1 Comment

Det ble visst bittelitt kryptovaluta likevel…

Har jeg blitt revet med av hysteriet? Skal jeg bli søkkrik på kryptovaluta nå? Neida, men jeg har kjøpt og tradet en bitteliten digital slant, og her er grunnen…

Jeg har kjøpt via Coinbase, hvis du bruker denne lenken så får du (og jeg) Bitcoin for 10 dollar hvis du handler kryptovaluta for mer enn 100 dollar.

I forrige innlegg om jeg skulle investere i Bitcoin eller annen kryptovaluta utrykte jeg min skepsis til kryptovaluta-hysteriet, hvor litt for mange virker å tro at de skal tjene seg søkkrike på å kjøpe digitale mynter:

Men jeg er naturlig skeptisk. Ikke til blockchain-teknologien, den tror jeg absolutt er kommet for å bli. Jeg er mer skeptisk til alt hysteriet rundt det. Når alle skriker kjøp og græbber så mye bitcoin de klarer med begge hender, ja da blir jeg litt skeptisk.

Nå har jeg snudd, ikke i min naturlige skepsis til markedshysteri, men til muligheten for å trade og investere i kryptovaluta (i en veldig liten skala) for å utnytte nettopp disse hysteriske markedsbevegelsene. Det som egentlig fikk meg til å trosse mine tidligere ord, var at jeg plutselig øynet denne vakre triangelformasjonen i kryptovalutaen Etherum. Plutselig var min tradingstrategi anvendelig på kryptovaluta.

eth

Jeg gikk inn i en liten posisjon da den brøt opp av formasjonen og solgte så etter et raskt og godt drag opp. Tok gevinst på rundt 18 % på to dager. Ingen bragd selvsagt i forhold til at alle virker å tjene penger på kryptovaluta i disse dager, men kjekt å se at jeg kunne bruke strategien min også i kryptovaluta.

Ingen vet hvordan blockchain-teknologien faktisk vil bli anvendt i framtiden

Selv om jeg ikke har tradet eller investert i kryptovaluta (til nå) så betyr det ikke at jeg ikke synes dette er et spennende område, da tenker jeg særlig på teknologien bak, den såkalte blockchain-teknologien.

For slik jeg ser det, så er det  teknologien som er viktig her, og den faktiske anvendelsen av den. All spekulasjonen rundt kryptovaluta er som med dotcom-boblen, kun ville gjetninger om hvordan den revolusjonerende nye teknologien faktisk kommer til å bli anvendt i framtiden og hvem som blir de neste store aktørene som tjener penger på den.

Sannheten er at vi nå vet for lite om hvordan denne teknologien kommer til å rulles ut og implementeres i samfunnet, hvem som vil tjene på det og hva som blir den allment aksepterte dagligdagse bruken. Under Dotcom-tiden ville ALLE investere i internett. ALLE skjønte at det var snakk om en internettrevolusjon og at det kom til å forandre verden vi lever i. ALLE skjønte at mange selskaper kom til å tjene mye penger, men INGEN visste hvordan det faktisk ville utspille seg. Ingen visste at det var Google, facebook, amazon, apple og twitter som skulle bli noen av de store, mens mange av de som man trodde på under dotcom viste seg å være et luftslott.

Akkurat nå sitter det MANGE kloke hoder over hele verden som klør etter å ta blockchain-teknologien inn i nye anvendelser. Det kan være eksisterende selskaper eller helt ny aktører som ikke finnes enda som vil gjøre det stort i framtiden på blockchain-teknologien. Det er ikke slik at Bitcoin og andre kryptovalutaer er garantert å være vinnerene bare fordi de var først ute, tvert imot vil det fort kunne komme konkurranse fra etablerte aktører og kanskje til og med banker og stater, hvem vet?

Vær naturlig skeptisk til de sterke følelsene som råder i kryptovalutamarkedet nå, bruk fornuften og husk at vi ikke vet en døyt om framtiden og hvordan denne teknologien faktisk kommer til å utspille seg. Vær forsiktig med å høre på for overoptimistiske spekulasjoner om framtiden (Med mindre du møter noen som har reist i en tidsmaskin). Ser forbi all markedsstøyen og se på den faktiske anvendelsen av blockchain-teknologien.

Jeg har handlet via Coinbase, hvis du bruker denne lenken så får du (og jeg) Bitcoin for 10 dollar hvis du handler kryptovaluta for mer enn 100 dollar.

Anbefaler å følge Crypto Investor på Youtube. Han har mange informartive og jordnære videoer om kryptovaluta og blockchain-teknologien.

1 Comment

  1. Morn igjen Aksjebloggen. Hva med TRVX for tiden, en triangelformasjon der også?? Hvis den bryter opp 2/3 ut før linjene konvergerer heter det vel, så skal det være bra potensial.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *