3 Comments

Hvordan kjøpe aksjer

Å handle aksjer er i dag blitt veldig enkelt og tar praktisk talt ikke mer enn noen sekunder. Her er en rask liten guide for hvordan du kan gjennomføre ditt første kjøp av aksjer. Under er Nordnet brukt som eksempel, men det er like enkelt i de fleste nettmeglere.

Hvis du ikke har konto hos en nettmegler enda se guiden: Hvordan starte med aksjehandel

1. Finn frem aksjen du vil handle

Søk deg frem til aksjen du ønsker å handle. I vårt eksempel har vi valgt å kjøpe Statoil. I det generelle bildet kan du se mer informasjon om aksjen og kursutvikligen den siste tiden.

2. Velg kurs og antall

Når du har bestemt deg for å kjøpe aksjen, klikker du “kjøp” eventuelt klikker på fanen “Handle” i Nordnet. Da får du opp bildet som er vist nedenfor. Det er her du legger inn din kjøpsordre.

hvordanhandleaksjer

Velg antall aksjer (1) du ønsker å kjøpe og velg prisen (kursen)(2) du ønsker å kjøpe aksjen for. For å kjøpe aksjene umiddelbart må du velge en pris som er høyere enn den laveste salgsordren som ligger inne (3). I dette eksempelet måtte du ha valgt en pris på 126,90 kr for å kunne kjøpe aksjen med en gang. Hvis du velger en lavere pris må du eventuelt vente til noen ønsker å selge til denne kursen, da ligger den inne som en ordre i ordreboken.

3. Klikk kjøp

Når du har valgt antall aksjer og prisen du ønsker å kjøpe for, så kan du klikke kjøp. Det kan være lurt å ha en vane med å alltid kontrollere ordren før du trykker kjøp. Sjekk totalbeløpet på ordren, en liten tastefeil her og du har plutselig kjøpt 10 ganger mer enn du skulle.

4. Følg med at ordren blir gjennomført

Etter at du har trykket kjøp blir ordren din lagt inn i ordreboken. Hvis du har valgt en pris lik eller høyere enn det som ligger inne av salgsordre blir handelen gjennomført før du rekker å blinke. Hvis det er stor avstand mellom din kjøpsordre og laveste salgskurs så må du vente til noen er villig til å selge til prisen du ønsker å kjøpe for, eventuelt justere prisen i ordren din.

 

3 Comments

  1. Hei
    Hvordan kjøper man aksjer mot markedet? Hvordan tjene mest mulig på noe man vet går dårlig på forhånd?

    Tesla som eksempel:
    Tesla kommer med en ny lansering. Alle tror det kommer til å bli et kupp ved å investere i den nye Tesla-Lanseringen. Men på en måte har ikke du ikke troa på dette, og på en måte vet at dette kommer ikke til å bli noe. La oss si det gikk dårlig….Hvordan kan du tjene mest mulig på dette vist du vet denne lanseringen går dårlig på forhånd?

  2. Men husk også at du aldri “vet” at det vil gå dårligere på forhånd. Hvis du “vet”, så “vet” garantert også de som sitter med de største aksjepostene og har et helt team som sitter å regner på dette på fulltid. Forventningene, begge veier, er som regel priset godt inn i aksjekursen allerede. Så vær forsiktig og innse at du aldri vet noenting om fremtiden.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *