2 Comments

Chart Patterns – Bruce M. Kamich

Du har kanskje hørt om både hoder og skuldrer i teknisk analyse, men kanskje ikke helt forstått hva dette er eller hvordan det brukes? Denne boken tar for seg alle de vanligste formasjonene i teknisk analyse og forklarer det på et enkel måte. Hode, skuldre, les og lær!

Teknisk analyse blir i stadig større grad benyttet ved aksjetrading. Selv om tilhengerne av fundamental analyse gjerne fnyser av denne metoden, så er det mange traderene som har gjort stor suksess med denne metoden som bygger på psykologien i aksjemarkedet. En av de vanligste metodene som benyttes er såkalte chart patterns eller formasjoner. Du har kanskje hørt om hoder og skuldrer, dobbelt bunner, flagg, triangler og rektangler før? Kanskje uten å helt skjønne hva det innebærer eller hvordan det brukes? Da er denne boken for deg.

Bruce M. Kamisch er vice president i Morgan Stanley SB Technical Analysis Group, og har ellers mange andre tilsvarende selskaper og stillinger på CV’en, inkludert både forskning og undervisning ved flere universitet som Professor II i finans. Det er altså ikke hvem som helst som har skrevet denne boken.

I Chart Patterns tar Bruce deg med innom alle de vanligste formasjonene som benyttes innen teknisk analyse og forklarer deg på en enkel og god måte, gjennom flittig bruk av grafer og illustrasjoner, hvordan disse formasjonene kan gjenkjennes og ikke minst benyttes i din egen trading eller investering.

Dette er en bok jeg virkelig kan anbefale hvis du ønsker å sette deg inn i teknisk analyse. Boken går ikke mer i dybden enn den trenger, men forklarer veldig godt og enkelt. Dette gjør dette til en perfekt introduksjon til kursformasjoner og teknisk analyse.

Boken kan kjøpes hos Tanum.no:

Se flere anbefalte bøker

 

2 Comments

  1. Denne har jeg ikke lest, men skal absolutt vurdere den hvis jeg går inn i en “teknisk periode” igjen 🙂

    Selv om teknisk og fundamental analyse ofte betraktes som motpoler, er det også mange som bruker begge metodene samtidig. Et eksempel på dette er William O’Neils CAN SLIM-system.

    En annen god innføringsbok i teknisk analyse er Getting started in technical analysis Jack D. Schwager (mest kjent for Market wizards-bøkene). Liker man best å lese på norsk, inneholder Aksjekjøp og daytrading av Oddmund Grøtte også ganske mye stoff om teknisk analyse.

  2. Jeg bruker selv begge deler i den andre porteføljen min. Selv om hovedtyngden der ligger på fundamentalanalyse, så tar jeg også hensyn til teknisk analyse. Velger potensielle aksjer ut ifra de fundamentale forholdene i selskapet, men kjøpstidspunkt ut ifra en teknisk analyse. Har selv lest O’Neils CAN SLIM system. Og leser nå på en bok av han om det å selge short, passer godt i disse tider 😉

    Market Wizards bøkene er veldig bra! Bør vel komme med en bokanbefaling av dem også etterhvert. Har ikke vært borti Getting Started… så kanskje jeg skal se på den også. Takk for tips 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *