6 Comments

Hvor mye sparer du av inntekten din?

Nordmenn sparer i snitt rundt 10 % av inntekten sin, hvordan ligger du an?

Hvor mye sparer du av inntekten din?

Se resultat

Loading ... Loading ...

6 Comments

  1. Bor ekstremt billig i kollektiv i Oslo og har kun matregning og telefon regning. Mer enn 80% sparerate! I all hemmelighet bygger jeg formue i indeksfond. Bikker snart 1 mill.
    Har kun studiegjeld (med mastergrad). Tjener 500k. Mann 25.

  2. Familie på 4 her. Vi er 41år. Tjener ca 82500,- Netto i mnd inkl en utleie leilighet. Legger opp til et budsjett på 37650,- hvilket bør være relativt romslig. I tillegg sier vi at halve ferielønna mi på ca 100000,- er feriepenger, så det blir 50000,- “Utenom” budsjettet. De må ikke nødvedighvis brukes. Til neste år vurderer vi å kjøpe telt og soveposer for noe av ferie pengene og farte rundt i Norge i bil.
    Den mnd raten blir da ca 55% sparing ,feriepengene holdt utenfor. Om 18mnd er vi gjeldfrie med Bolig til 4.000.000, Utleie til 2.900.000 og en Tesla til ca 450.000 (vet vi burde kjørt en skoda fra 2010 eller noe, men vi har bare en bil, og denne koster oss lite for tida). Har noe gjeld men samtidig endel fond, og også en pott jeg skal investere i Delphi sine aksjeråd i Dine Penger (for tiden ute av de). Når jeg sier gjeldfri om 18mnd mener jeg Gjeld minus fond og annen “cash” = 0.Tror den enkleste måten å klare dette på er å tenke over hva som gjør en lykkelig. Samvær med nære venner og familie, en tur i marka eller til fjells, et slag sjakk, en god sykkel tur og et kaffebesøk hjemme hos en kompis. Plutselig bruker man ikke så mye penger. Man trenger jo ikke kjøpe noe ;-). Det er min filosofi hvertfall.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *