Aksjespillet – Nå som Iphone app

Aksjespillet til Skandiabanken har blitt en stor suksess med nesten 50 000 registrerte spillere, nå lanseres spillet også som Iphone app. Les også hvordan det har gått med meg hittil i aksjespillet og test dine aksjekunnskaper i ny aksjequiz.

Aksjespillet til Skandiabanken har siden  høsten 2010 gitt deg muligheten til å boltre deg i aksjemarkedet med fiktive penger som innsats. I motsetning til aksjemarkedet kan du her altså ikke tape egne penger, du kan deimot vinne penger, masse penger! Da er det ikke rart dette spillet har blitt populært. Aksjespillet er blitt innstallert nærmere 50 000 ganger på facebook og i de mest aktive periodene ble det foretatt hele 12-15 000 fiktive handler daglig gjennom Aksjespillet, noe som ville tilsvart ca 20% av handelen på Oslo Børs.

Det er fortsatt de unge som dominerer Aksjespillet og hele 75 % av spillerne er under 25 år. Kvinneandelen er, ikke helt uventet, heller ikke særlig høy. Kun 14 % av spillerne er av det kvinnelige kjønn.

– Det er veldig bra at spillet gir en arena for de unge til å lære seg aksjehandel uten risiko for å tape penger. Samtidig ser vi at det er svært få kvinner som prøver seg i spillet, noe som samsvarer med den lave kvinneandelen for aksjehandel generelt. Så her ligger det en generell utfordring i det å kunne hjelpe kvinner i gang med å tilegne seg kunnskap om aksjehandel, sier informasjonssjef i Skandiabanken Johnny Anderson

Les også: På bakrommet til aksjespillet

Aksjespillet som til nå har vært å finne på facebook har nå kommet til en ny plattform, nemlig til Iphone, Ipad og i mitt tilfelle Ipod Touch. Førsteinntrykket er at den både er enkel å bruke og stabil. Designet er svært enkelt og kun det mest interessante er tatt med, ikke noe dilldall her altså (Se skjermbilder nedenfor). Så nå er det endelig mulig å ta med seg aksjespillet rett i lommen, noe som kan være praktisk for de som ellers ikke har tilgang til aksjespillet i arbeidstiden. Det er selvsagt helt gratis å laste ned.

Prøv aksjespillet på Iphone! (Gratis)

Jeg deltar selv i Aksjespillet og har gjort det ganske bra hittil i år og ligger inne blant de hundre beste med en avkastning på rundt 50 %. På det meste hadde jeg en avkastning på 62 %, noe som da plasserte meg på en 34 plass. For å vinne i et slikt spill må en både ta høy risiko og ikke minst ha en god porsjon flaks. Strategien min har derfor vært å satse på et fåtall aksjer, gjerne av den mer risikable typen, for så å ta raske gevinster ved eventuelle rekyler opp. Dette fungerer selvsagt ikke alltid, og jeg har tapt mye på enkelte fiktive handler. Men en ting er ihvertfall sikkert, det er et veldig spennende spill og det er morsomt å kunne gjøre handler en ellers ikke ville gjort med egne penger.

I skrivende stund har personen på førsteplass en avkastning på hele 144 %. Også de neste fem på listen har mer enn doblet den fiktive aksjekapitalen i løpet av året.

Skandiabanken sammen med AksjeNorge og Oslo Børs lansert en spennende Aksjequiz hvor du kan, gjennom 30 spørsmål, teste dine kunnskaper om aksjer og aksjemarkedet. Her er det vel også på sin plass å nevne at undertegnede var førstemann med full pott. ; )

Aksjespillet til Skandiabanken

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *