12 Comments

Aksjebloggen 1 år!!

Aksjebloggen er blitt hele 1 år gammel! Les hvordan det hele startet. Takk til alle dere som har fulgt siden gjennom dette året.

Det er nå et år siden jeg en mørk vinterkveld satt å surfet mer eller mindre meningsløst rundt på nettet. Å surfe meningsløst på nettet kan virke ja, nettopp meningsløst, men for meg er det en måte å hente inspirasjon. Når det ikke er noe konkret jeg er ute etter å finne, så finner jeg de underligste ting. Jeg lar kreativiteten slå seg løs i søkefeltet og nye funn gir mer nyskjerrighet og nye søk.

Med en nyvunnet interesse for aksjer var det naturlig at mange aksjerelaterte ord havnet i søkefeltet og det ledet meg til blant annet bloggene Formuebygging og Pengebloggen. Jeg husker godt hvor spennende jeg synes det var å kunne lese og sette seg inn i andre personer sine tanker og meninger rundt det samme temaet jeg var interessert i, nemlig økonomi. Det neste søkeordet ble da selvsagt “Aksjeblogg”, det samme søkeordet som i dag gir meg mest trafikk. Men da jeg søkte på det den gang var det skuffende lite å finne. Noen få blogger om aksjer dukket opp, men de fleste var stille og forlatt etter finanskrisens herjinger.

Normalt når en ikke helt finner det en leter etter på nettet, så tenker en gjerne bare “Jaja, da fant jeg ikke det jeg letet etter denne gang, noen burde gjøre noe med det”. Det samme tenkte jeg. Jeg hadde aldri tenkt på meg som en potensiell blogger, det streifet meg ikke. Men så etter å ha surfet litt mer rundt på Formuebygging kom jeg over et invervju av Sindre Låstad i Glabladet. Da var jo turen selvsagt kort inn til Glabladet hvor jeg fant masse interessant lesestoff om selvutvikling, men også om blogging. Jeg fikk et inspirert øyeblikk, en idé, jeg kan jo starte aksjeblogg selv! I løpet av kvelden var både navn, domene, hosting, design og logo på plass. Aksjebloggen var født og surfeturen fikk mening likevel!

Så her leser du altså, 1 år etterpå, på en nettside som ble født etter en tilfeldig surfetur på internett. Du er heller ikke alene om å lese, du er faktisk i selskap med over 2000 andre unike lesere som er innom Aksjebloggen hver måned. Kanskje er du også en av de over 200 som følger meg på twitter eller nyhetsbrev? Uansett om du er en fast følger av Aksjebloggen, om du er innom en sjelden gang eller om dette er første gang du er inne, så sier jeg tusen takk til deg som leser! Det hadde ikke vært mye vits å dele mine tanker, meninger og erfaringer om ingen ville lese dem.

I tilegg til å takke deg som leser Aksjebloggen vil jeg gjerne også takke en rekke andre personer som har gjort dette til en spennende erfaring for meg.

 • Først og fremst takk til bloggerne bak Formuebygging, Pengebloggen og Økonomiguiden som ikke bare har gitt meg både inspirasjon og motivasjon, men som jeg også har fått relativt god kontakt med gjennom dette året. Dette gjelder for så vidt mange andre økonomibloggere uten å ramse dem opp her. Takk alle sammen!
 • Stor takk til Sindre Låstad i Glabladet som hjalp meg i gang med Aksjebloggen gjennom praktiske guider, tips og råd og personlig hjelp vedrørende blogging. Jeg må også få takke Sindre, som også har blitt en god kontakt, for all den positive inspirasjonen og motivasjonen han gir.
 • Tusen takk til Anders Skar i Nordnet som var den første til å sponse Aksjebloggen gjennom kjøp av annonser. I tilegg må jeg få takke for at du tok meg inn i varmen i Nordnetbloggen og som stiller opp til intervju.
 • En veldig stor takk til SKAGEN Fondene som inviterte meg til Nyttårskonferansen kommende torsdag. Dette setter jeg veldig stor pris på og er noe jeg virkelig ser frem til!
 • Stor takk til Ole Bernard Larsen i Skandiabanken som ikke bare stilte til intervju, men som også har fungert som kontakt med Skandiabanken som har mange spennende prosjekter på gang.
 • Og takk til Per Eikrem, Kommunikasjonsdirektør ved Oslo Børs som skal gi meg en omvisning på Oslo Børs kommende fredag. Dette ser jeg frem til.
 • Hvis noen er glemt nå, så er det ikke fordi jeg ikke er takknemlig, heller fordi jeg er glemsk.

12 Comments

 1. Tilbaketråkk: Vær din egen saueflokk | nordnetbloggen.no
 2. Takktakk! 🙂 Ja, satser nok på at det blir flere år! Blir spennende å se hvordan det ser ut om enda et år!

 3. Gratulerer med 1 år Aksjebloggern og takk for at du nevner meg med såpass hyggelige ord. Jeg husker når du startet opp denne bloggen, jeg fikk en følelse av at dette kommer til å bli et værende nettsted. (Kan man skrive det?). Poenget mitt er iallfall at mange starter en blogg, skriver innlegg noen måneder for å la den dø ut etterpå.

  Hver gang du legger ut et innlegg er de godt skrevne og ikke minst gjort bra research på det du skriver om. På meg virker det som at du har veldig stor peiling på det du driver med iallfall. 🙂

  Men husk dette: Man trenger ikke å overgå seg selv for hvert innlegg, da vil man slite og til slutt kanskje man ikke orker skrive noe mer.

  Ser frem mot fler år av aksjebloggen og intervjuene du skal på. 🙂

 4. @Tora: Takk for hurrarop 😉

  @Formuebygging: Tusen takk for det! Og det skulle bare mangle. Du har gitt meg mye inspirasjon! Ja, jeg har ihvertfall ikke tenkt å død ut. Det kan godt hende nettsiden endrer seg eller blir til flere alt ettersom hvordan jeg utvikler meg og mine interesser. Men jeg er nok kommet for å bli 🙂

  Tusen takk for gode ord! Setter virkelig pris på det. Det er jo ikke så veldig mange som kommenterer her inne, så da er det ikke alltid lett å vite hva som treffer og ikke treffer. Så dette er kjekt å høre!

  Og du har nok helt rett i det og det er nok noe jeg sliter med. Å konkurrere med meg selv er en veldig god egenskap, men det kan selvsagt også få negative konsekvenser som her. Har nok mistet motivasjonen et par ganger etter å ha blitt utkonkurrert av meg selv 😉 Så har lært litt der ja. Prøver å bli flinkere på å skrive kortere innlegg og heller litt oftere, men “problemet” er å stoppe fingrene og engasjementet når de først er sluppet løs! Dette innlegget her for eksempel skulle egentlig bare være en liten notis.

  Ser frem til det jeg også og ikke minst ser jeg frem til mer stoff på Formuebygging. Jeg følger med og har lest alle de siste innleggene selv om jeg ikke har kommentert så flittig i det siste 😉

 5. Gratulerer Aksjebloggen. Dette er solid innsats og jeg er imponert over hva du har fått til og hvor profft du gjør ting. Det viser jo bare takkelista di 🙂

  Lykke til i året som kommer med å kapitalisere nettstedet ditt. Og ikke minst lykke til med tradingen hvis du fortsatt har noen posisjoner. Ser fram til nye eksperimenter med vinnere og tapere eller andre former for forskning 🙂

 6. Takk for gode ord 🙂

  Jeg har nok noen posisjoner fortsatt, men trader ikke på lik linje som før. Har ikke like mye tid som før til å følge med, så kommer nok til å gjøre en forandring i strategien etterhvert. Skal se om jeg ikke får gjort i stand et lite eksperiment også.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *