Gjesteinnlegg: Bli rik ved å følge aksjerådene til Dine Penger?

Gjennom gjesteinnleggene til Torbjørn følger vi prosjektet hans om å følge aksjerådene til Dine Penger med egne penger. I dette andre gjesteinnlegget går han nærmere inn på tanken om å investere basert på aksjeråd.

Det florerer med aksjetips og porteføljer der ute, og det er helt sikkert mange ulike grunner til at de blir gitt ut. Sjelden hører jeg om noen som har blitt rik, eller tjent mye penger på slike tips over tid. Så hva er grunnen til at jeg tror at det kan fungere denne gangen, for meg?

Les også første del: Følger Dine Penger sine aksjeråd med egne penger

Bli rik på å følge aksjeråd?

Jeg tenkte jeg skulle kikke litt nærmere på Dine Penger sine råd som “aksjetips” i forhold til artikkelen “Du blir ikke rik av aksjetips

I artikkelen nevnes følgende punkter på informasjon som ofte mangler ved vanlige aksjetips:

  • Hva er kursmålet basert på?
  • Hvilke estimater er gjort
  • Hvor lang tidshoristont?
  • Hvor risikabelt (Risk Management)?
  • Hvor stor andel av porteføljen (Money Management)?
  • Salgsstrategi?

Som regel så nevner ikke Delphi i sine artikler hva kursmålet er basert på, fordi jeg sjelden eller aldri ser at de har et kursmål. Derimot gir de ofte en kort beskrivelse av hvorfor de mener bransjen som aksjen er i , og den tekniske analysen av aksjen er bra. De skriver ikke noen doktorgrad om det, men man får hvertfall et lite innblikk i hva de tenker. Det står klart og tydelig at de bruker teknisk analyse som verktøy. Man vet at de er ute etter å ri bølgen på aksjer som ofte allerede har etablert en stigende trend.

Tidshorisonten gis sjelden for hvert kjøp, men de forteller deg når du skal selge, og er også påpasselige med å fortelle at enkeltaksjer ikke er noe man skal kjøpe om man trenger pengene i morgen. Ser man på historien så kan man se at mange aksjer blir  byttet ut etter en måned, og da gjerne de som ikke slår til, og de fleste blir byttet ut i løpet av et år. Hvor stor andel av porterføljen en aksje skal være er og gitt i og med at de til enhver tid har 8 aksjer inne i porteføljen, og dermed får man også vite når man skal selge.

Det viktigste for meg er allikevell at de har levert denne porterføljen i 28 år. Meglerhuset lever av å selge fond, og fondslistene i Dine Penger ligger som regel over eller under aksjeartiklene i bladet. De ønsker rett og slett selv å fremstå some gode forvaltere slik at de kan få solgt mer av sine produkter. Siden det gjerne kan bli litt krevende for folk å følge denne porterføljen, så vil jeg tro at mange kjøper Delphi fond på bakgrunn av hvordan denne porteføljen presterer. Dette vet Delphi, og det ville være rart om de skulle gjøre noe annet enn sitt ytterste for å fremstå som gode forvaltere.

Disse grunnene er tilsammen gode nok for meg til at jeg ønsker å gi disse tipsene en sjanse.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *