Del 2 – De fire “verste” aksjetradene hittil i 2018

For å bli en bedre aksjetrader er det viktig å analysere egne handler i ettertid, både de gode og de dårlige og ta lærdom av disse. Her er de fire “verste” aksjetradene hittil i år.

Forsetter der forrige innlegg slapp, denne gang med de “verste” aksjetradene hittil i 2018.

Les også: Del 1 – De fem “beste” aksjetradene hittil i 2018

Som beskrevet i forrige innlegg har interessen for aksjetrading tatt seg opp igjen, men med en litt mer spisset og kresen tradingstrategi. Jeg har allerede gått gjennom noen av de “beste” aksjetradene i forrige innlegg, i dette innlegget får du se de verste aksjetradene så langt i år. Merk at med “verste” menes rent resultatmessig, ikke nødvendigvis verst i følge strategien. Det er viktig å skille mellom dårlige resultat, og dårlig oppfølging av egen plan.

1. BergenBio -14,9 %

BergenBio ble den desidert dårligste aksjetraden denne perioden med et tap på hele 14,9 %

Aksjen lå inne i en rektangelformasjon mellom 40 og 50 kroner, men en fin volumbalanse. Jeg bestemte meg derfor for å ta denne i porteføljen hvis den brøt gjennom 50 på høyt volum, og det gjorde den. Aksjen ble kjøpt til 50,8 kr (Et mindre beløp enn vanlig pga høy risiko i aksjen).

Dessverre ble dette et klassisk eksempel på falsk brudd, slik som denne grafen så fint illustrerer:

Aksjen brøt ned igjen på høyt volum, noe som i seg selv ikke er en big deal. Da er det bare å lempe aksjen ut av porteføljen og ta tapet. Dessverre var jeg veldig opptatt med jobb på dette tidspunktet, noe som gjorde at jeg ikke tok aksjon tidlig nok (Da jeg fikk kursalarmen), så tapet fikk balle litt på seg før jeg kom meg ut.

8_BGBIO

2. Com Hem Holding – 4,5 %

Com Hem Holding hadde akkurat brutt opp av en lang og fin trend, noe som ofte indikerer en raskere stigningstakt, desverre endte dette også opp som et “falskt brudd” og et lite tap på 4,5 %

Aksjen lå lenge i watchliste hvor jeg legger aksjer som ligger i lange trender og plukket inn i porteføljen da den brøt opp av trendkanalen på høyt volum på 151,3 kroner. Men den holdt ikke lenge da den ikke oppførte seg helt som den skulle og brøt tilbake igjen i trendkanalen. Ligger fortsatt i watchlisten for potensielle aksjer.

7_COMHEM

3. Sandvik AB – 4,1 %

Sandvik AB ble kjøpt etter et brudd opp til ATH fra en litt rotete formasjon, endte med tap på 4,1 %. 

Aksjen ble kjøpt til 159 kr aksjen da den brøt opp til all time high fra en litt rotete formasjon, mest for å se litt hvordan den ville oppføre seg videre. Den ble mer volatil enn på lenge med negativ volumbalanse. Aksjen ble dumpet til fordel for andre aksjer med bedre forutsetning.

6_SAND

4. Nordic Semiconductor – 2,2 %

Nordic Semiconductor ble tatt inn etter å ha bygget opp momentum etter en lengre tid med konsolidering. Aksjen så imidlertid ikke ut til å klare å bryte ATH i denne omgang. Solgt ut med et tap på 2,2 %

Nordic Seimiconductor ble kjøpt til 55,4 kr etter at den hadde bygget opp momentum opp fra en lang omvendt hode skulder formasjon. Denne formasjonen lignet på tidligere bevegelser i aksjen i forkant av perioder med oppgang. Men da den ikke klarte å bryte opp gjennom 60 kr, valgte jeg å selge ut aksjen med et lite tap på 2,2 % og avvente videre handling i aksjen for å se hvordan den utvikler seg videre.

5_NOD

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *