Hvordan jeg får tid til aksjetrading i en travel hverdag

Bilde: © Zhudifeng | Dreamstime.com


Aksjetrading kan fort bli en tidkrevende aktivitet med et høyst levende aksjemarkedet og utallige aksjeanalyser. Dette er hvordan jeg får tid til aksjetrading i en travel hverdag.

Mens aksjesparingen i indeksfond knapt krever et fnugg av tilsyn fra min side, er historien en litt annen med tradingporteføljen og prosjekt pengetre. Her kreves det både analyse av aksjer, at jeg følger med i aksjemarkedet, aktivt handler aksjer og ikke minst analyse og videreutvikling av egen  strategi.

Se også: Den unge eleven som traded aksjer fra mobilen i skoletimene og på den måten gjorde 85 000 kroner om til 3,2 millioner kroner.

Her er hvordan jeg får tid til aksjetrading i en travel hverdag, hvor arbeidsdagen dekker hele åpningstiden på børsen:

1. Analyserer aksjer i helgene

For meg starter det hele i helgen. Her setter jeg meg ned med en god kopp kaffe og laptopen på fanget for å analysere aksjer.

Jeg går systematisk til verks og pløyer gjennom aksjer og grafer for å finne interessante aksjer jeg kan sette opp på watchlisten min for den kommende uken. Dette innebærer ofte at noen få aksjer fjernes og noen legges til over tid. Det er ikke slik at alle aksjene byttes ut hver uke.

Les også: Slik går jeg frem for å finne gode kjøpskandidater

Hvis det er spesielle kursnivåer jeg vil følge ekstra med på, som for eksempel kan utløse et kjøpssignal, så legger jeg gjerne også til en kursalarm som gjør at jeg får enten en sms eller en e-post når aksjen når denne kursen.

2. Oppdaterer meg på aksjemarkedet i lunsjen

Hvis du hadde sett meg i lunsjen på jobb, så hadde du antaglig lagt merke til mitt iver etter å bli ferdig å spise. Dette er ikke fordi jeg hater lunsj eller lengter tilbake til kontorpulten, nei, jeg spiser i rekordfart fordi jeg bruker resten av lunsjpausen til å oppdatere meg på aksjemarkedet.

Med en watchliste på rundt 5-20 aksjer, tar det ikke lang tid å få oversikt over disse og kan fint kombineres inn i lunsjen. Her sjekker jeg stort sett følgende punkter:

  • Sjekker den generelle utviklingen i aksjemarkedet
  • Sjekker dagens utvikling for aksjene i watchlisten (mot eventuelle kursnivåer)
  • Sjekker eventuelle andre aksjer med uvanlig kursbevegelse (Uvanlig stort volum, eller oppgang/nedgang) som potensielt kan taes med inn i watchlisten

Jeg forsøker å ikke følge for mye med på aksjemarkedet i løpet av dagen, da er det nemlig lett å la seg rive med i den kortsiktige støyen som rår i aksjemarkedet. Her finner jeg kursalarmer/stop-loss veldig behjelpelig, da jeg VET at hvis noe skjer så får jeg vite det og jeg ikke MÅ følge hver minste lille svingning. Jeg er IKKE en daytrader, så hvordan aksjen svinger intradag er helt uvesentlig for meg.

Les også: Unngå impulshandling av aksjer basert på informasjonsstøy

3. Kjøper og selger aksjer på bussen på vei hjem

Selve prosessen med å kjøpe og selge aksjer er kanskje det som tar minst tid. Disse foretrekker jeg å gjøre helt i slutten av åpningstiden til børsen når jeg ser sånn noenlunde hvor aksjekursen ender for dagen. Dette betyr ofte i tidsrommet hvor jeg sitter på bussen på vei hjem fra jobb. Noen tastetrykk fra mobilen, og vips, så var aksjer kjøpt eller solgt, og stop-loss lagt til.

Du trenger altså ikke å følge meg aksjemarkedet til enhver tid for å drive med aksjetrading så lenge du bygger opp en aksjestrategi og en struktur som er tilpasset tiden du har til rådighet til å følge med. Tommelfingerregelen er at jo lenger tidshorisont du har, jo mindre tid trenger du å bruke på å følge med.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *