6 Comments

En veldig enkel investeringsstrategi basert på forskning på teknisk analyse

Investtech gir deg deres enkle investeringsstrategi understøttet av forskning på teknisk analyse.

Det enkle er ofte det beste, også når det kommer til investeringsstrategi. Investtech gir deg en veldig enkel investeringsstrategi basert på deres forskning på teknisk analyse. Investeringsstrategien har blitt gjennomprøvd med gode resultater både med historiske data, en modellportefølje over mange år og ikke minst med en ekte portefølje i Investtech Invest.

Investeringsstrategien kan oppsummeres på følgende måte:

 1. Kjøp aksjer som stiger

 2. Hold aksjer som stiger

 3. Selg aksjer som faller

Hvordan finne aksjene som stiger

En investeringsstrategi som baserer seg på å kjøpe aksjer som stiger forutsetter jo selvsagt at du kan finne aksjer som nettopp stiger. Dette er ikke mulig ifølge teorien om et fullstendig effisient marked, men forskningen til Investtech kan tyde på at det faktisk er mulig å ha en liten statistisk fordel av å bruke visse tekniske indikatorer. Og mer skal ikke til for å slå markedet skal vi tro resultatene til Investtech.

For å finne aksjer som stiger bruker Investtech følgende tekniske indikatorer:

 1. Trend

  En trend i teknisk analyse vil si at en aksje stiger jevt og vedvarende over tid og ifølge Investtechs forskning vil stastistisk sett også ha en tendens til å fortsette i samme retning som trenden den er i.

  Resultatene er entydige og meget interessante. Aksjer med kjøpssignal fra stigende trend har gitt konsistent gode resultater over tid, med signifikant meravkastning i forhold til referanseindeks.– Asbjørn Taugbøl, Investtech

  1trendEksempel på trend, Lerøy Seafood

 2. Støtte og motstand

  Støtte og motstandsnivåer er mye brukt i teknisk analyse. Teorien sier det at ved visse nivåer/aksjekurser vil det ligge et “pyskologisk” nivå hvor flere kjøpere eller selgere kommer til, typisk er et slikt nivå et sted hvor aksjekursen har snudd flere ganger før.

  stotte
  Eksempel på støttenivå, Statoil

 3. Formasjoner

  Formasjoner er velbrukt innen teknisk analyse. Her er teorien at visse formasjoner som kan sees i chartet indikerer at en aksje er i ferd med å f. eks bunne ut eller nå toppen og gjenspeiler en visse endring i optimisme/pessimisme i aksjen. Her finnes det mange ulike formasjoner, hvorav de vanligste er rektangel, hode-skulder og dobbel topp/bunn formasjoner.

  Les også: Bokomtale – Chart Patterns, Bruce M. Kamich

  Aksjer med salgssignaler fra langsiktige hode-og-skuldre-formasjoner har i gjennomsnitt falt 4,4% de kommende tre månedene. Aksjer med langsiktige kjøpssignaler fra omvendt-hode-og-skuldre-formasjoner har i gjennomsnitt steget 13,9% de neste tre månedene. Det viser en forskningsrapport fra Investtech basert på 19 år med data fra Oslo Børs. – Geir Linløkken, Investtech

  formasjon
  Eksempel på rektangelformasjon (REC) og omvendt-hode-skulder formasjon (IHS), Rotternos

 4. Volum

  Volum blir ofte ansett som veldig viktig i teknisk analyse, da det sier noe om utviklingen av tilbud og etterspørsel. Hvis en aksje stiger på stigende volum, indikerer det en tilstrømning av kjøpere ifølge teorien, og motsatt.

  volum
  Eksempel på positiv volumbalanse, NEL AS

 5. Momentum (RSI)

  Momentum indikatoren RSI har tradisjonelt vært brukt som en “overkjøpt” og “oversolgt” indikator. Hvis den havnet under et visst nivå (Som oftest 30), så ble aksjen ansett som oversolgt og en skulle i teorien kunne forvente en bounce opp igjen. Men her viser Investtech sin forskning at det er helt motsatt. Aksjer som er overkjøpt har en tendens til å stige videre og aksjer som er oversolgt har en tendens til å falle videre.

  rsi
  Eksempel på “Overkjøpt” RSI over 70 hvor aksjen fortsetter å stige, Tomra Systems

6 Comments

 1. Takk for en flott blogg! Mye artig lesning!

  Er det denne strategien og disse tekniske elementene du bruker når du handler?

  Er du aktiv i markedet for tiden, eller er det for mye usikkerhet?

  Kan du følges på Shareville? Eller bruker du annen megler?

 2. Takk for det 🙂 Kjekt å høre. Jeg bruker absolutt noen av de tekniske elementene her i min egen strategi. I opptrend marked ser jeg etter trendende aksjer, mens i sidelengs og nedadgående trender er jeg mer i kontanter, mens inne i mer kortsiktige posisjoner f. eks etter formasjoner og brudd opp på høyere volum. Kort fortalt.

  Var ute av markedet gjennom korreksjonen i høst, er litt mer aktiv nå, men i kortere posisjoner. Er dessverre ikke aktiv på Shareville per i dag. Bruker Nordnet og synes det er en glimerende plattform, men prøver å redusere distraksjoner mellom meg og aksjene til absolutt minimum. Så prøver ikke følge med på andres meninger om ulike aksjer.

 3. Takk for svaret! ????????????

  Jeg forvillet meg inn i aksjemarkedet på nytt i midten av september 2018 (etter 10 år ute pga det som for meg var store tap i fond og aksjer (investert på måfå i 2007) under finanskrisen). Jeg tenkte NÅ er det min tur å gjøre dette ordentlig, satte meg inn i det mest elementære av teknisk analyse, og startet friskt. Så gikk det tre uker, også kom korreksjonen – jeg tapte penger, og ble rådvill igjen. Nå har jeg intradagtradet litt, vært usikker, fomlet og lurt på om jeg noen ganger kan spe på økonomien i aksjemarkedet – eller om dette blir en hobby uten avkastning og evt med tap..

  Så har jeg sett og tenkt, og lurt på om jeg skal tørre å forsøke på mellomlang sikt i aksjer som viser positiv trend nå – markedet stiger litt, men det er fortsatt mye usikkerhet. Etter å ha lest bloggen din nå, så tror jeg vel innerst inne at det er lurest å vente til indexen har en mer definert retning, og heller forsøke som deg med korte trader på formasjoner og brudd på motstand! Hvor lenge kan du risikere/tør du å sitte etter et brudd på høy volum før potensialet tas ut?

  Henter du inspirasjon for å finne aksjer nå, eks investtech eller lignende?

  Ha en god helg videre! ????

 4. Fort gjort at det blir litt slik ja. Har selv hatt lange perioder uten å trade aksjer, særlig da etter lengre tapsperioder hvor jeg gjerne mister troen på at jeg kunne bli en profitabel aksjetrader, men i dag har jeg stadig mer troen på dette og ser at mye ligger i å lage seg et godt system som passer til en selv og faktisk følge det over tid (Uten å hoppe over på noe nytt selv om det går dårlig i perioder).

  Når det kommer til hvor lenge jeg sitter etter et brudd så kommer dette veldig an på hvordan aksjen oppfører seg, hvis momentumet fortsetter med stadig mer volum så blir jeg værende til momentumet begynner å snu. Hvis aksjen flyr opp 2-30 % på få dager så tar jeg gjerne ut gevinsten med en gang (Særlig om det ikke finnes nyheter eller annet som støtter opp om dette). Hvis det generelle aksjemarkedet ligger i en god trend kan jeg fort finne på å bli værende over lengre tid.

  Jeg screener aksjer gjennom Borsdata.se med ferdig søk, her i forhold til hvor nær den ligger all time high over ulike perioder:
  https://aksjebloggen.com/borsdata-se-verktoy-a-filtrere-analysere-aksjer/

  I tillegg bruker jeg Investtech. Her har jeg funnet mange gode tradingidéer gjennom årene. De må fortsatt passe inn i min strategi, men verktøyet gjør at jeg får øye på dem tidligere enn jeg kanskje ellers ville ha gjort (Typisk at de dukker opp på topp 50 listen til Investtech)

 5. Veldig hyggelig at du tok deg tid til å svare! ????

  Jeg fortsetter med friskt mot, så får vi se hvor ferden ender! Heldigvis har jeg satset småpenger denne gangen, så tapene til nå svir ikke så mye!

  Ha en fin kveld!

 6. Bare hyggelig det. Bare å spørre mer om det er noe du lurer på underveis. Er absolutt lurt å begynne med småpenger og heller vekte opp når du begynner å få mer system på det. Lykke til 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *