3 Comments

Hva er hovedindeksen (OSEBX)?

OSEBX (Oslo Stock Exchange Benchmark Index) er hovedindeksen ved Oslo Børs.

Denne aksjeindeksen inneholder et utvalg av aksjer som sammen skal være representativt for de børsnoterte selskapene på Oslo Børs. Det er denne indeksen som brukes for å måle avkastningen for det norske aksjemarkedet. Indeksen justeres hvert halvår (1. desember og 1. juni). I skrivende stund er det 59 selskaper i indeksen (Se selskaper og vekting nedenfor).

Les også: Oslo Børs – OSEBX (Oslobors.no) 

Aksjer i hovedindeksen

I denne listen finner du alle aksjene i hovedindeksen (Sist oppdatert des. 2017) med vekting. Listen er sortert etter vekting og du kan finne fram ved å bruke søkefunksjonen.

[supsystic-tables id=3]

 

3 Comments

  1. Jeg har et spørsmål som kanskje ikke tilhører til dette temaet. Jeg skal være veldig takknemlig om noen svarer på det 🙂 Jeg ønsker å begynne med futures trading med en norsk broker og gjør en vurdering om OSEBX, stop loss og risikohåndtering. Hva er den minimum pris bevegelsen med en OBX future? En tick koster 100 kr, så jeg må betale 795.00*100kr=79500kr (hvis indexen er 795.00)for en future kontrakt. Men jeg ser at det er en desimaltegn, så indexen kan være 795.01, 795.02 osv. Er det sant at den minimum pris bevegelsen på OSEBX er 0.01*100kr=1kr da? Tusen takk i forhånd for et svar :)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *