1 Comment

45 % avkastning i Gaming Innovation Group

Gaming Innovation Group (GIG) var den andre aksjen jeg realiserte i prosjekt Pengetre. Traden gav en avkastning på 45%.

Da GIG så ut til å kunne etablere en dobbel-bunn formasjon satte jeg den på watchlisten min med kursalarm tett på 1,30. Det tok ikke lang tid før denne ble utløst og det på høyt volum.

Les også: 148 % avkastning på 2 måneder i NEL Hydrogen

Jeg kjøpte da 20 000 aksjer til snittpris på 1,38 (1) og stop-loss på 1,28. Etter en liten konsolideringsfase, gikk den inn i en cup-with handle formasjon for deretter å stige opp mot motstanden på rundt 2,00 kroner hvor jeg solgte til 2,00 kroner (2). Dette gav en avkastning på 45%, eller 12 400 kroner i kroner og ører.

Her kunne jeg og skulle jeg i henhold til strategien ha holdt den lenger, men istedet sikret jeg gevinsten da det generelle aksjemarkedet begynte å vingle mye.

Aksje Kjøpt Solgt Avkastning % Avkastning kr
Gaming Innovation Group 1,38 2,00 45 % 12 400 kr

1. Stigende trend

Det første jeg sjekket ut da jeg så at en potensiell dobbel-bunn formasjon var å se på aksjen i en litt større horisont for å finne den generelle trendretningen. Her så jeg at den lå i en lang stigende trend, men dog veldig volatil innad i denne trenden.

2. Teknisk formasjon og støttende volum

Videre så jeg nøyere på utviklingen av den potensielle dobbel bunn-formasjonen, en formasjon som raskt ble bekreftet etter den ble satt på watchlisten min. Volumutviklingen støttet bruddet med en stor økning i volum. Jeg kjøpte 20 000 aksjer ved 1,38 kroner (1) og satte en stop-loss på 1,28 kroner.

I 3 måneder konsoliderte aksjen på stadig lavere volumer før den igjen spratt opp på høyere volum opp mot mostanden ved 1,75. Her igjen observerte jeg hvordan den utviklet seg ved mostanden og så at volumbalansen var god og at en potensiell cup-with handle formasjon var i utvikling. Og sant nok så spratt den opp nok en gang på høyere volum gjennom 1,75 og jeg solgte til slutt ved neste motstandslinje på rundt 2,00 (2).

Tok gevinst for tidlig

Som skrevet lenger opp skulle jeg nok i henhold til strategien min ha holdt denne aksjen lenger for å se hvordan den utviklet seg ved motstandnivået rundt 2,00 kroner. Istedet ble jeg for opphengt i å sikre den gevinsten jeg hadde fått og solgte (noe nervøst) ut ved 2,00 kroner. Bare dager senere spratt den videre opp til 2,60 kroner.

Les også: Ta deg sammen mann og følg strategien din for pokker!

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *