Finansplaneten – Da pengene erobret verden (Video)

Hvordan oppstod den finansverdenen vi nå lever i? Penger, kreditt, aksjer, forsikring, de har alle oppstått et sted. Niall Ferguson tar deg med på en reise gjennom historien om vår økonomi for å gi deg svaret på nettopp dette og ikke minst hvilke rolle det har spilt for våre fremskritt. Så her er det bare til å sette av 5 timer, for dette er en dokumentar du må få med deg!

Niall Ferguson er en velkjent historiker som både er professor ved Harvard, forsker ved Oxford university og Senior Fellow ved Hoover Institution i Stanford. Han er også en ivrig forfatter og har skrevet en hel rekke med bøker. Ferguson har også en helt unik evne til å formidle økonomisk historie på engasjerende og spennende måte, noe jeg selv fikk erfare på Nyttårskonferansen til Skagen Fondene hvor han holdt et spennende foredrag om verdensøkonomien etter finanskrisen. Du kan se foredraget i sin helhet i lenken over.

Les også: 12 filmer for deg som er interessert i aksjer

En av de siste bøkene Ferguson har skrevet er “The Ascent of Money” som også er hans første bok som er oversatt til norsk med den passende tittelen “Finansplanten – Da pengene erobret verden”. Boken er også blitt til en engasjerende 5 timer lang dokumentar som du kan se nedenfor.

I dokumentaren tar Ferguson deg med gjennom vår økonomiske historie gjennom seks kapitler:

  1. Dreams of Avarice: Historien om kreditt og gjeld.
  2. Human Bondage: Historien om obligasjoner (0:47:45)
  3. Blowing bubbles: Historien om aksjeselskap og aksjebobler (1:35:50)
  4. Risky Business: Historien om forsikring (2:24:05)
  5. Safe As Houses: Bolig og eiendom (3:12:00)
  6. Chimerica: Kina og USA (Klikk her)

Så sett deg ned klikk på play nedenfor og la Ferguson ta deg med gjennom vår økonomiske historie. Fra Babylon til Bolivias sølvgruver. Fra renessansen i Italia til krigsobligasjonene i den amerikanske borgerkrigen. Fra det første aksjeselskapet i Amsterdam til Frankrike hvor den franske revolusjonen hadde sitt utspring i en aksjeboble forårsaket av en skotsk morder og svindler. La deg engasjere av Ferguson

(Nedenfor ser du episode 1-5. Den sjette episoden finner du her)

*Aksjebloggen er ikke ansvarlig for innholdet fra ekstern kilde. Videoen er hostet av Youtube.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *