1 Comment

Hvordan har det gått gjennom korreksjonen?

Oslo Børs har falt over 15% siden toppen, så hvordan har dette påvirket aksjetradingen min? På tide med en liten oppdatering

Det har vært stille her en stund, som det til tider blir med en svært hektisk fullstidsjobb på siden. Da er det på sin plass med en liten oppdatering helt på tampen av året, kanskje særlig med tanke på alt som har skjedd i aksjemarkedet i det siste. Børsene verden over har falt markant og svinger nå med en volatilitet som vi knapt har sett makan til siden finanskrisen for 10 år siden. 

Så hvordan har det gått hos meg? Under ser du utviklingen aksjetradingkontoen siden midten av april, det var da jeg var ferdig innflyttet på ny Aksjesparekonto og i full gang igjen med aksjetradingen. Gjennom våren og sommeren gikk det veldig bra med flere gode trades som fikk porteføljeverdien til å klatre, men så begynte det å skje ting…

 

Utvikling

Det ble stadig vanskeligere å finne gode kandidater som passet tradingstrategien min (Som i hovedsak baserer seg på positiv trend), stadig flere store selskaper som har vært i positiv trend gjennom flere år så ut til å toppe ut og jeg så at det dukket opp stadig flere “distribubution days” (Fra den anbefalte boken “How to make money in stocks“). Distribution days er dager hvor store indekser er flat eller faller litt, men på betraktelig høyere volum enn dagene før. Slike dager pleier å dukke opp når aksjemarkedet er i ferd med å toppe ut (Ifølge boken, basert på historiske data). Dette sammen med økt usikkerhet og risiko for en større handelskrig, økte renter og det faktum at vi har vært i et 10 år langt oppgangmarked som i stor grad er blåst opp av billige penger; gjorde at jeg valgte å vekte meg betraktelig ned i aksjer (Både i tradingporteføljen, men også i aksjefond).

I grafen  kan du se at jeg i begynnelsen av oktober har en flat utvikling. Du gjettet riktig, her gikk jeg 100% i cash. Rundt samme tid begynte børsene å falle. Mot slutten kan du se noe nedgang i porteføljen. Dette skyldes noen mindre kortsiktige trades som var et spill på en potensiell rekyl, men som raskt ble stoppet ut. 

Om dette er en mindre korreksjon eller om vi snur om til et lengre bearmarked er umulig å si og det er heller ingen grunn til å prøve å spå dette. Jeg blir sittende på sidelinjen til jeg igjen ser tendenser til en positiv trend og finner gode kandidater til aksjemarkedet. I mellomtiden holder jeg meg noenlunde trygt på sidelinjen, og dypper en liten tå nedi i ny og ned.

 

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *