Hvordan enkelt spare penger i aksjefond med spareappen Kron – Start så tidlig som mulig!

spare i aksjefond med kron

Foto: William Iven on Unsplash

Mange bekker små, blir en stor å – ihvertfall om du sparer jevnt og trutt i aksjefond. Her er hvorfor du bør starte aksjesparingen så tidlig som mulig og spare i aksjefond med lave kostnader.  Gjør det hele enkelt gjennom spareappen Kron

Les også: Den sikreste måten å bygge formue for deg i 20-årene

Hvis du ikke allerede er i gang med aksjesparing så er det på høy tid å starte en spareplan nå. Effekten av å starte så tidlig som mulig med aksjesparing må ikke undervurderes, det må heller ikke kostnadene med å velge feile dyre aksjefond. 

Selv har jeg det siste året hatt en fast spareplan hos Kron og er svært fornøyd med det. Du kan lese mer om min erfaring med Kron. Selvom jeg anbefaler Kron, så er det selvsagt mulig å spare i aksjer hos mange ulike aktører, bare husk å være kvalitet OG prisbevisst for din spareplan. Undersøk alternativer og finn det som passer best for deg.

Sjekk ut Kron og start din egen spareplan

*Dette er en affiliatelenke. Aksjebloggen får en liten slant om du velger å ta i bruk Kron via denne lenken. Du taper ingenting på dette, slanten blir tatt fra Kron.no sin lomme.

Hvorfor starte spareplan i aksjefond så tidlig som mulig

Vil du le hele veien til banken? Da bør du starte aksjesparingen så tidlig som overhode mulig. Effekten av å starte tidlig må på ingen måte undervurderes. Å spare 1000 kr/mnd fra du er 20 år gir deg over 1 million kroner mer enn de som venter til de er 30 år. 

La oss ta et eksempel for illustrere den “magiske” effekten av renters-rente kombinert med tid. Her har jeg gitt alle sammen 7% årlig avkastning (Fondssparing såklart), alle sparer 1000 kr/mnd og alle sparer til de er 60 år. Eneste forskjellen er når de velger å starte sparingen. En starter ved 20 år, en ved 30 år, 40 år og 50 år.

Dette blir seende slik ut på en graf. Du har med andre ord ingen tid å mist, helst burde du ha startet aksjesparingen for 10 år siden. Neste beste er å starte den nå!

begynnesparetidlig

Alder ved start av spareplan  Beholdning ved 60 år
20 år  kr     2 395 621
30 år  kr     1 133 529
40 år  kr        491 946
50 år  kr        165 797

 

Derfor bør du velge aksjesparing med lave kostnader

Går du til banken å spør om aksjesparing vil de nesten garantert komme med en “anbefalt” portefølje av aksefond – IKKE takk ja. Forvaltningskostnadene på de aktive fondene som anbefales er ofte høye. Velg heller billige indeksfond – Du vil takke meg om 20-30 år. 

Igjen er det renters-rente effekten som tar styringen. “Små” forskjeller i forvaltningskostnader virker ikke særlig avskrekkende i det korte bildet, men hvis du ser på hvilken effekt det har i det lange løp, så er det ganske betydelig.

I dette eksempel har jeg igjen sett på en 7% avkastning, men èn forvaltningsavgift på 2 % (Dyre aktive aksjefond) og èn på 0,3 % (Typisk billigste indeksfond evt. “Indeks” hos Kron). Spareren begynner med 100 000 kr og sparer 3000 kr i mnd, etter 30 år er forskjellen på hele 1 million kroner mellom den billige passive og den dyre aktive porteføljen. 

Forvaltningskostnad Sparebeløp 30 år
2,0%  kr    2 675 812
0,3%  kr    3 686 095

 

kostnaderaksjefond

Hvorfor velge å spare i aksjefond med Kron

spare i aksjefond i spareappen kron

Er du klar til å begynne å spare i aksjefond nå? Eller er du kanskje allerede i gang? Uansett, her er noen grunner til å vurdere å ha aksjesparingen hos Kron. 

Det er mange steder du kan opprette spareplaner og aksjefond. Som beskrevet over er det viktig å finne ut hvor du kan gjøre dette i solide investeringer til lave kostnader. Et av de enkleste stedene å begynne er i spareappen Kron. Her kan du opprette en spareplan tilpasset deg i løpet av minutter og så gjør Kron resten av jobben med å investere pengene dine i aksjefond – og det til lave kostnader.

Sjekk ut Kron og start din egen spareplan

*Dette er en affiliatelenke. Aksjebloggen får en liten slant om du velger å ta i bruk Kron via denne lenken. Du taper ingenting på dette, slanten blir tatt fra Kron.no sin lomme.

Jeg har selv brukt og testet ut Kron i snart et år og ser mange fordeler med å aksjesparingen i denne appen, du kan lese mer her: Testet ut aksjesparing i spareappen Kron – Derfor kan denne anbefales. Ellers har jeg oppsummert noen av fordelene jeg opplevde med Kron her:

  • Lave forvaltningskostnader – For å begynne med noe av det viktigste. Kron gir deg lave kostnader. Faktisk får du ofte noe lavere kostnader på fond enn om du skulle kjøpe alle selv, da Kron forhandler fram rabatt som de kutter i dine kostnader.
  • Veldig enkelt, oversiktlig og brukervennlig – Det er veldig enkelt å sette opp en tilpasset spareplan for deg og enda enklere å holde oversikt over dine investeringer. Du trenger ingen kunnskaper om aksjer, Kron passer på og holder det oppdatert.
  • Pengene blir godt tatt vare – I Kron passer de godt på dine investeringer. De har lang erfaring med pengeforvaltning og reduserer risiko når de ser det som hensiktsmessig. Du trenger ikke å gjøre noe.
  • Mulighet til å velge investeringsfokus – Kron gir deg også muligheten til å spisse investeringene dine på et område du ønsker større fokus, f. eks teknologi, miljøbevissthet, eiendom eller generell indeks.
  • En vid og god portefølje – Med Kron får du en vid og solid portefølje av ulike fond og indeksfond som hadde vært en hodepine å holde styr på selv.
  • Oppdateringer for dine investeringer – Hvis du ønsker det kan du få en liten oppdatering rett på mobilen ved nyheter eller hendelser som påvirker dine investeringer (og hvor mye du har investert i det aktuelle selskapet eller regionen
  • Full oversikt rett i lommen – Alt sammen rett i lommen. Men et lite fingeravtrykk er du rett inne i oversikten hvor du kan se hvordan porteføljen din utvikler seg, hva du er investert i, hvilke investeringer som har gått bra og dårlig den siste tiden og siste nyheter.

Hvordan spare penger i aksjefond med  Kron

Ok, la oss komme i gang med din spareplan hos Kron. Klikk inn på lenken under og velg “Kom i gang med din nye spareplan” – Herfra til sparingen har startet er en lek!

Kron har laget en skammelig enkel og brukervennlig vei til din spareplan. Her kartlegger de deg, dine behov og ønsker, risikovillighet og tidshorisont for å lage den spareplanen som passer best for deg.

Og ta det helt med ro, det er også lov å bare leke seg litt rundt med spareplanen uten å melde deg inn eller starte noen sparing. Sjekk ut hvordan din spareplan ville blitt og velg så om du ønsker å realisere spareplanen eller ei.

Sjekk ut Kron og start din egen spareplan

*Dette er en affiliatelenke. Aksjebloggen får en liten slant om du velger å ta i bruk Kron via denne lenken. Du taper ingenting på dette, slanten blir tatt fra Kron.no sin lomme.

 

1. Formål med sparingen

Første steget er bare å svare på om du har erfaring med investeringer fra før, deretter går du videre til å velge ditt formål med aksjesparingen. 

Skal du bare ha en kortsiktig sparing eller buffer? Bygge en langsiktig formue? Eller spare til pensjon? Velg det som passer deg best

 

Kron formal

2. Hvor risikovillig er du?

Er du en som får helt noia når avisoverskriftene skriker “Børskrakk” med store røde bokstaver? Her kan du justere risikoen i spareplanen basert på din risikovillighet. 

 

Kron risiko

3. Ønsker du et spesielt investerings-fokus?

Ønsker du et større fokus på et bestemt område for investeringene dine? Her kan du velge mellom Teknologi, Indeks (for de billigste indeksfondene), Miljøbevisst, Eiendom med flere. 

Kron_tema

4. Lag din spareplan

Nå er du straks klar! Her kan du leke deg med beløp du ønsker å spare med. Hvor mye ønsker du å gå inn med som førsteinnskudd og hvor mye ønsker du skal automatisk bli investert hver måned? Se forventet utvikling av din spareplan

Hvis du er klar for å realisere spareplanen, så bare klikk for å komme i gang med Bank ID. Så enkelt er det altså å komme i gang med aksjesparingen hos Kron. Hva venter du på? Kom i gang med din spareplan nå!

spareplan

Sjekk ut Kron og start din egen spareplan

*Dette er en affiliatelenke. Aksjebloggen får en liten slant om du velger å ta i bruk Kron via denne lenken. Du taper ingenting på dette, slanten blir tatt fra Kron.no sin lomme.