Handelsanalyse – Electromagnetic GeoServices (EMGS)

Electromagnetic Geoservices er en aksje jeg har handlet nokså aktivt i i løpet av de siste par månedene. Den har til og med hatt en liten tur innom den langsiktige porteføljen, uten at den ble der noe langsiktig. Jeg vil her gå gjennom alle handlene jeg har gjort i denne aksjen i løpet av den siste tiden.

I den første handelsanalysen jeg skrev her på Aksjebloggen forklarte jeg hvorfor jeg mener det er så viktig å gå gjennom egne handler i ettertid. Jeg anbefaler deg å lese denne hvis du ikke er kjent med mine handelsanalyser eller i det hele tatt hvorfor jeg skriver dem.

Electromagnetic GeoServices er et spennende lite leteselskap som ble etablert i 2002 og notert på Oslo Børs i 2007. De har utviklet og bruker en EM-teknologi (Elektromagnetisme) i letingen etter de så verdifulle hydrokarbonene under havbunnen. Ved å plassere ut følsomme mottakere på havbunnen for så å slepe en elektromagnetisk kilde ca 30 meter over mottakerne, kan de finne forskjeller i restivitet i havbunnen, noe som igjen kan brukes til å finne resovoarer av både olje og gass da disse har en betraktelig høyere resitivtet enn havbunnen ellers har. Les mer om selskapet og teknologien på EMGS sin nettside.

I juni ble EMGS for første gang tatt inn i watchlisten etter en av mine ukentlige jaktrunder etter nye potensielle kjøpskandidater. I dette tilfellet var det en mulig omvendt-hode-skulder formasjon i RSI-diagrammet i oversolgt område (se A i nedersete diagrammet) som ble den avgjørende faktoren. Bare en halvannen uke etter, og før jeg i det hele tatt hadde rukket å gå selskapet nærmere i sømmene så kom EMGS med melding om gigantkontrakt med et stort oljeselskap verdt minst 950 millioner kroner. Før jeg visste ordet av det hadde aksjen hoppet opp hele 127,6 %, på en dag! Så nær, så nær…

Men jeg ble ikke mindre interessert i aksjen av den grunn, tvert imot. Jeg tenkte å holde øye med den i påvente på et fall som jeg kunne utnytte til å hoppe inn i aksjen, et fall som gjerne ikke er helt uvanlig etter en så brå oppgang. Og joda samme dag, etter stengetid, så kom meldingen om emisjon for å støtte vekstplanene og aksjen falt som en stein de neste dagene, men fortsatt godt over kursen før kontraksmeldingen. Nå var det bare å vente på en kjøpsmulighet.

Det skal sies at det ikke var enkelt å finne et godt tidspunkt for å kjøpe ettersom det var svært store svingninger i aksjen i tiden etter gigantkontrakten. Men jeg bestemte meg for at hvis aksjen brøt opp gjennom 6,50 på økende volum så skulle jeg kjøpe, det skjedde og det gjorde jeg. Jeg kjøpte til en kurs på 6,58 (1). Men kun et par dager senere merket jeg at salgspresset økte enormt ovenfra og at RSI var i et sterkt overkjøpt område. Jeg solgte aksjene til kurs 6,67 (2) og bestemte meg for å vente på litt sterkere kjøpssignal. Første handel (I) gav meg altså en avkastning på 1,06 % etter kostnader.

Det var ikke enkelt å vente, det skal jeg innrømme. Det klødde virkelig i fingrene etter å komme meg inn igjen i denne aksjen. Kursmål ble justert opp overalt og selv Spetalen hadde begynt å laste opp med EMGS aksjer. Så jeg bestemte meg for å kjøpe litt og litt istedet, for å redusere risikoen de store sinvgningene hadde å by på. Jeg kjøpte i tre omganger (3,4,5), noe som gav meg en gjennomsnittskurs på 5,67 kr. Og hadde stop-loss i underkant av 5 kr.  Aksjen falt og tok en liten snarvisitt innom oversolgt område i RSI-diagrammet før den igjen hoppet opp over 6 kr som tidligere har vist seg å være et sterkt motstandsnivå. Selv om jeg nå i henhold til strategien min burde kjøpe eller i det minste holde på aksjen, så ble jeg urolig pga store bevegelser intradag og solgte til slutt til 6,20 kr (6), en handel som gav en avkastning på 8,96 % etter kostnader.

Men jeg var ikke ferdig med EMGS. Aksjen var fortsatt ytterst interessant og etter at den hadde testet støttenivået rundt 6 kr et par ganger og kjøpspresset stadig ble større ved 6 kr, så bestemte jeg meg nok en gang for å kjøpe meg inn, denne gang til 6,20 kr (7) som ble en fin lite trade som jeg solgte ved 6,58 kr (8) etter at aksjen begynte å miste momentum. Denne handelen (III) gav meg en avkastning på 5,82 % etter kostnader. Grunnen til salget denne gang var at jeg ønsket å ta aksjen inn i den langsiktige porteføljen istedet og så dette som en mulighet.

Nå hadde jeg nemlig rukket å gå selskapet litt nærmere i sømmene og det så spennende ut. Foruten å være ledende med en ny og spennende EM-teknologi så var EMGS en potensiell oppkjøpskandidat. Jeg tok derfor inn selskapet i den langsiktige porteføljen til 6,48 kr (9) med et foreløpig kursmål på 9 kr. Jeg hadde sett for meg at det ville ta minst et halvt år før dette kursmålet var nådd, men det skulle bare to noen uker og jeg bestemte meg for å si meg fornøyd med avkastningen og solgte til 9,20 kr (10) en handel (IV) som gav meg en avkastning på hele 41,06 % etter kostnader.

Så hva får jeg ut av denne handelsanalysen? Hva kan jeg lære av den? For det første så har jeg endret litt på strategien min i forhold til de tidligere handelsanalysene. Dette skjedde i sommer i perioden hvor jeg var ute av markedet. Jeg har gitt meg selv litt større handlingsrom ved å innføre flere “lovlige” inngangsmuligheter i en aksje i strategien min. Altså har jeg flere muligheter til å gå inn i en aksje i henhold til strategien, og dermed flere muligheter til å kjøpe aksjer jeg ser kan ha et godt potensial på kort eller lang sikt. Betingelsen jeg satte for meg selv var at jeg skulle skrive ned hvorfor jeg kjøpte aksjen, mål med handelen, strategi, tidshorisont, stop-loss etc på et skjema, slik at jeg hadde en plan med handelen. Dette har stort sett fungert greit siden jeg innførte det, men akkurat i dette tilfellet med EMGS, må jeg innrømme at jeg har vært litt sløv med det. Kanskje kan det ha litt med de store svingningene i aksjen som enhver person kunne blitt sjøsyk av, med neglebiting i det ene øyeblikket og jubelrus i det andre. Meningen var at dette skjemaet skulle hjelpe meg i å holde disse følelsene i sjakk og langt utenfor markedet og kun la strategien styre handlingene mine, men som vanlig er det lettere sagt enn gjort når det er ekte penger på spill. Så her har jeg nok fremdeles en del å jobbe med, men så har jeg også god tid. Til tross for at jeg lot følelsene styre litt ved handlene i EMGS, så gikk det jo altså bra denne gangen også, godt hjulpet av litt god gammeldags flaks. Men kanskje har jeg ikke så mye flaks neste gang, og da gjelder det å ikke la følelsene få styre. Tolmodighet er vel stikkordet for hele denne handelsanalysen. Tolmodighet, tolmodighet, tolmodighet…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *