21 Comments

14 blogger om personlig økonomi, finans og aksjer

Det finnes mange gode norske blogger med personlig økonomi, finans og aksjer som tema, her er noen av dem.

Oppdatering: Denne listen er utdatert. Mange av bloggene her finnes ikke lenger. Se oppdatert liste her: 25 norske blogger om personlig økonomi, aksjer og finans

Hittil har rosabloggene dominert bloggeverdenen. Bloggere, gjerne unge jenter, som skriver om hverdagen sin, mote, sminke og klær. Men det finnes mange blogger med andre tema der ute på den store vide webben, og det ser ut til at stadig flere oppdager disse. Blåblogger kaller jeg dem, blogger som tar for seg temaer som personlig økonomi, finans og aksjer. Jeg skulle gjerne sett flere av dem, og det er gledelig å se at stadig flere blåbloggere dukker opp, men desverre er det også en del som faller fra. Under finner du en liten oversikt over nye blogger eller blogger som jeg har oppdaget siden forrige innlegg om slike blogger i februar (10 blogger om personlig økonomi, finans og aksjer).

Se også: flere blogger og nyttige aksjesider 

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet om det er noen blåblogger jeg ikke har fått med meg!

1. Soon to be a billionaire

Soon to be a billionaire er en relativt ny blogg, men har på kort tid rukket å få mange faste lesere, og det er ikke uten grunn ettersom bloggen ikke bare er veldig aktiv men også har mye interessant stoff om alt som handler om personlig økonomi og livet generelt.

2. Aksjehandleren

Aksjehandleren er en blogger som trader aktivt med aksjer og som lar deg følge hvert eneste steg han tar i markedet. Aksjehandleren er en svært aktiv blogg og blir oppdatert like flittig som bloggeren handler med aksjer. En spennende blogg å følge med på.

3. Habbitens børs og finansblogg

Habbitens børs og finansblogg tar for seg teknisk analyse av både enkeltaksjer og indekser. I tilegg får du til en viss grad innblikk i hva bloggeren selv trader i. Aktiviteten er noe varierende, men om du ønsker å få en liten teknisk analyse av en aksje eller indeks så er dette bloggen å besøke.

4. Utbytte

Bloggeren dokumenterer sin vei til økonomisk frihet gjennom bloggen Utbytte. Og som tittelen kanskje avslører så baserer altså investeringsstrategien seg på Utbytte.

5. Kronasjer

Kronasjer er en relativt ny blogg som hovedsaklig handler om privat økonomi med utgangspunkt i bloggerens egen økonomi.

6. Pengeblogg

Pengeblogg er en blogg som tar for seg både privat økonomi, personlig utvikling og aksjehandel. Bloggen skrives av en siviløkonom som mener personlig økonomi og personlig utvikling burde gå hånd i hånd, dette resulterer i mye godt og tidløst kvalitetslesestoff. Les f. eks om Pengebloggens 100 pengetips. Dette er en blogg som er verdt å lese.

7. Nordnetbloggen

Nordnet sin egen blogg får du blant annet servert synspunkter og meninger om økonomi, finans og aksjer av flere bloggere deriblant Anders Skar, daglig leder i Nordnet, Are Slettan, Tormod Andreassen, Holberg Fondene, Odin fondene med flere. Undertegnede er selv blogger på Nordnetbloggen.

8. Espen Sirnes

Espen Sirnes er førsteamanuensis i finans ved Universitetet i Tromsø. Bloggen hans er ikke veldig aktiv, men når det først kommer et innlegg er det som regel svært interessante og dype innlegg om ulike temaer i finansverdenen.

9. Gjeldsslaven

Gjeldsslaven er en  ny blogg som handler om privatøkonomien til bloggeren selv idet han forsøker å komme seg ut av en vanskelig økonomisk situasjon. Ved å blogge håper Gjeldsslaven ikke bare å komme seg ut av den økonomiske situasjonen han er i, men også å kunne hjelpe andre i samme situasjon.

10. Aksjespekulanten

Aksjespekulanten er en aktiv blogg om aksjer. Her kommer det daglige innlegg med oppdateringer om enkeltaksjer, men også aksjemarkedet generelt. Aksjespekulanten tilbyr også morgenrapport.

11. Adapting to change

Bloggen skrives av Tomas Lønsetteig som er mastergradsstudent i entreprenørskap og innovasjon. Adapting to change handler i stor grad om makroøkonomien og økonomisk politikk i USA, men også andre teamer blir tatt opp som f. eks gull og sølvprisene.

12. Stockerblog

Stockerblog er den eneste utenlandske bloggen jeg tar med her. Det finnes sikkert mange gode blogger (Kom gjerne med tips i kommentarfeltet), men denne bloggen tok jeg med da jeg nettopp oppdaget den og fant mye interessant lesestoff. Det ser ut til å være en svært aktiv blogg som tar for seg mange ulike temaer innen finans og aksjer.

13. Økonomi.no

Økonomi.no er en svært aktiv og interessant blogg som tar for seg alle mulige temaer innen økonomi. Bloggen skrives av tre studiekamerater som alle har mastergrad fra NHH.

14. Aksjeragnarfoss

Helt til slutt tar jeg med en blodfersk blogg som ble startet for knappe 3 dager siden. Bloggen skrives av en siviløkonom fra NHH med 20 års erfaring i aksjemarkedet.

Vet du om noen flere blogger med personlig økonomi, finans eller aksjer som tema? Skriv gjerne i kommentarfeltet.

21 Comments

 1. Det dukker nok opp nye 🙂 Har sett mange blåblogger som har dukket opp for så å forsvinne igjen i løpet av det siste halvåret. Jeg håper det blir mer populært med økonomiblogger etterhvert som folk får øynene opp for den.

  Takk for rettelsen, fort gjort! 🙂

 2. Grats med eget domene Aksjehandleren! Nå kan du gjøre litt mer og dessuten føle at bloggen bare er “din”. Den blir en liten baby etter en stund…

  For øvrig morsomt å lese dine hyppige oppdateringer.

  Nå kom jeg også på at jeg burde heller kommentert på din blogg. Nuvel. 🙂

 3. Hehe.. Takk for kommentar uansett. Selv om man kanskje ikke har blitt rik av å lese bloggen min så er jeg i hvert fall ærlig.

  Eget domene er veldig bra. Kjekt altså med alle mulige plug-ins og muligheter. Jeg er usikker på om jeg ar tid likevel til å ta bloggen ett steg videre, men man må bare ha tålmodighet.

 4. Og det er denne ærligheten som gjør det interessant å lese 🙂 Jeg har sett en del aksjeblogger de siste årene som skriver om alle handlene de gjør og om hvor bra det går, så blir plutselig bloggene helt stille når de litt dårligere periodene på børsen kommer, og da skjønner en jo tegningen. Det er selvsagt ikke kjekt å skrive om de dårlige handlene, men det er de en lærer av og de som er viktig å lære av.

 5. Så flott at jeg kunne bidra til det du letet etter 🙂 Nå er det en stund siden den listen ble laget så er nok en del av de bloggene som ikke er aktive lengre. Men her er det alltid en oppdatert liste over innleggene til aktive økonomiblogger 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *