5 Comments

Familiefar med aksjeinvestering som hobby (Intervju)

Andreas Rasmussen er en helt alminnelig familiefar med tre barn, kone og fulltidsjobb. Men Andreas har også en hobby, en svært lønnsom hobby. Han driver nemlig aktivt med aksjeinvestering og trading og har gjort det ganske bra. Les hvordan Andreas har gjort aksjeinvestering til sin store lønnsomme hobby.

Andreas Rasmussen, fra Roskilde i Danmark, har både kone og tre barn. Han er fulltidsansatt som flowmaster i Novo Nordisk og er nå CEO for Proinvestor Sverige. Det som imidlertid gjør han så interessant at du har lyst å lese hele dette intervjuet fra topp til bunn, er at han har gjort aksjeinvestering og trading til sin store hobby, en riktig så lønnsom hobby. I dag er han gjeldsfri og investerer for rundt 1,5 millioner kroner av sine egne penger.

Det hele begynte i 1998 da han arvet en liten sum fra hans farfar, og med en iboende interesse for økonomi ble veien til aksjeverdenen kort for Andreas. I likhet med alle andre begynte Andreas som amatør med de opp- og nedturer som følger med.

Hvordan gikk det da du var helt fersk i aksjemarkedet?

– De første månedene med investering gikk med til å betale masse kurtasje. Jeg handlet veldig ofte og fant fort ut at det ikke var veien å gå for meg.

Etterhvert som mer erfaring ble opparbeidet ble Andreas også dyktigere og utviklet en egen fremgangsmåte hvor han fulgte små skandinaviske selskaper tett.

Hva er din fremgangsmåte i aksjemarkedet? Hva ser du etter i et selskap du vil investere i?

– Det man skal holde for øyet er om virksomheten er sunn. Hvordan er ledelsen? Har innsidere kjøpt aksjer nylig? Nye ordrer? Er deres businessmodel for fremtiden? Hvor er aksjen notert? Jeg handler stort sett i mindre skandinaviske selskaper og i aksjer hvor det er godt volum på dasgbasis. Ellers kan man bli fanget i en aksje og det er ikke noe kjekt. Jeg har alltid en plan for å komme ut av en aksje. Man skal kjøpe på rykter og selge på fakta.

Hvordan følger du aksjene?

– Jeg bruker mye tid på forskjellige steder hvor tradere som meg møtes , f. eks DayTraderCenterets hjemmesider, hvor alle er velkomne til å lese. Ellers er jeg på internetsider som Stockwatch, Eurotrader, Dagens Industri og den slags

Hva er dine viktigste regler i aksjestrategien din?

– Jeg har mange regler, jeg stort sett alltid følger. En av dem er at jeg aldri har aksjer over offentliggjørelsen av et regnskap. Jeg gidder ikke den usikkerheten med overraskende gode eller dårlige nyheter med plutselig stigning eller fall. Jeg investerer på en annen måte

Hva er dine beste og verste investeringer?

– Min beste investering var da jeg kjøpte Starbreeze i foråret 2007 innen utgivelsen av The Darkness. På få dager steg aksjen 100%! Min verste investering er det flere av, men den klart dårligste var da Idata gikk konkurs og ca 50 000 kr forsvant over natten.Det som er kommet ut av disse hendelsene er at jeg er blitt mer oppmerksom på hvordan historikken er i de firmaene jeg investerer i. En grundig gjennomgang av blandt annet ledelse og produkt.

Hvilke råd kan du gi til en som ønsker å begynne å investere i eller trade med aksjer?

– Nå skal man generelt være forsiktige med råd, da man selv finner sin egen måte å handle på. Men et par viktige moment som jeg har erfart er å aldri ha aksjer over et regnskap! Jeg kjøper som oftest ca 3 uker før et regnskap og selger dagen før. La vær å lytte til alle de kloke hodene og dann deg ditt egen bilde av din investering. Man kan aldri lese for mye om markedet. Spred dine investeringer i flere sektorer. Bare gå i gang og tro på deg selv!

Proinvestor – En aksjeportal for skandinaviske private investorer

Som nevnt tidligere er Andreas Rasmussen nå en del av den nye skandinaviske aksjeportalen Proinvestor hvor han er CEO for den svenske delen.

Hva er Proinvestor?

– Proinvestor er en aksjeportal for private investorer. Her kan man skrive innlegg, åpner grupper for de aksjer man interesserer seg for og muligheten til å snakke live med andre private investorer gjennom livechat og få live nyheter og kurser fra SIX. Våres portal er det eneste sted i Skandinavia hvor vi lytter og reagerer på hva medlemmene ønsker. Vi har implementert mange av deres ønsker og vil fortsette med dette. På den måten blir det et mer personlig sted å komme. Man skal føle seg velkommen og hjemme her. I Danmark er Proinvestor blitt det største børsforumet.

Hva ønsker dere å oppnå med proinvestor?

– Min visjon er å oppnå samme sukssess som i Danmark og bli Sveriges foretrukne børshjemmeside og skape et sted medlemmene føler de får et utbytte av å være der. Jeg arbeider også med å forene de nordiske landene Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark på hjemmesiden. Tanken på å skape en skandinavisk portal synes jeg er spennende og en stor utfordring. Et sted hvor man kan dele kunnskap om aksjer og økonomi på tvers av grenser og på et og samme sted. Mitt mål er sukssess med Proinvestor og med neste milepæl på 5000 medlemmer i Sverige i 2012.

Dere lanserer snart et Aksjespill i høst hvor en kan vinne 25 000 kr hvert kvartal, hva er dine forventninger til aksjespillet?

– Våres aksjespill blir en feature som vil kjøre hele tiden. Fire spill i året med 25 000 kr til førstemann hvert eneste kvartal. Jeg håper at det blir en morsom opplevelse for medlemmene. Vi har blant annet integrert spillet med facebook og vil før hvert kvartal tilføye nyheter til spillet.

 – Les også: Nytt aksjespill – Vinn 25 000 kr hvert eneste kvartal

 

*Noen av sitatene er hentet fra et intervju av Andreas med Ekstra Bladet (Se her).


5 Comments

 1. Hej alla,

  Först stor tack till Aktiebloggen för att skriva detta intervju om mig !

  Aktiehandel är något som kan slita på nervarna, ock man måste vära bered på vad som helst kan hända.

  När detta är sagt, då vill jag kort beskriva värför man skal bli plus-medlem på

  Proinvestor.När vår aktiespil börjar kommar våra plus-medlemmar at få 3 portföljer att bruka av.

  3 x chanc att vinna 25.000 kr om månaden, ock detta bara för en liten slant om månaden.

  http://www.proinvestor.se/medlem/plus

  Plus komma lika ha tilgång till många analyser från hela Norden.

  Hoppas ni gillar detta tiltak 🙂

  Tilsammans kan vi skapa ett forum för framtiden.

  Andreas

  VD Proinvestor.se

 2. Utrolig kult å lese om noen som har gjort det så bra med aksjetrading! Veldig interessant intervju! Mer av dette! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *