Bitcoinbanner3
3 Comments

Å ha en enkel aksjestrategi kan spare deg for tid, tabber og informasjonsoverdose!

informasjonsoverdose

En overkomplisert strategi kan føre til informasjonsoverdose og skape utallige fallgruver for deg selv. Keep it simple!

Her er den tøffe sannheten – Du er elendig til å tolke informasjon. Det verste av alt er at du tror at du er veldig god til det og at jo mer informasjon du har jo sikrere vurdering tror du at du gjør.

Les også: Unngå impulshandling av aksjer basert på informasjonsstøy

Men ikke ta det personlig, du er ikke alene. Dette gjelder hele menneskeheten. Vi er rett og slett ikke laget for å tolke store mengder informasjon på samme tid. Ihvertfall om vi skal tro all forskningen som er gjort på dette området. Her anbefales boken Den lille boken om adferdsinvesteringer – slik unngår du å bli din egen verste fiende” av James Montier, som går grundig gjennom forskning på hvordan vi som mennesker fungerer (eller ikke fungerer) som investorer.

Mennesket som investor faller stadig i fellen med å søke så mye informasjon som overhode mulig for å gjøre “den beste vurderingen”. Vi tror at jo mer vi vet, jo bedre vurdering klarer vi å gjøre. Men dette er feil, faktisk vil mer informasjon kunne gjøre deg betraktelig verre til å gjøre gode vurderinger skal vi tro forskningen Montier presenterer. Noen av grunnene til dette er:

  • At hjernen din underbevisst søker etter og overvurderer betyningen av informasjon som støtter synspunktet du allerede har
  • Mye informasjon gjør det vanskelig for hjernen å vurdere viktigheten av hver informasjon
  • Do mer detaljert informasjon du har jo mer tunnel-syn får du og går glipp av det store bildet
  • Du kan fort henge deg opp i støyen av informasjon som er for og imot ditt synspunkt som kan få deg til å avvike fra strategien din

Ta grep før du blir rammet av informasjonsoverdose!

Så hva kan du gjøre for å unngå å bli rammet av informasjonsoverdose? Du kan konstruere en strategi som er enkel å forholde seg til og som baserer seg på noen få utvalgte faktorer som du holde deg til.

En ting må du ha klart for deg med en eneste gang, du kan ikke ha en aksjestrategi som tar hensyn til alle nøkkeltall og indikatorer. Og joda, jeg forstår fristelsen. Jeg har selv vært der hvor jeg har lest meg opp på utallige ulike strategier og forsøkt å ta “det beste” fra alle og lage min egen basert på dette. Dette blir kaos som er vanskelig å forholde seg til og som inviterer til mange fallgruver.

Velg heller ut de aller viktigste faktorene du ønsker å fokusere på i din strategi som hovedkriterier. På denne måten slipper du å måtte henge deg opp i alle mulige indikatorer, nøkkeltall og nyheter og du gjør det så mye lettere for deg selv i å gjøre gode vurdering som ikke er basert på informasjonsstøy i aksjemarkedet.

It is far better to focus on what really matters, rather than succumbing to the siren call of Wall Street’s many noise peddlers. We would be far better off analyzing the five things we really need to know about an investment, rather than trying to know absolutely everything about everything concerned with the investment. – James Montier

 

 

Kom enkelt i gang med aksjetrading med disse bøkene:

Aksjer_og_aksjehandel_large Aksjekjøp og day oms 2016-blå.indd trading123 tradeyourway

Skjermbilde 2017-09-19 kl. 20.31.43*Affiliatelenker via Tanum.no

3 Comments

  1. Han kommer nok ikke med 5 konkrete faktorer du bør vite om investering, men sikter nok heller til at du bør finne deg noen få faktorer du skal fokusere på avhengig av hvilke strategi og framgangsmåte du har. For en verdiinvestor kan dette være faktorer som inntjening pris/bok etc, mens for en aksjetrader kan det kanskje være noen få utvalgte indiktorer, trend etc.

    Liker Thumb up 0

Comments are closed.

Bloggurat Check Google Page Rank Finance bloggar Blogglisten Blopp.no Blogglistenhits

Aksjebloggen er drevet av: Henrik André Larsen Org. nr: 996 055 809