4 Comments

Del 1 – De fem “beste” aksjetradene hittil i 2018

Lurer du på hvordan jeg trader aksjer? Hva jeg ser etter, når og hvorfor jeg kjøper og selger som jeg gjør? Her får du et lite innblikk i min “tradingverden” gjennom de beste og verste aksjetradene hittil i år.

Det siste året har jeg funnet litt tilbake til den store interessen i aksjetrading og spisset strategien min. I dette og neste innlegg får du et innblikk i de beste og verste tradene jeg har gjort så langt i år. 

I det siste har jeg fokusert på å spisse strategien mot de scenariene jeg har gjort det best på opp gjennom årene, effektivisert analyseprosessen min og er generelt mer kresen på hva jeg tar inn i porteføljen (Heller kontanter enn et middelmådig case jeg må følge tett). Dette ser ut til å ha gitt relativt gode resultater den siste perioden. La oss først se på vinnerne for den siste perioden.

Les også: Slik får jeg tid til aksjetrading i en travel hverdag

1. Link Mobility – 39,17 %

Link Mobility ble kjøpt til 160 kr da den brøt opp av en kopp med håndtak formasjon, kort tid etter suste aksjen opp da det tikket inn et bud på hele selskapet til en gevinst på 39,2 %

Link Mobility har jeg snust på flere ganger gjennom noen år, første gang da den lå rundt 15 kr. Det har vært en aksje med stort momentum til den begynte å konsolidere i fjor høst. Siden da har den vært på watchlisten.

I begynnelsen av 2018 så den ut til å begynne på “håndtaket” på koppen hvor volumet og interessen tørker inn nedover i håndtaket. Da satt jeg klar til å kjøpe om den skulle bryte opp på høyt volum, noe den gjorde. Aksjen ble kjøpt til 160 kr og den fortsatte opp på høyere volum til det noen uker senere kom inn bud på alle aksjene på 225 kr, jeg tok gevinst på 223 kr, en stigning på 39,2 %.

1_Link

2. Petroleum Geo-Services – 32,3 %

PGS ble kjøpt da den brøt opp gjennom motstanden ved 30 kr fra en lang dobbelt bunnformasjon. Aksjen steg raskt etter bruddet og ble solgt til 41,8 kr med gevinst på 32,3 %

Tidlig i 2018 begynte PGS å vise tendenser til et klassisk bokeksempel på en lengre dobbeltbunn formasjon. Den bygget opp mometum på veldig positiv volumbalanse og jeg satt derfor opp en kursalarm rett ved motstanden på 30 kr.

Aksjen ble kjøpt til 31,6 kr etter bruddet. Etter en rask stigning solgte jeg ved 41,8 kr og tok gevinst på 32,3 %

2_PGS

3. Spectrum – 23,8 %

PGS var ikke alene om å skyte fart, hele seismikkbransjen begynte å skyte fart denne våren. Spectrum viste også stor styrke på sterk volumbalanse og ble kjøpt inn omtrent på samme tid. Gevinst på 23,8 %

Det var store bevegelser i hele seismikkbransjen, dette benyttet jeg meg av og tok inn Spectrum omtrent samtidig som PGS. Denne hadde akkurat brutt en motstand på rundt 48 kr på høyt volum. Aksjen skjøt videre fart opp mot 60 kr hvor den så ut til å møte motstand igjen. Aksjen ble solgt på 59,4 kr med en gevinst på 23,8 %

3_SPU

 

4. Scatec Solar – 23,7 %

Scatec Solar ble kjøpt til 49,6 kr da den brøt opp av en nesten 3 år lang konsolidering på høyt volum. Etter en rask stigning tok jeg gevinst i aksjen på 61,4 kr eller 23,7 %. 

Scatec Solar lå lenge i wathclisten min som en potensiell “utbryter”. Den så på et tidspunkt ut til å bryte opp i begynnelsen av 2018, men hadde ikke volumøkningen med seg og brøt raskt ned igjen. Da den igjen fikk positivt momentum med volumøkning i mai, slo jeg til på 49,6 kr. Etter en rask stigning tok jeg geveinst på 61,4 kr eller 23,7 %.

9_ScatecSolar

5. TGS-NOPEC – 20 %

TGS er tredje seismikkaksje på listen. Aksjen hadde et brudd opp fra en 5 år lang konsolidering fra en omvendt hode skulder formasjon. Skjøt fart til en gevinst på 20 %. 

TGS hadde ligget lenge i watchlisten hvor den så ut til å forme en veldig lang omvendt hode skulder formasjon med halslinje rundt 200 kr. Jeg fulgte derfor godt med rundt dette nivået. Men selv om jeg fulgte godt med klarte jeg ikke å fange den opp før ved 235 kr. Etter bruddet satt den veldig fart og jeg tok gevinst omtrent samtidig som de andre seismikkaksjene. Solgte til 282 kr med en gevinst på 20 %.

4_TGS

4 Comments

  1. Spennende! Takk for at du deler =) Gleder meg til å lese om de dårligste også, og hva du har lært. Det er interessant! Tror du at du kan klare å “leve” av det?

  2. Hyggelig å kunne dele også 🙂 Det er “dessverre” ikke de helt store lærdommene i denne omgang. Det har gått overraskende greit å følge strategien (Kanskje for en gangs skyld). Men det er nettopp da man skal holde seg i skinnet og ha beina fortsatt godt plantet på jorden og fortsette i samme spor. Jeg har for lite kapital i tradingporteføljen til å være i nærheten av å leve av det per i dag, men kanskje en dag?…

  3. Ang Scatec solar, så brøt den jo opp over samme motstand todlig i 2018, det gikk jo ikke så bra. Hva gjorde at du ikke gikk inn den gangen??

  4. Jeg var inne den gangen også med en liten slant, men det ikke ikke veien. Traden gikk vel omtrent i 0 da den snudde ned igjen. Derfor er ikke den traden med på listen her.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *