Han begynte med aksjer som 12-åring – Siste 5 år hadde han avkastning på utrolige 11 713 %

Da han var 12 år bestemte faren hans å gi sønnen en ny hobby. Lite visste faren da hvor stor betydning dette ville få for livet hans. I dag lever han livet som daytrader og reiser jorden rundt.

Les også: Hvordan en ung elev forvandlet 85 000 kr til 3,2 millioner kr med aksjetrading!

Av over 100 000 brukere på den sosiale investeringsplattformen Shareville er det særlig én bruker som skiller seg ut. IT4Ever har de siste 5 årene hatt en eventyrlig avkastning på over 11 000 %! (Du leste riktig!). Hvem er denne mystiske traderen?

I det siste har han valgt å dele sin spennende og ikke minst inspirerende historie i flere intervjuer og innlegg på den svenske og danske Nordnetbloggen

Her her historien om hvordan han begynte med aksjehandel som 12-åring til han i dag lever livet som daytrader.

Begynte med aksjehandel som 12-åring

Den skal tidlig krøkes. Da han ble 12 år mente nemlig den aksjeinteresserte faren at det var på tide å gi sønnen en ny hobby. Han hadde pekt seg ut 3 aksjer han hadde hørt om fra radioen og gav sønnen 20 000 kroner til å fordele mellom disse.

Det endte veldig bra, da to av selskapene ble kjøpt opp og det tredje eier han den dag i dag. De 20 000 kronene hadde blitt en liten formue. Dette gav selvsagt mersmak.

Jeg fortsatte med å begynne å bokføre og tegne grafer i blokken. Med ukepenger og senere studiebidrag ble dette etterhvert store summer, noe som naturligvis ledet til at jeg la ned mye tid på hobbyen. Ung og giret som jeg var. – IT4Ever, Nordnetbloggen

På den tiden var det ingen realkurser og lett tilgjengelig informasjon på internett. Han ble en såkalt Tekst-TV trader hvor kursene oppdaterte seg hvert 15-minutt. Informasjonen hentet han fra aviser og bøker på biblioteket og årsregnskap bestilt hjem i postkassen. Aksjene måtte far kjøpe over telefon, ettersom han var midreårig.

På den tiden kostet kurtasjen for en aksjehandel hele 200 kroner, noe som gjorde at han lå 400 kroner i minus allerede før han var i gang. I ettertid ser han på dette som en viktig lekse.

Den høye kurtasjen var trolig noe av det beste som kunne skje. I og med at jeg lå 400 kroner bak allerede når far løftet røret, var jeg tvunget til å velge aksje med stor omsorg. – IT4Ever, Nordnetbloggen

Har reist jorden rundt som daytrader

Det kom kanskje ikke som noen stor overraskelse at denne unge aksjeforvalteren valgte å utdanne seg som siviløkonom.

Under studiene fortsatte aksjeinteressen for fullt. Det meste av tiden som ikke gikk med til selve studiene gikk til aksjeinteressen og på et tidspunkt forvaltet han pengene til hele studentkorridoren.

Etter studiene begynte han å jobbe i forsikringsbransjen, men også her fortsatte aksjeinteressen for fulgt og nå hadde kapitalen og avkastningen virkelig begynt å vokse, så mye at han så muligheten til å drive med dette på heltid.

Når inntekten fra tradingen var høyere enn lønnen for tredje året på rad sa jeg opp jobben. Det er elve år siden nå. – IT4Ever, Nordnetbloggen

Han sluttet jobben og kunne nå endelig dedikere all sin tid til tradingen. Nå kunne han endelig følge med under hele åpningstiden på børsen. Men hverdagen som daytrader hadde også sine andre fordeler

Jeg har også passet på å reise jorden rundt et antall ganger og tradet fra land og steder jeg bare kunne drømme om tidligere. Det er ingen tvil om at den friheten som denne sysselsettingen gir fungerer tilfredsstillende. – IT4Ever, Nordnetbloggen

Det neste store steget han gjorde var å flytte inn på kontor sammen med andre tradere, og det er her han har sittet når han de siste 5 årene har fått en eventyrlig avkastning på over 11 000 % (Altså 110-gangeren!)

Strategien som gav ham den eventyrlig avkastningen

it4ever-foto

Når man ser grafen over med den vanvittige avkastningen, så kan man ikke hjelpe å spørre følgende “Hvordan i svarte er det mulig?” og “Hvordan kan jeg gjøre det samme?”

Svaret på hva som ligger bak her er veldig lang og mye erfaring i å spesialisere seg på et lite området på børsen. Han holder seg stort sett til små og mellomstore svenske aksjeselskaper hvor strategien går ut på å trade de små bevegelsene som oppstår intradag etter spesifikke hendelser og nyheter inntreffer.

Han trader følelser, ikke sine egne, men andres følelser i aksjemarkedet og holder seg stort sett i den mest kaotiske og følelsepregede, nemlig åpningstiden på børsen:

Man bør virkelig prioritere morgenrutinen. Timen mellom kl 8 og 9 er den mest innbringende timen på hele dagen. Jeg gjør mange av mine handler i løpet av den første halve timen børsen er åpen.

Kort fortalt sier han at strategien hans er å være tidlig inn og tidlig ut i en forventet markedsbevegelse.

Visse bevegelser har en tendens til å skje om og om igjen på børsen, særlig etter spesifikke nyheter. Med mange års erfaring og mye forberedelser og et kostant øye på aksjemarkedet og watchlisten med de mest interessante aksjene fanger han opp muligheter i aksjemarkedet som andre kanskje ikke ser.

Og det er dette som også gjør det vanskelig å skulle kopiere strategien hans. Du kan se alle tradene hans på Shareville, men du vil likevel ikke kunne følge hans trade til punkt og prikke. Istedet er hans historie til lærdom og inspirasjon til å finne sin egen lille nisje i aksjemarkedet og utvikle sin egen tilpassede aksjestrategi.

Les hele intervjuet med IT4Ever

Her finner du ikke bare hans spennende og inspirerende historie, litt mer om hans strategi, men også veldig mange gode tips og råd til deg som har “hakket mindre” erfaring enn ham selv. 

12-årig ”Text-TV-trader” förvandlade 20 000 till förmögenhet (1/3)

11.000% afkast – sådan blev IT4ever bedst på Shareville (1/2)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *