4 Comments

Aksjekjøp og Daytrading

Denne lysgrønne 600 siders store boken er, ifølge forfatteren selv, den mest omfattende norske aksjeboken som er utgitt. Sannsynligheten er stor for at du har sett den før, kanskje har du den til og med i bokhyllen din? Den har ihvertfall vært en bestselger når det kommer til aksjebøker og det med god grunn. Oddmund Grøtte har selv gjort stor suksess med aksjetrading og har i dag daytrading som yrke. I “Aksjekjøp og Daytrading” gir Oddmund deg en innføring i det grunnleggende om det å handle aksjer på en smart måte.  “Metode, psykologi, risiko og strategier” er stikkordene som preger forsiden og her kan du trygt dømme boken ut ifra omslaget. Gjennom over 150 charts viser Oddmund deg hvordan de ulike strategiene fungerer i praksis. Og frykt ikke, om du er en tilhenger av fundamental analyse så vil du få god nytte av denne boken du også.

Aksjekjøp og Daytrading” kan gi deg, som ny i aksjemarkedet, en god hjelp til å komme i gang med å gjøre gode aksjekjøp. Du vil  få mange ahaopplevelser gjennom å lese denne boken, og ikke minst vil den kunne styre deg unna de vanligste tabbene som har kostet mange personer før deg, for sviende mye penger. Å få sannsynlighetene på sine side er nøkkelen til suksess når det kommer til aksjehandel, og det er nettopp det denne boken vil hjelpe deg med.

Boken kan kjøpes hos Tanum.no

Flere anbefalte bøker

Kapittelinndeling

– Forord av Peter Warren

– Kap 1: Hva er trading?

– Kap 2: Er aksjeplukking lotto?

– Kap 3: Psykologi

– Kap 4: Risiko

– Kap 5: Tradingstrategier

– Kap 6: Daytrading

– Kap 7: Unngå tabbene

– Kap 8: Lag din egen forretningsplan

– Kap 9: Den vitenskapelige metode

– Kap 10: Shortsalg

– Kap 11: Å vedde mot markedet

– Kap 12: Trav, poker, sjakk, gambling og trading

– Kap 13: Trade selv eller kjøpe fond?

– Etterord

– Appendiks: Metode

4 Comments

 1. Jeg liker denne boken godt. Den prøver ikke å framstille trading som en lettvindt måte å tjene penger på, men er ærlig når det gjelder hva man kan forvente av avkastning, at man må jobbe på kveldstid dersom man skal trade på utenlandske børser osv. Og ligningstallene til forfatteren tyder jo på at han vet hva han skriver om 😉

 2. Ja, liker denne godt jeg også 🙂 Enkel å lese som nybegynner og den lyver ikke som du sier. Gir en bred og god innføring, som er nyttig for alle som skal drive med aksjer. Oddmund vet nok hva han skriver om ja, har lest en del på nettsiden hans, vet ikke hvor aktiv den er nå lenger, den ser litt gammel ut, men verdt å sjekke ut: http://www.daytrading.no/

 3. Gleder meg til å begynne å lese den. Har kjøpt denne og Aksjeskolen. skal leses så snart eksamenstiden er ferdig 🙂

  Noen andre bøker som er å anbefale for “nybegynnere” ?

 4. Hvis du leser engelsk, finnes det mange å velge i. Her er tre som jeg selv har lært mye av:

  * How I made $ 2.000.000 in the stock market – Nicolas Darvas
  * Trade your way to financial freedom – Van K. Tharp
  * 24 essential lessons for investment success – William J. O’Neil

  En annen god bok er klassikeren over alle klassikere innen denne sjangeren, nemlig Reminiscences of a stock operator av Edwin Lefevre. Gammel bok, så den er litt tyngre å lese enn de tre nevnt ovenfor, men inneholder svært mye nyttig informasjon. Videre er Market Wizards-bøkene til Jack Schwager meget gode.

  Flere anbefalinger her: http://pengeblogg.bloggnorge.com/category/anbefalte-b%c3%b8ker/

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *