Borsdata.se som verktøy til å filtrere og analysere aksjer

Det er viktig å ha et godt verktøy for å underbygge egen aksjestrategi og analyseprosess. I mitt tilfelle er dette verktøyet Borsdata.se

Etter innleggene om de beste og verste aksjetradene hittil i år har jeg fått spørsmål om hvilket verktøy jeg bruker for å filtrere og analysere aksjer. Svaret her er altså: Borsdata.se

I innlegget “Slik går jeg fram for å finne gode kjøpskandidater” gikk jeg gjennom noe av prosessen min for å finne fram til gode kjøpskandidater. Det har imidlertid vært noen utfordringer med å gjennomføre denne prosessen i praksis.  Blant annet med å effektivt scanne gjennom mange aksjer basert på ulike kriterier (F. eks fundamentale nøkkeltall) og teknisk anayse for deretter å legge de inn i overvåkningslister.

Etter at jeg tok i bruk verktøyet Borsdata.se har det blitt betraktelig enklere og mer effektivt å gjennomføre denne prosessen. Her kan jeg enkelt filtrere ut aksjer på utallige nøkkeltall (I lagrede filtersøk) og utføre teknisk analyse raskt og enkelt. 

Filtrering av aksjer med utallige muligheter

Den viktigste fanen du møter i Borsdata.se er “Screening”-vinduet (Bilder under her – Klikk for å se stor versjon). Det er her i screeningbildet det hele starter. 

Med over 1500 aksjer å velge mellom (Nordiske + enkelte amerikanske) er det avgjørende å kunne filtrere ned til de mest aktuelle aksjene. Dette for å ha tid til å filtrere ut de beste kandidatene.

Screener

Du møter i første omgang et filter basert på noen av de vanligste nøkkeltallene som P/E, P/B og P/S. Men straks du klikker på en av filterene åpenbarer det seg mange muligheter for å filtrere ut aksjer basert på akkurat din strategi (Se bildet under). Etter å ha laget deg et filter basert på en rekke parametere etter ditt ønske, kan du (med medlemskap) lagre dette søket slik at du raskt og enkelt kan hente det opp igjen neste gang.

Screeningoptions

Teknisk analyse av aksjer

Etter å ha filtrer ut aksjer basert på fundamentale forhold er neste steg i min prosess å utføre en teknisk analyse. Dette går som en lek i Borsdata.se

Fra filtreringsvinduet klikker jeg bare på symbolet til høyre for “CSV”, når jeg da klikker på hver aksje i listen glir et bilde inn med mer informasjon om aksjen, her har jeg oppe “Teknisk analyse”-fanen med ferdige innstillinger. Her kan jeg veldig raskt få et overblikk over det tekniske bildet for aksjen ved å klikke meg raskt nedover listen av de filtrerte aksjene. Aktuelle kandidater hiver jeg inn i overvåkningslisten.

Teknisk

Fundamental analyse av aksjer

Borsdata.se gjør det også enkelt å utføre fundamental analyse av aksjeselskapene. Bare klikk på fanene nøkkeltall, utvikling, analyse og verdsettelse. 

Her får du en fin og oversiktlig utvikling av ulike regnskapstall og nøkkeltall, som gjør det enkelte å se hvordan det har gått med selskapet den siste perioden.

nokkeltall

Det var et lite innblikk i verktøyet jeg bruker. Det er et enkelt verktøy med mange muligheter til en rimelig pris (89 kr/mnd, billigere om du betaler i lengre perioder om gangen). Hvis du lurer på om verktøyet kan være noe for deg og din strategi så er det enkelt å få oversikt over hva som finnes bare ved å bruke de åpne gratis mulighetene også. Bare klikk deg inn på Borsdata.se og ta deg en titt. 

Intervju om Borsdata

Under finner du et intervju av skaperen av Borsdata.se og en liten presentasjon av Borsdata.se som analyseverktøy

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *