellers. Vet om en del som har gått på en smell der.

  Liker Thumb up 1

 5. Gratulerer med ny blogg 🙂 Godt å se at det stadig kommer flere blogger om personlig økonomi. Lykke til videre med den, kommer nok til å holde et øye med den.

  PS: Hvis du åpner kommentarfeltet for kommentarer fra navn/nettadresse, så kan det hende det kommer en kommentar fra meg iblant 😉 Men slik det er nå så må jeg lage en bruker på en av alternativene for å kunne kommentere, noe jeg ikke er interessert i å gjøre.

  Liker Thumb up 0

 6. Flott å se at stadig flere banker kommer med blogger og sosiale medier. Får en litt mer personlig tilnærming til banken! 🙂

  Liker Thumb up 0

 7. Takk for tipset Kjell 🙂 Nå ble denne listen laget for snart 3 år siden. Ser at flere av de på listen er inaktive nå.

  Liker Thumb up 0

 8. Hei!
  Ser at du viser til Pengebloggen som jeg skrev da jeg var forbrukerøkonom i Postbanken. Den har vi lagt ned, men jeg vil anbefale deg å vise til http://www.sunnøkonomi.no som er DNBs forbrukerøkonom Silje Sandmæl sin blogg.

  I tillegg vil jeg anbefale http://www.sunnbedrift.no som jeg nå som småbedriftsøkonom skriver. Her gis veldig mange gode råd og tips til små og mellomstore bedrifter om økonomi.

  Mvh Ellen Dokk Holm

  Liker Thumb up 0

 9. Hei Ellen,

  Takk for tilbakemelding 🙂 Denne ble skrevet for over 3 år siden og jeg ser at det er mye som har forandret seg i økonomibloggeverden siden den gang. Kanskje på tide med en ny og oppdatert liste over økonomiblogger.

  Takk igjen og ha en flott helg

  Mvh Henrik

  Liker Thumb up 1

 10. Hei Henrik, det er på tide med en ny og oppdatert liste ja! 🙂 I likhet med andre kommenterer her, så har også jeg lyst til å ende opp på denne listen. http://www.finanssans.no – Her skriver jeg blant annet om privatøkonomi, boliglån, pensjon, sparing og aksjer.

  Liker Thumb up 0

 11. Heisann. Ja, det er absolutt på tide og takk for tipset om din egen blogg. Ser veldig interessant ut, skal sjekke den ut nærmere 🙂

  Liker Thumb up 0

 12. Lenge siden det har blitt postet noe på bloggen her, er det slutt på bloggingen? synes alle innleggene her har vært god og nyttig lesning. Har selv lest noen aksjebøker etter annbefalling herfra, men synes innleggene her på bloggen har vært vel så nyttig og inspirerende. Hadde vært strålende om det kom flere engasjerende innlegg med ideer til sparing og investering i aksjer og ikke minst innføringer om det spennende aksjemarkedet.

  Liker Thumb up 1

 13. Ny side som bør følges.

  Aksjeanalyser.com er en uavhengig analysetjeneste og blogg. Her skrives og lages det tekniske analyser på aksjer i Norge, Sverige, Danmark og USA. Det skrives også tekniske analyser på indekser, valutaer og råvarer.

  Liker Thumb up 1

 14. Takk til både Daniel og Arild for gode tips til aksjeblogger. Jeg begynner å skjønne at det er på tide med en ny og oppdatert oversikt over økonomiblogger 🙂

  Ha en nydelig helg!

  Liker Thumb up 1

 15. Takk for en meget god oversikt. Er nok ikke lei Aksjebloggen ennå, men fant mye nytt og spennende lesestoff her nå! Har nylig startet opp en egen blogg som skal omhandle sparing, så da må målet være å få en plass her etter hvert 🙂

  Liker Thumb up 1

 16. Og vipps der var målet ditt nådd 😉 25 har blitt til 26. Kommer nok til å følge med på SparDeg.

  PS: Godt du ikke er lei Aksjebloggen helt enda 🙂

  Liker Thumb up 1

 17. Ikke verst å nå målet såpass kjapt! Vil komme en del om aksjer etter hvert også, da dette er noe jeg selv har drevet med en stund i tillegg til at det er en utmerket måte å spare på. Du er forresten lagt til som en av mine “sparingspartnere” på spardeg.org 🙂

  Liker Thumb up 1

 18. Hei Trond 🙂 Ja, mye gull her! Var innom bloggen din også i dag, men ser at det ikke har vært aktivitet på en stund. Planer om å begynne igjen? 🙂

  Liker Thumb up 0

 19. Stockles: Takk for tipset 🙂 Dessverre tar jeg bare med norskspråklige blogger i denne oversikten, men skal nok følge med på bloggen din selv. Også kommer den selvsagt med om jeg lager en engelskspråklig liste også.

  Mippbloggen: Da var dere tap med på listen 🙂

  Liker Thumb up 0

Comments are closed.

Bloggurat Check Google Page Rank Finance bloggar Blogglisten Blopp.no Blogglistenhits

Aksjebloggen er drevet av: Henrik André Larsen Org. nr: 996 055 809