3 Comments

Aksjebloggeren anbefaler: Inside Job

Før jeg trykket play-knappen trodde jeg at skulle få servert en spennende thriller med Matt Damon i hovedrollen, jeg tok grundig feil, jeg fikk noe mye bedre!

Jeg hadde mottat mange varme anbefalinger om at jeg måtte se filmen Inside Job, så da gjorde jeg det, men du verden så overrasket jeg ble. Jeg hadde nemlig fått det for meg at Inside Job var en thriller basert på et hendelsesforløp fra finanskrisen, med selveste Matt Damon i hovedrollen. Noe som jo hadde vært en oppskrift på en god film i seg selv, men så var det altså noe helt annet som rullet over skjermen.

Filmen åpner opp med vakre naturbilder fra Island, før Matt Damon introduserer den nylige bankkrisen på den vesle vulkanøyen. Det er nå det går opp for meg at det ikke er en actionthriller jeg har foran meg, men derimot en spennende dokumentar om finanskrisen med Damon som forteller. Dokumentaren tar deg med på innsiden til finanskrisen gjennom fem ulike deler: “How did we get there, The bubble, The crisis, The Accountability og Where we are now”. Dette gjøres hovedsaklig gjennom å intervjue personer med ulike roller i finanskrisen, men hvis du tror at du har et par timer med kjedelige intervjuer foran deg, så må du nok tro om igjen.

Inside Job er en film som engasjerer, en film som forklarer og en film som gir et nytt og dypere innblikk i finanskrisen. Ikke minst får du gleden av å se noen av de som står for grådigheten i finansverdenen bli grillet under intervjuene. Det skal også sies at Matt Damon gjør en utmerket jobb som forteller i denne dokumentaren. Det er ikke uten grunn at denne filmen har mottat både knallgode kritikker og utpekt som vinner av Beste Dokumentar av blant annet Academy Awards.

“Inside Job is an angry, well-argued documentary about how the American financial industry set out deliberately to defraud the ordinary American investor” – Roger Ebert

Da gjenstår det bare for meg å sende videre de varme anbefalingene for dette er en dokumentarfilm du bør få med deg!


3 Comments

  1. Jo flere anmeldelser og synspunkter som deles jo bedre 🙂 Forøvrig kjekt å se at noen tok oppfordringen om å se den 😉

    Ha en fortsatt fin helg!

  2. Tilbaketråkk: Filmer sett siden sist… « Opinion

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *