1 Comment

Aksjespillet – Hvordan har det gått hittil?

Aksjespillet som Skandiabanken lanserte i september ser ut til å ha blitt en stor suksess med nesten 18 000 registrerte spillere. Så hvordan har det gått hittil?

Som litt over gjennomsnittlig interessert i aksjer og med egen aksjeblogg, så hadde det vært veldig kjedelig å havne på bunn blant over 18 000 spillere i et aksjespill. Men samtidig innser jeg at om en skal komme på topp i et slikt spill så må en ha en strategi som innvolverer mye flaks, og da kan det raskt gå begge veier. Fra tidligere aksjespill er vinnerne i stor grad personer som har satset mer eller mindre hele porteføljen i et fåtall av aksjer, gjerne av den mer volatile typen, såkalte pennystocks. Ofte er det også nybegynnere som vinner slike spill, noe jeg kan skjønne, ettersom de fleste som har holdt på med aksjer en stund har lært seg at pennystocks det skal man holde seg unna og at eggene ikke skal ligge i en og samme kurv. Så det ble min strategi denne gangen, å legge noen pennystocks i en kurv og håpe på det beste. Jeg har ikke gjort så mye eller fulgt så veldig mye med, men så langt har det gått greit med en avkastning på ca 16 % hittil, men det er nok et stykke unna toppen og ting snur fort med en slik strategi. Uansett hvordan det måtte gå så er det ihvertfall et veldig spenennde spill.

Nettopp den samme strategien valgte Ole Roger som ble månedens vinner i oktober. Han satset store deler av den fiktive summen på 100 000 kr på  Rocksource (RGT) som spratt opp over 40% i oktober, noe som var nok til å gjøre han til vinner. Ole Roger var også nybegynner og hadde aldri rørt aksjer på noe vis før denne konkurransen, men han har likevel ambisjoner om å ta førstepremiepotten på 50 000 kr og satser nå blant annet på Eitzen Chemicals og Nordiag, to andre volatile aksjer. Han ligger i skrivende stund på første plass med ca 52% avkastning så langt. Les intervju av Ole Roger hos Skandiabanken.

Så hvem er det som spiller Aksjespillet? Det ser ut til at unge gutter er de mest aktive i aksjespillet. Over 43 % av spillerne er under 17 år og hele 86% er av det mannlige kjønn. Gjennomsnittsalderen på spillerne er 21 år mot 42 år som er gjennomsnittsladeren på de som handler med ekte aksjer i Skandiabanken. Les mer i BT.

Det har vært en del problemer med spillet hittil, noe som i hovedsak kan skyldes stor pågang og noen mindre bugs, men spillet er enda i sin betaversjon og det gjøres stadig forbedringer. En ny versjon er ventet i 2011 og da kommer det nok til å gjøres mange ny forbedringer. I disse dager tar Skandiabanken imot forbedringsforslag på facebookveggen til spillet. Så de gir seg nok neppe med spillet med det første. Neste år kan det også se ut til at premiestrukturen blir noe annerledes, ihvertfall om de følger avstemningen de hadde for en måned siden. Det kan se ut til at det blir månedspremier på 20 000 kr neste år, og ingen årpremie.

Helt til slutt, nedenfor er en graf over gjennomsnittsverdien på alle porteføljene. Spillerne har med andre ord ikke gjort det spesielt bra med tanke på hvor godt det har gått på børsen i samme periode. Gjennomsnittsporteføljen er ned rundt 3%, mens hovedindeksen er opp 6,3 % i samme periode.

Så hvordan har det gått med deg i aksjespillet så langt? Hvilke strategi bruker du?

Gå til aksjespillet på Facebook

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *