Hva er Bitcoin? Hvordan handle Bitcoin?

Bitcoin2

Hva er egentlig Bitcoin og andre kryptovalutaer? Hvordan kan jeg kjøpe bitcoin?

I det siste har jeg fått en del spørsmål om den nye store kryptovalutaen Bitcoin av nysgjerrige som ønsker å se på muligheten til å investere i Bitcoin. Jeg skal prøve å samle litt informasjon her, men generelt vil jeg oppfordre til å oppsøke andre kilder av informasjon (Se video og anbefalte bøker under). Jeg er nemlig ingen ekspert på dette området og har kun tradet kryptovaluta i veldig liten skala.

Få gratis bitcoins for 10 dollar

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer gjennom en av verdens største Bitcoin-børser Coinbase. Hvis du bruker denne lenken, får du (og jeg) Bitcoin for 10 dollar (Ved kjøp for over 100 dollar)

Les også: Det ble visst litt kryptovaluta likevel

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta eller såkalt “Kryptovaluta”, som ble laget av Satoshi Nakamoto i 2009 som bruker såkalt blockchain-teknologi. Bitcoin har eksplodert i popularitet de siste årene, hvor kursen har gått fra noen få cent til nesten 10 000 dollar per bitcoin i skrivende stund.

Hva er bitcoin 

Da min egen kunnskap om kryptovaluta kommer noe til kort overlater jeg herved til Wikipediasiden til Bitcoin for en mer utfyllende beskrivelse:

– Til forskjell fra de fleste andre valutaer avhenger ikke bitcoin av noen sentral utsteder. Bitcoin bruker en distribuert database spredt ut over noder i et peer-to-peer-nettverk til å loggføre transaksjoner, og bruker kryptografi for å tilby grunnleggende sikkerhetsfunksjoner, som å forsikre at bitcoins bare kan brukes av personen som eier dem, og aldri mer enn én gang.

– Bitcoins design tillater anonymt eierskap og anonyme overføringer av verdier. Bitcoins kan lagres på en personlig datamaskin i form av en wallet-fil, eller hos en tredjeparts wallet-tjeneste. I begge tilfeller kan bitcoins sendes over internett til hvem som helst med en bitcoin-adresse. Bitcoins peer-to-peer-topologi og fravær av sentralstyring gjør det umulig for noen autoritet, statlige eller andre, å manipulere verdien av valutaen ved å produsere mer av den og dermed indusere inflasjon.

Dagens Næringsliv forklarer Bitcoin på 2 minutter

Hvordan kan jeg kjøpe Bitcoin?

Det finnes flere måter å enten handle Bitcoin direkte eller eksponere seg indirekte gjennom verdipapirer som følger Bitcoin-kursen

Hvis du ønsker å handle Bitcoin direkte kan du enten handle direkte med noen eller gjennom et handelssted. Verdens største og mest kjente er Coinbase. Denne er også støttet av blant annet Skandiabanken (Du kan få beholdningen din synlig i nettbanken i Skandiabanken). Dette er forresten en refferal-lenke som gir oss begge 10 dollar i bitcoins om du handler for over 100 dollar.

Les også: Hvordan kjøpe bitcoin hos Coinbase

Det er også mulig å eksponere seg mot Bitcoin-kursen uten å kjøpe Bitcoin direkte. Dette kan du gjøre hos nettmeglere som tilbyr handel i traindprodukter som derivater og tracking sertifikat. Hos Nordnet kan du f. eks handle i “BITCOIN XBT” på den svenske børsen, denne tracker Bitcoin kursen 1:1.

Kurs for å lære mer om Bitcoin og kryptovaluta

På Skillshare finnes det utallige kurs om Bitcoin og kryptovaluta for nybegynnere. Her kan du lære mye av de mer erfarne om hva Bitcoin er og hvordan du best kan investere og trade i Bitcoin. Du har 1 måned GRATIS tilgang til over 16 000 kurs, og det finnes her nesten 100 kurs om Bitcoin!

Se kurs om Bitcoin

 Skjermbilde 2017-11-22 kl. 07.36.18  Skjermbilde 2017-11-22 kl. 07.31.21  Skjermbilde 2017-11-22 kl. 07.36.43

 

Bøker om Bitcoin

9781118963661

9781907994654

9781119076131

9781634505246

Peter Warren podcast om Bitcoin

Peter Warren hadde en god episode i podcasten “Tid er penger” om Bitcoin – Hør den her!