2 Comments

Årets første trades – En fulltreffer og en bom

© Picsfive | Dreamstime.com

Begynnelsen av året har bydd på mange gode men korte aksjetrades i tradingporteføljen. Av hele ti realiserte trades har kun to ført til tap. Her følger en kort handelsanalyse av en av fulltreffer og en bommbert fra årets første trades

Årets første kvartal har vært en god periode for tradingporteføljen min. Hittil i år er avkastning på ganske nøyaktig 15 % mot hovedindeksens 9,6 %. Det meste av denne avkastningen kom i januar måned da jeg fikk vært med på nyttårsrallyet etter å ha vært uten aksjer i flere måneder.

Les også: Tilbake i aksjemarkedet – Hvordan jeg går frem

Nedenfor finner du en liten handelsanalyse av den største fulltrefferen på nyåret som var i Grieg Seafood og en liten bommert i Rocksource. Begge tradene ble svært korte.

Fulltrefferen – Grieg Seafood

Da jeg satte i gang med UKOSE-prosessen rett før nyåret var Grieg Seafood en av de aksjene jeg la merke til og som fikk plass på watchlisten min. Etter å ha fulgt med i et par uker valgte jeg å kjøpe, noe som skulle vise seg å bli en fulltreffer.

Etter å ha falt nesten 80 % i løpet av år 2011 sammen med lakseprisene så jeg tendenser til bunnformasjoner i Grieg Seafood. Det som imidlertid var mest interessant med denne aksjen var volumbalansen i det kortsiktige bildet. Det vil si at hver gang aksjen steg så steg den på svært høyt volum og omvendt ved fall i kursen. Dette er normalt et positivt tegn. Men jeg fikk likevel aldri de helt klare kjøpssignalene før jeg bestemte meg for å kjøpe den til kurs 4,31 og se om den kunne bryte opp gjennom motstanden på 4,60 kroner (nedre strek). Jeg satte stop-loss til 4 kroner.

Kort tid etter at jeg kjøpte aksjen brøt den opp gjennom motstanden uten store problemer og fortsatte som en rakett opp til 6 kroner den påfølgende uken. Men på rundt 6 kroner møtte den igjen litt motstand og med en RSI på over 80 og godt opp i overkjøpt område bestemte jeg meg for å si meg fornøyd med den raske gevinsten i aksjen og solgte til kurs 5,96 kroner. Aksjen ble igjen satt på watchlisten for å se hvordan den utviklet seg videre og om den ville komme seg gjennom motstanden på 6 kroner. Denne traden gav en avkastning på hele 37 % (etter kurtasje) på litt over en uke, noe jeg ikke kan annet enn å si meg veldig fornøyd med.

Det jeg imidlertid ikke er like fornøyd med er at selvom denne lå i watchlisten min etter at jeg hadde solgt den så glemte jeg den litt bort mens jeg jaktet på andre trades og dermed la jeg ikke merke til at en liten omvendt-hode-skulder formasjon (Se graf under) var i ferd med å forme seg og ble etterfulgt av at aksjen skjøt fart igjen opp gjennom motstanden på 6 kroner. Her kunne det nok vært mer å hente om jeg hadde fulgt med.

Til vanlig foretrekker jeg nok investeringer og trades som varer litt lenger enn hva denne gjorde, men av og til må man rett og slett bare si seg fornøyd og ta gevinsten og ikke bli for grådig, noe jeg kanskje burde gjort i neste trade også.

Bommert – Rocksource

Denne lille traden hadde jeg egentlig ikke så veldig lyst å skrive om her på Aksjebloggen, rett og slett fordi den ikke følger en streng strategi, men var mer et lite bet enn noe annet. Men jeg får vel smake steken når jeg absolutt skulle være med på leken.

Det var nok den enorme avkastningen helt i begynnelsen av året som gjorde denne aksjen seg fristende for meg. Kanskje ble jeg litt blendet etter den raske avkastningen i Grieg Seafood bare noen dager før? Uansett så var det også her volumbalansen som gjorde denne mest interessant for meg og det at den intradag så ut til å finne støtte på rundt 0,44-0,45 kroner. Jeg bestemte meg for å gjøre en liten bet og kjøpte aksjen til 0,46 kroner. Det var ikke store summen jeg gikk inn med her rett og slett fordi jeg anså det som en risikabel trade (Jeg er tidligere kjent med Rocksource for å si det sånn). Jeg satte stop-loss til 0,42 kroner, litt under støtten på 0,44 kroner.

I løpet av de to neste ukene steg aksjen helt opp til 0,56 kroner og jeg satt en liten stund inne med en papirgevinst på 20 %. Jeg satt klar på salgsknappen da den intradag møtte motstand ved den forrige toppen en måned før. Jeg satt klar, men jeg trykket ikke. Kanskje var det fordi jeg allerede nettopp hadde gjort en veldig rask trade i GSF og følte at jeg begynte å bli utålmodig ved å gjøre så korte trades. Strategien min bygger egentlig på litt lengre trades og nå hadde jeg allerede hatt én rask en. Og der var bommen!

Rett etter at den hadde snudd ved forrige topp så dalte den, fort, over den neste ukene og innen tre uker var den solgt til 0,41 kroner på stop-loss. Det var et lite nederlag å ha en gevinst på 20 % forsvinne og omgjøres til et tap på 10 % i løpet av noen uker, men samtidig fikk det med litt ned igjen på jorden etter den raske gevinsten i Grieg Seafood. Jeg gjorde i det minste alt riktig i forhold til å stop-loss.

2 Comments

  1. Interessant å lese dette innlegget. Men noen grunn til at du ikke flyttet stop-loss oppover i Rocksource for å sikre i det minste noe gevinst/break even?

    Personlig ville jeg flyttet stop-loss til 0,46-0,48 når kursen gikk over 0,52. Ellers ville jeg vært veldig obs når hode-skulder-formasjonen begynte å vise seg i februar 🙂

  2. arvid: Flott at det er interessant 🙂 Grunnen til at stop-loss ikke ble flyttet oppover var rett og slett at aksjekursen svingte MYE i dette tidsrommet. Flyttes stop-lossen for tett så selges jeg ut på intradagsvingninger. I min strategi trengs det litt mer håndfaste og litt lengre oppganger før stop-loss flytter etter.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *