4 Comments

How I Made $2 Milllion in the Stock Market

Du har kanskje hørt en av de mange sukssesshistoriene fra aksjemarkedet hvor mennesker presterer å akkumulerer store formuer gjennom aksjeinvesteringer og aksjetrading? og da spør du deg kanskje det samme som jeg når du hører slike historier, “Hvordan i all verden greide de det og hvordan kan jeg gjøre det samme?”

How I made $2 Million in the Stock Market” tar for seg nettopp en slik sukssesshistorie. Men i motsetning til mange av de andre historiene så handler denne om en helt vanlig mann uten noen bakgrunn fra aksjemarkedet. Boken er skrevet av Nicolas Darvas og handler om hans eget liv og veien inn i aksjemarkedet på 1950-tallet. Darvas var en verdensturnerende danser, og hadde slett ikke peiling på aksjer. En dag tok han likevel imot aksjer som betaling for et dansejobb, noe som skulle bli begynnelsen på en lang, hard og lærerik vei mot sukssess i aksjemarkedet for Darvas. og det beste er, du får vite nøyaktig hvordan han gjorde det.

Aksjene han mottok var i et lite kanadisk gruveselskap kalt Brilund.  Det tok to måneder før han sjekket kursen, og da hadde aksjen steget hele 280 %. Dette skapte selvsagt stor facinasjon og nyskjerrighet hos Darvas, over hvilket enormt potensialet som var å finne i aksjemarkedet. Han bestemte seg raskt for at dette var noe han ville lære mer om, men veien videre skulle vise seg å være krevende.

Darvas fulgte det samme mønsteret som de fleste andre av oss følger når vi trer inn i aksjemarkedet for første gang. Tips og rykter, aksjebøker og aviser, råd fra meglere, analyse av regnskap, følge innsiderene osv. Darvas forsøkte det meste uten å lykkes, men stå-på viljen var like sterk gjennom hele denne perioden og det kan nesten se ut til at han visste at han ville lykkes til slutt på en eller annen måte.

Gjennom boken får du følge Darvas på hans vei mot sukssess i aksjemarkedet. Du får innblikk i aksjehandlene han gjør og hans egne kritiske vurderinger. Ikke minst får du innblikk i strategien som førte til suksseeen.

How I made $2 Million in the Stock Market” er en bok jeg anbefaler på det varmeste. Det er kanskje den boken jeg har lest flest ganger  og det med god grunn. Historien til Darvas er ikke bare facinerende og inspirerende, den er rett og slett veldig nyttig og lærerik.

Så hvis du vil finne ut hvordan Darvas lyktes i aksjemarkedet og ikke minst lære av de feilene han gjorde, så du slipper å gjøre de samme, så er de 129 kr som boken koster i skrivende stund på Tanum.no en god investering.

Flere anbefalte bøker

 

4 Comments

 1. Jeg syns denne boken er en av de aller beste aksjebøkene som er skrevet. Den begynner å bli noen tiår gammel, men er like aktuell i dag som den gang den ble skrevet.

  Darvas er en svært interessant person som gjorde suksess på mange områder. Han klarte å tjene meget gode penger i aksjemarkedet, han var en danser i verdensklasse, han var en dyktig skribent osv. Bredden i det han klarte å oppnå, vitner om en meget talentfull og intelligent person. I boken “The anatomy of success” skriver han mer generelt om hva som kreves for å oppnå suksess på ulike områder. Denne boka er også veldig god skrevet og kan anbefales på det sterkeste.

 2. Kan ikke annet enn å si meg helt enig med deg Vidde:) Jeg elsker denne boken og anser den som min favorittbok når det kommer til aksjebøker.

  Det er vanskelig å ikke bli facinert av Darvas!

  Jeg har ikke lest Wall Street – The other Las Vegas, har du lest den Vidde? Er den like bra som de to andre?

 3. Ja, jeg har lest Wall Street – The other Las Vegas. Syns vel ikke den er fullt så god som de to andre, men den er absolutt verdt å lese. I denne boken sammenligner Darvas aksjemarkedet med et casino, og kommer med friske beskrivelser av de ulike aktørene 🙂

  Han skrev også en bok som het You can still make it in the market, men denne har jeg ikke lest.

 4. Hmm.. spennende. Jeg skal huske dette om jeg noen gang kommer over denne boken. Ganske så interessant historie ja..

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *