Garantert avkastning

Penger spart er penger tjent heter det, og kanskje den enkleste måten å sikre seg en garantert langsiktig avkastning er å kutte alle utgifter ned så lavt man kan. Det å spekulere i aksjer og plassere penger i andre andre former for investeringer har alltid en viss risiko forbundet med seg. Klarer du imidlertid å redusere renten på boliglånet ditt eller strømutgiftene, har du en garantert oppside på bunnlinjen din, helt uten risiko.

Sjekk de faste utgiftene

Uavheng av hvor interessant det rent intellektuelle rundt aksjehandel kan være, hvor spennende det er å se nærmere på en kjøpskandidat eller gjennomføre en god teknisk analyse, så er det primært en underliggende faktor som gjør at en driver med aksjehandel, og det er økt avkastning og et ønske om å få handelskontoen til å vokse seg større. Men i stedet for å se på måter man kan øke inntekten sin på er det ofte like lurt å se på hvordan man kan kutte på de faste utgiftene.

Alle bør ta en regelmessig sjekk på alt av forsikringer, telefonutgifter, strøm og lån. Det representerer for de aller fleste brorparten av de faste regningene man må betale hver måned, og mange av oss betaler unødvendig mye og er for trofast mot selskapene man er kunde hos. Veldig mange har for eksempel svært mye å hente på å etterspørre tilbud på refinansiering for å samle gjelden til ett lån.

Sammenlign og hent inn ulike tilbud

Det har i dag aldri vært enklere å hente inn tilbud og enkelt få en oversikt på hva som er gode prise i markedet enn i dag. Det er derfor ingen gyldig unnskyldning og si at man ikke har tid.

Få først en god oversikt over hva du faktisk betaler og før inn alt i et regneark. Videre har du så to muligheter. Ene er at du tar kontakt med leverandøren din i dag, og ber om en gjennomgang på avtalen du har. Ingen ønsker å miste kunder til sine konkurrenter, og om du er ærlig og sier du er ute etter noe bedre, vil de som regel være behjelpelig med å ta en titt på avtalen din.

Det å spekulere i aksjer og plassere penger i andre andre former for investeringer har alltid en viss risiko forbundet med seg. Klarer du imidlertid å reduserer renten på boliglånet ditt eller strømutgiftene, har du en garantert oppside på bunnlinjen din, helt uten risiko.

Som et alternativ kan du, eller aller helst gjøre begge deler, ta kontakt med andre selskaper og se hva du kan få av tilbud. Bruk også sammenligningssider som Finansguide.com som allerede har hentet inn de ulike prisene og tilbudene som eksisterer i dag, og gjør en kjapp sammenligning mot dine eksisterende avtaler. Det er en kjapp og effektiv måte å se hva du eventuelt kan få hos andre.

Når det gjelder lån og forsikringer kan det være smart å samle alt sammen hos en totalleverandør om du har muligheten. Kunder som har samlet flere ulike avtaler hos samme selskap er som regel de som sitter på de beste betingelsene.

Gjør deg selv en tjeneste, sjekk dine faste utgifter og se om du kan finne deg noe som vil gi deg en garantert avkastning. Klarer å kutte kostnadene dine med 1000 kr i måneden tilsvarer det 12 000 kroner i året. Et flott grunnlag for en aksjekonto!

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *