Aksjeakademiets nettstudie for nybegynnere

Er du ny med aksjer? Eller har du kanskje handlet aksjer en stund uten å ha den helt store strategien på plass? Lurer du på hva teknisk anlayse er og hvordan det utføres? Hvordan forstå en fundamental selskapsanalyse? Eller er du nysgjerrig på hvordan psykologien spiller inn på din egen aksjehandel? Da kan i så fall aksjeakademiets nettstudie kanskje noe for deg.

Jeg har akkurat lest gjennom sjette og siste modul i aksjeakademiets nettstudie og tenkte jeg skulle gi deg et innblikk i hva dette kurset inneholder, hva du kan forvente deg og ikke minst om dette kanskje er noe som kan være verdifullt for deg og din aksjehandel. Du kan velge å ta kurset i sin helhet, som innvolverer en personlig mentor i 6 måneder, oppgaver, eksamen og kursbevis, eller du kan nøye deg med å kjøpe selve kursmateriellet. Jeg hadde kun kursmateriellet og vil derfor ta utgangspunkt i det i dette innlegget.

Selve kursmateriellet kommer i form av powerpoint presentasjonsfiler, noe jeg skal ærlig innrømme at jeg var litt skeptisk til i begynnelsen. Men så snart jeg hadde kommet litt inn i modulene så så jeg fordelen med å ha kursmateriellet på denne måten, fremfor f. eks statiske pdf filer. Modulene er nemlig bygget opp på en litt lekende måte med gode og animerte illustrasjoner som får fram selv de mest vanskelige poengene på en forståelig måte. Animeringen var kanskje litt i overkant enkelte plasser i kurset, men samtidig ser jeg at dette også tvinger en til å ta seg litt tid til kursmateriellet fremfor å prøve å raske seg gjennom.

Første modul begynner forsiktg med en introduksjon av aksjemarkedet. Dette er en veldig nyttig modul hvis du ikke har så mye kjenskap til aksjer eller oversikt over hvordan aksjemarkedet fungerer. Faktisk vil den være nyttig også for deg som allerede har litt kunnskaper om aksjer og aksjemarkedet, ihvertfall følte jeg at jeg fikk en del ut av denne modulen selvom det meste av stoffet var kjent for meg fra før. Denne modulen er også nyttig for å gi et helhetsbilde for resten av modulene. Så ikke hopp over denne!

I andre modul får du en innføring i teknisk analyse, hva det er for noe, hvordan det brukes og hvordan du selv kan utføre en teknisk analyse. Denne modulen inneholder svært mange eksempler som forklarer i praksis den teorien som presenteres. Dette gjør det veldig enkelt å forstå for en som ikke har den helt store kjennskapen til teknisk analyse fra før. Videre i tredje modul får du et innblikk i hva som må til og hva du må passe på hvis du ønsker å basere aksjehandelen din på en kortsiktig tradingstrategi. Her er også disposisjonseffekten et tema, noe Magne Solberg tidligere har skrevet gjesteinnlegg om på Aksjebloggen – Kortsiktig trader? Pass deg for disposisjonseffekten.

Fundamental analyse er temaet for modul fire. Her vil du få en innføring i hvilke fundamentale faktorer som vil påvirke aksjekursen og hvordan en gjennom en fundamental analyse kan gjøre seg opp en mening om hva et aksjeselskap er verdt. I denne modulen vil du også kunne lære deg litt om hvordan du kan lese regnskapet til et selskap og hvilke nøkkeltall som er særlig viktig å se på. Dette er ikke et kurs i hvordan utføre fundamental analyse ettersom det kan være en stor og kompliset prosess, men den er veldig nyttig som en innføring og for å få bedre forståelse av fundamental analyse i praksis.
Nettstudiet er delt inn i følgende seks moduler:

  • Modul 1: Markedsplassen
  • Modul 2: Teknisk analyse
  • Modul 3: Kortsiktig trading
  • Modul 4: Fundamental analyse
  • Modul 5: Markedspsykologi og investoradferd
  • Modul 6: Veien videre

 

I femte modul kommer vi inn på et tema jeg synes er veldig spennende, nemlig markedspsykologi og investoradferd. Dette er rett og slett en modul du bør få med deg hvis du ønsker å bygge opp en egen fungerende aksjestrategi. Her vil blant annet disposisjonseffekten igjen bli et tema. Sjette og siste modul tar for seg din vei videre i aksjemarkedet. Hvordan skal du gå frem i aksjemarkedet? Hva passer best for deg? Er du en langsiktig aksjesparer eller en kortsiktig trader? I denne modulen er risiko også et viktig tema.

Prisen for kursmateriellet er 330 kroner for alle 6 modulene. Du kan også velge å kjøpe bare enkelte av modulene til mellom 60-90 kr per stk. Modulene bygger forsikig videre på hverandre, men ikke så mye at de ikke kan leses alene. Men jeg vil virkelig anbefale at du kjøper hele pakken så du får med deg helheten i dette nettstudiet. Det er en liten kostnad som fort vil kunne betale seg tilbake i forhold til å gå inn i aksjemarkedet uten kunnskap, mål og mening. 

Besøk Aksjeakademiet.no for mer informasjon

I tilegg til å tilby kursmateriellet for disse modulene så kan du altså få deg din helt egen personlig veileder i 6 måneder. Dette koster selvsagt mer, men vil kunne være en verdifull langsiktig investering. Istedet for å falle i alle de kostbare nybegynnerfellene så har du altså en veileder som kan lede deg trygt gjennom den første tiden din i aksjemarkedet.

For ordens skyld, kursmateriellet er blitt gjort tilgjengelig for meg på mitt iniativ for å gi deg som leser en innsikt i et kurs som jeg mener kan være nyttig for deg.


Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *