5 Comments

Blogge om veien til økonomisk uavhengighet?

Du trodde kanskje jeg nå skulle komme med et stort og hårete mål og med det kaste meg på bølgen av bloggerne som skriver om økonomisk frihet og uavhengighet (to sider av samme sak?). Det hadde jo bare vært å forvente av en målbevisst økonomiblogger.

Se også: Mr. Money Mustache om økonomisk frihet

Men jeg har nok ingen umiddelbare planer om å slå meg brystkassen og proklamere at jeg skal være økonomisk uavhengig innen en viss dato eller alder, det betyr likevel ikke at jeg ikke har det i tankene eller kommer til å skrive om det.

…noen ønsker å slutte jobben for å drive med hobby eller reise på fulltid, andre ønsker å trappe ned for å få mer tid med barna, mens andre igjen kanskje ønsker å drive egen virksomhet. Fellestrekket er likevel det samme – Ønsket om frihet over egen tid!

De siste årene har det vært en bølge av blogger som handler om økonomisk uavhengighet. Du har for eksempel de to virkelig store Mr. Money Mustache (MMM) (Se intervju under) og Early Retirement Extreme (EEE) eller mindre norske blogger som Finansnerden og Pengeblogg. Dette er helt vanlige mennesker med heller noe uvanlige mål. Og målene spriker, noen ønsker å slutte jobben for å drive med hobby eller reise på fulltid, andre ønsker å trappe ned for å få mer tid med familie og barn, mens andre kanskje ønsker å drive egen virksomhet. Fellestrekket er likevel det samme – Ønsket om full frihet over egen tid!
 

 

Sikte mot økonomisk frihet?

Jeg har vært en flittig leser av blogger og forumer som omhandler økonomisk frihet i mange år, og må si at jeg finner dette svært inspirerende. Som sagt så har jeg ingen planer om å proklamere et hårete mål med det første, men jeg skal samtidig ikke legge skjul på at jeg har mange tanker rundt dette og at det føles som en naturlig vei for meg å gå på sikt selvom jeg ikke går så hardt inn for å nå det som mange av disse bloggerne. De økonomiske grunnprinsippene jeg lever etter er mye av de samme som skal til nettopp for å nå økonomisk uavhengighet på sikt, det er de samme prinsippene som kan taes til det mer ekstreme for å få fortgang i prosessen.

Å oppnå økonomisk uavhengighet for meg handler ikke om å spinke og spare til jeg har en stor haug med penger som jeg kan sette meg oppå og rotne sakte bort til jeg dør. Det handler ikke om å ha mest mulig penger på konto. Det handler ikke om at jeg ønsker å slutte å jobbe og heller drive dank resten av livet. Det handler om å ha mest mulig frihet, ha mest mulig tid og bruke økonomi som det fantastiske verktøyet det er til å oppleve mest mulig i livet. Det handler om å prioritere bort det som egentlig ikke er så viktig for meg (stort hus, dyre biler, dyre klær og andre ting som krever stadige oppgraderinger) for å prioritere det som er viktig for meg (opplevelser, tid, venner, familie).

 

Å oppnå økonomisk uavhengighet for meg handler ikke om å spinke og spare til jeg har en stor haug med penger som jeg kan sette meg oppå og rotne sakte bort til jeg dør.

 

Selv om jeg nå ikke setter meg et konkret og tidsbestemt mål om økonomisk frihet så vil dette være både noe jeg tenker på og kommer til å skrive mer om her på Aksjebloggen sammen med andre temaer rundt personlig økonomi som jeg finner interessante.

 

Anbefalt bok – “Your money or your life”

Sikter du mot økonomisk uavhengighet?

Se resultat

Loading ... Loading ...

Er du i tvil om det er mulig å oppnå økonomisk uavhengighet med en helt vanlig jobb, så ta deg en tur innom Mr Money Mustache Forum hvor du finner utallige mennesker som allerede gjør dette eller les innlegget “The Shockingly Simple Math Behind Early Retirement

5 Comments

  1. Hyggelig å ha deg tilbake! Aksjebloggeren! Enig med deg i hva du skriver. Har verken tenkt å slutte å jobbe eller råtne på en strand i Thailand med en sliten paraplydrink i hånden. Det blir for kjedelig og innholdsløst for min del. Har måtte presisere det for en del lesere den siste tiden, hehe.

    Ser frem til å lese mer fra deg! 🙂

  2. Jo takk du 🙂 Hyggelig å være tilbake! Ja, opplever selv at dette kommer opp stadig vekk i diskusjoner som handler om økonomisk uavhengighet! Hehe

  3. Jeg vil bli mindre økonomisk avhengig, men jeg har det ikke travelt. Jeg trives ganske godt med livet slik det er nå, men litt mindre jobbing hadde vært fint kanskje. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *