2 Comments

Nytt og spennende aksjefond fra Holberg Fondene

Holberg Fondene lanserer Holberg Rurik, et nytt og spennende aksjefond med fokus på vekstmarkedene i Øst-Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA), men med solid base i Norden og Vest-Europa.

I forbindelse med 10 års jubileumsseminaret til Holberg Fondene fikk vi presentert Holberg sitt nyeste aksjefond, Holberg Rurik som jeg synes så veldig interessant og spennende ut og derfor vil dele med dere. Aksjefondet erstatter forøvrig det gamle teknologibaserte aksjefondet Holberg @, og dermed er alle aksjefondene til Holberg Fondene nå geografibaserte.

Holberg Rurik er et aksjefond som vil ha hovedfokuset på de fremvoksende markedene i Øst-Europa, Midt-Østen og Afrika. Investeringene i disse markedene vil gjøres i de markedene som oppfyller visse krav til stabilitet og i første omgang i de regulerte markedene i Russland, Polen, Tyrkia, Egypt og Sør-Afrika. Til gjengjeld så utgjør markedsverdien i disse 5 landene hele 70% av markedsverdien for alle landene i investeringsuniverset EMEA. Holberg Rurik vil også investere i EMEA gjennom selskaper i Vest-Europa, ettersom hele 80% av børsverdiene i EMEA er på europeiske børser.

Så hva er det som gjør EMEA til et spennende investeringsunivers? Her er noen punkter som Holberg Fondene har trukket frem som svært interessante:

  • Høy vekst. Årlig gjennomsnittlig BNP veskt på 5,2 % de siste ti årene, mot 2,1 og 2,7 % i henholdsvis Vest-Europa og Norden.
  • Gunstig demografi med stor forventet befolkningsvekst. Forventes en befolkning på ca 3 milliarder mot dagens 2 milliarder i EMEA. (Beolkfningen  i Europa og Norden er i samme periode svakt synkende).
  • EMEA har over 80% av både gass og oljeforekomstene i verden.
  • Store megatrender som produktivitetsvekst, industrialisering, urbanisering og tilflyt av global kunnskap, teknologi og kapital.
  • Fremvoksende økonomier står for 80% av veksten i verdensøkonomien
  • Fremstår som “Et uoppdaget investeringsunivers”

I vest-europa vil Holberg Rurik investere i solide selskaper som har store andeler av sin inntekt fra EMEA. I tilegg vil Holberg Rurik investere i nordiske selskaper, som skal fungere som en disverifisering for å ta ned risikoen noe mot de fremvoksende markedene. Dette er kanskje ikke akkuart et fond hvor en putter alle pengene, men heller kanskje bruker for å disverifisere litt geografisk og også for å kunne eksponere seg mer mot de fremvoksende økonomiene. Det blir ihvertfall veldig spennende å følge dette fondet fremover.

Hvis du i likhet med meg, synes dette fremstår som et spennende aksjefond, så kan du lese mer ved å laste ned presentasjonen om Holberg Rurik.


2 Comments

  1. Dette må jeg sjekke ut nærmere. Takk for tipset! Nå skal jeg forsåvidt holde meg til to fond en stund fremover men, det skader ikke å plukke eventuelle kandidater for fremtiden. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *