Andre utgifter til aksjehandel? Før aviser, analyseverktøy og annet i skattemeldingen

Foto: Markus Spiske / Unsplash

Har du andre utgifter forbundet med din aksjehandel? Få fradrag for dem ved å føre de inn i skattemeldingen i post 3.3.7

Les også: Hvordan føre aksjer i skattemeldingen

Mens kurtasje automatisk kommer med i skattemeldingen, har du kanskje andre utgifter forbundet med aksjehandel som ikke kommer med. Disse kan du føre inn selv i skattemeldingen for å få fradrag for dem. Men pass på å kun føre faktiske utgifter som står i stil til aktiviteten. 

Det kan være mange utgifter du gjerne ikke tenker helt over i hverdagen, men som kan være avgjørende for deg og din investering- eller tradingstrategi. Utgifter til analyseverktøy, realtidskurser, internett og næringslivsaviser kan være noen. I likhet med kurtasje har du krav på fradrag for slike utgifter, men du må altså føre dem inn selv.

Slike utgifter legger du enkelt til i skattemeldingen ved å legge til post 3.3.7 og skrive en beskrivelse av utgiftene. Her anbefales det også å legge ved et vedlegg til skattemeldingen hvor du beskriver dette mer i detalj. 

Eksempler på utgifter som kan vurderes å føres inn i skattemeldingen:

  • Analyseverktøy, f. eks Borsdata.se, Infront, Investtech
  • Næringslivsaviser, f. eks Dagens Næringsliv, Finansavisen
  • Internett, (Fornuftig andel av denne)
  • Utgifter til realitidskurser e.l.
  • Utgifter til analyserapporter
DB

Kutt skatten med Dine Penger

Dine Penger utgir hvert år en skattespesial som er fullspekket av gode råd og tips til hvordan du kan kutte skatten og få full oversikt over skattemeldingen. Dette er en liten investering som fort kan spare deg for tusenlapper!

Abonner på Dine Penger nå!

Annonse

Utgiftene må stå i stil i forhold til aktiviteten

Du kan selvsagt ikke gå helt over styr og føre opp alt og ingenting i skattemeldingen. Utgiftene du fører opp må stå i stil i forhold til hvor aktiv og hvor stor gevinst du har. 

Du kan ikke føre opp f. eks hele strømregningen og intetnettregningen hvis du kun har gjort et par aksjehandler det året. Gjør et fornuftig anslag på de utgiftene som er påkrevd for din aksjehandel. Har du aktiv tradingstrategi, er du gjerne helt avhengig av å ha et godt analyseprogram, dette kan du føre opp. Her er du kanskje mindre avhengig av å lese nyheter om aksjene, da er det ikke fornuftig å føre opp næringslivsaviser.

Er du en langsiktig fundamental investor som er avhengig av å følge med på selskapene gjennom nyheter, så er du gjerne avhengig av å følge med i næringslivsaviser. Da kan du føre opp en fornuftig andel av disse utgiftene i skattemeldingen.

Internett er litt verre å beregne. Du må jo ha internert for å drive med aksjehandel, men hvor stor andel brukes til aksjehandel i forhold til annet privat? Gjør en vurdering.

Legg gjerne ved et vedlegg i skattemeldingen som beskriver nærmere tallene du har kommet fram til og krever fradrag for. 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *