4 Comments

Hei og velkommen til Aksjebloggen

Er du ny her? På denne siden får du et raskt overblikk over hva som finnes på Aksjebloggen.

Aksjebloggen har eksistert i over 10 år, omtrent like lenge som jeg har vært i aksjemarkedet. I løpet av den tiden har bloggen blitt fylt opp av flere hundre innlegg om stort og smått, om aksjeinvestering, sparing og økonomisk uavhengighet. I et forsøk på å gjøre det litt mer oversiktlig for deg, har jeg derfor samlet noen anbefalte innlegg å starte med på denne siden. 

Hvis du vil lese mer om meg som skriver denne bloggen så ta deg en tur inn her: Om Aksjebloggen

Følg gjerne Aksjebloggen på Facebook og Twitter

 

Anbefalte innlegg fra arkivet

Nedenfor finner du noen anbefalte innlegg hentet fra arkivet. Start gjerne med disse, eller rot deg rundt i arkivet med alle innleggene.

Kom i gang med aksjer

Sparing og personlig økonomi

Formuebygging og økonomisk uavhengighet

Andre anbefalte sider og ressurser

Ressursider

Mine andre nettsider

Tjenester jeg bruker og anbefaler

Nedenfor finner du en liste over hvilken nettmegler, bank og andre tjenester som jeg bruker i min økonomi og som jeg trygt kan anbefale

Legg merke til at noen av lenkene er affiliatelenker, for noen av lenkene vil dette bidra til en rabatt til deg (Nabobil, Airbnb og Coinbase), mens for resten har det ingen innvirkning på din pris. 

kron logo Kron er en relativt ny tjeneste som har som formål å gjøre aksjesparingen så enkel (og rimelig) som mulig for deg. Du velger hvordan du vil spare og hvilken risikoprofil du vil ha, så gjør Kron resten og gir deg god informasjon om hvordan aksjene dine blir påvirket av ulike hendelser. (PS: Her anbefales det å velge Kron Indeks som har de laveste kostnadene)

Omtalt her: Testet ut aksjesparing i Kron – Derfor kan denne anbefales!

Besøk
nordnet logo Nordnet er nettmelgeren som har vært med meg siden jeg startet med aksjer for over 10 år siden (Foruten en kort periode i Sbanken) og det med god grunn. Dette er en nettmegler jeg virkelig kan anbefale. Lave kurtasjer, oversiktlig og brukervenlig grensersnitt, mange tilgjengelige investeringsmuligheter og veldig frampå med kunnskapsdeling gjennom Nordnetbloggen, Shareville, Podcast og mer. Anbefales på det varmeste! Besøk
sbanken Sbanken har vært min hovedbank de siste 12 årene og jeg har vært veldig fornøyd gjennom alle årene og jeg er ikke alene. Sbanken har faktisk hatt de mest fornøyde kundene de siste 18 årene. Dessverre måtte jeg plassere boliglånet mitt i en annen bank pga rente, men jeg bruker fortsatt Sbanken som hverdagsbank. Besøk
coinbase-logo Coinbase er en av verdens største plattformer for kjøp og salg av en rekke kryptovalutaer, inkludert Bitcoin og Ethereum. Det er denne jeg bruker når jeg plasserer penger i kryptovaluta.

Omtalt her: Har jeg investeringer i kryptovaluta?

Bruker du lenken her og investerer over 100 dollar, så får du Bitcoin for 10$ rett inn på kontoen. 

Besøk
bosrdata Borsdata.se er et verktøy jeg bruker for å kunne enkelt filtrere ut aksjer på ulike kriterier. Denne tjenesten har gjort hele min analyseprosess mye mer effektiv. Her får du all informasjon du trenger om aksjen, enten du ser på regnskapstall eller teknisk analyse. Presentert på en oversiktlig måte og med enkel eksport rett ut i Excel.

Omtalt her: Borsdata.se som verktøy for å filtrere og analysere aksjer

Besøk
Investtech Investtech er en tjeneste jeg bruker for å få gode idéer til aksjer jeg bør se nærmere på. Dette er en tjeneste som hver kveld etter stengetid automatisk gjør en teknisk analyse av alle aksjene og indikerer og rangerer aksjer deretter. Dette gjør det enkelt å oppdage visse aksjer som har utløst signaler, brutt gjennom viktige nivåer eller etablert ny trender. Nordnet tilbyr Investtech i nettmegleren (Det er denne tjeneste jeg bruker). Besøk
Fjordkraft Fjordkraft er både strømleverandør og mobiloperatør her i huset. Byttet til Fjordkraft etter et godt tilbud med 10 000 Eurobonuspoeng i velkomstpremie. Oppdaget at de også hadde veldig billig mobilabonnement, rabatter og avslag på strømregningen ved handel i en rekke ulike nettbutikker, så ble værende som en fornøyd kunde.

Les også: 3 mest effektive måter å kutte strømregningen

Besøk
airbnb AirBnb er en tjeneste jeg virkelig anbefaler og som vil selv bruker flittig når vi er ute å reiser. Airbnb er ofte mye billigere enn å bo på hotell, gir deg mulighet til å bo litt utenfor turistfellene og ikke minst har tilgang på fasiliteter som kan gjøre reisen enda rimeligere (Les: Kjøkken!)

Omtalt her: Hvordan spare penger på reisen

Bruker du lenken her og ikke har bruker fra før, så får du 350 kr i avslag på din første bestilling

Besøk
nabobil Nabobil er en nydelig tjeneste som lar deg leie biler fra helt vanlige personer i nabolaget. Perfekt når du er på norgesreise og trenger å leie bil, mye mer tilgjengelig og ikke minst mye rimeligere! Ikke minst er dette redningen for oss som lever uten bil, men som trenger bil en og annen dag eller helg. Hvis du har bil, er det enda bedre, da kan du tjene penger på bilen og dekke en stor del av utgiftene dine!

Omtalt her: Tjene penger på å leie ut bilen?

Bruker du lenken her og ikke har bruker fra før, så får du 200 kr i avslag på din første bestilling

Besøk
Onecom One.com er en av to hoster jeg bruker for mine nettsteder (I tillegg til Hostgator). De siste 3 nettstedene jeg startet har jeg alle brukt One.com. Rimelig, stor og trygg, brukervenlig og enkel å sette opp og ikke minst veldig god kundeservice gjør at jeg kan anbefale denne til alle som ønsker å starte sin egen nettside (Selv uten erfaring).

Omtalt her: Slik starter du din egen økonomiblogg

Besøk

4 Comments

  1. Hei
    I artikkelserien “kom i gang med aksjer” får jeg ikke opp Risiko del 3. Den linken er lenket til Risiko del 2 hos meg.

    Veldig interessant å lese bloggen din, den er til stor hjelp da jeg akkurat har begynt å sette meg inn i dette 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *