1 Comment

Hvordan tjene penger på aksjer

Fristende tittel ikke sant? Desverre har jeg ingen magisk formel å komme med. Istedet har jeg noe nesten like bra, nemlig en bokanbefaling av boken “How to make money in stocks” som omhandler aksjestrategien CANSLIM og kanskje er det nærmeste en kan komme en magisk formel.

De første gangene jeg kom over denne boken ble jeg frastødt av den veldig direkte og amerikanske pregede tittelen og ikke minst den knall oransje forsiden. Jeg så for meg nok en “Bli rik fort”-oppskrift hvor det egentlig bare var forfatteren bak som ville bli rik. Men så skammelig feil kunne jeg altså ta om boken. Det ligger altså en sannhet i utrykket, Du skal ikke dømme en bok av coveret“. Etterhvert oppdaget jeg at tittelen på boken og navnet på forfatteren dukket opp flere steder, blant annet som anbefalinger i andre aksjebøker. Jeg ble til slutt så nyskjerrig på denne boken at jeg måtte ha meg et besøk på Bokkilden. Det angrer jeg ikke på, og det gjør nok neppe de to millioner andre som har gjort det samme som meg.

Den vellykkede traderen William J. O’Neil er mannen bak denne boken. O’Neil utviklet den såkalte CANSLIM-strategien, som han brukte selv i sin trading og som du kan lese om i denne boken. CANSLIM-strategien utviklet O’Neil da han jobbet som aksjemegler, ved hjelp av denne strategien ble han den beste megleren og kjøpte som 30-åring plass på børsen i New York, som den yngste til da. Han er også grunnleggeren av den store amerikanske finansavisen Investors Business Daily.

CANSLIM-metoden

I “How to make money in stocks” går O’Neil grundig gjennom CANSLIM metoden og forklarer den enkelt gjennom utallige grafer og eksempler. Jeg kommer ikke til å gi noen grundig gjennomgang av CANSLIM metoden i dette innlegget, men her er ihvertfall de ulike punktene som inngår i CANSLIM:

   • C = Current big or accelerating quartely earnings and sales per share
   • A = Annual earnings increased: Look for big growth
   • N = Newer companies, new products, new managment, new highs on properly formed bases
   • S = Supply and demand: Big volume demand at key points
   • L = Leader og laggard: Which is your stock?
   • I = Institutional sponsorship
   • M = Market direction: How you can determine it

 

Fra boken ramlet ned i postkassen min til de 450 sidene var unnalest gikk det knapt tre dager. Dette var en aksjebok som rett og slett var vanskelig å legge fra seg. Særlig likte jeg at boken har over 100 grafer som viser hvordan strategien fungerer i praksis. Boken ble lest både to og tre ganger og fungerer nå for meg som et oppslagsverk som flittig brukes. Særlig har boken vært behjelpelig med oppbyggingen av min egen aksjestrategi hvor flere elementer bærer preg av CANSLIM metoden. “How to make money in stocks” er en bok som anbefales på det sterkeste, både for investorer og tradere som ønsker å bygge opp sin egen aksjestrategi.

Boken kan kjøpes hos Tanum.no:

Se flere anbefalte aksjebøker

 

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *