Dette hadde mine mest profitable aksjetrades til felles! – Se etter dette når du kjøper en aksje

Bilde: © Steyno | Dreamstime


Mine mest profitable aksjetrades hadde én ting til felles – De var alle inne i en positiv trend. Forskning støtter også at du bør se etter positive trender når du ser etter potensielle kjøpskandidater

Les også: En veldig enkel investeringsstrategi basert på forskning på teknisk analyse

Etter å ha studert aksjetradene jeg har gjort gjennom de siste årene har jeg lagt merke til noe interessant. Blant de aller mest profitable aksjetradene så hadde så godt som alle ligget inne i en stigende trend. Blant de største tapene hadde jeg forsøkt å trade selvom aksjen lå i en langsiktig fallende trend. 

Etterhvert som jeg begynte å legge merke til dette begynte jeg også å finpusse og forenkle aksjestrategien min. Stigende trender ble etter dette hovedelementet i den nye strategien. Dette gjorde både strategien enklere å forholde seg til, men også mer profitabel. Bare det siste året har jeg hatt mine 3 mest profitable aksjetrades, deriblant i NEL Hydrogen som gav avkastning på 148 %.

Det var ikke bare av observasjon av mine egne trades som fikk øynene mine opp for trendbasert trading. Etterhvert dukket også flere publiserte forskningsresultater fra Investtech opp som viste at aksjer i stigende trender gav en signifikant meravkastning (Se video og podcast under).

Aksjer i positive trender gir meravkastning ifølge forskning

Under kan du se en video hvor Investtech presenterer sin forskning på stigende og fallende trender. Her vil du se hvordan aksjer som innleder en trend har en tendens til å fortsette å være i denne trenden.

Se også: Trendbibelen av Investtech

(Klikk for større versjon)
(Klikk for større versjon)

Basert på data gjennom 20 år og over 18 000 trendsignaler på Oslo børs (Automatisk kjøp og salgssignaler basert på algoritmer som identifiserer om aksjen ligger i en trend) har Investtech kommet fram til følgende utvikling de neste 66 dagene for aksjer som innleder en trend (Se graf til høyre og klikk for større versjon).

Aksjer som innledet en stigende trend (Blå kurve) hadde i snitt en avkastning på 5,4 % de neste 66 dagene mot 3,1 % for referanseindeks (Stiplet linje), altså en meravkastning på 2,3 %. Aksjer som innledet en negativ trend (Rød kurve) gjorde det 3,2 % dårligere enn referanseindeks.

Aksjer som lå i stigende trender hadde altså en betydelig meravkastning enn referanseindeks. Tilsvarende resultater var å finne i de andre nordiske markedene. Se video og les mer i trendbibelen i lenken over for mer informasjon om disse resultatene.

Pengepodden snakker om trendanalyser


https://aksjebloggen.com/nyttig/aksjeord-og-utrykk-for-nybegynnere/hva-er-og-hvordan-brukes-teknisk-analyse/

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *