5 Comments

Actionfylt aksjetrade i Immunicum (IMMU)

Immunicum brøt opp gjennom motstanden på høyt volum og jeg slo til – aksjen skjøt da fart før jeg solgte med solid gevinst.. og jammen ble det en liten intradag trade på slutten også.

Les også: De 5 beste aksjetradene hittil i år (2018)

Immunicum AB er et svensk selskap som driver med utvikling av kreftvaksiner. Etter en dårlig utvikling i aksjekursen de siste årene hadde aksjen begynt å stabilisere seg i en sidelengs kanal i gjennom 2018. Da den brøt opp i august, slo jeg til..

Immunicum bryter opp på høyt volum – jeg tar min første posisjon i aksjen

Etter å ha vært i hardt vær lenge, hadde aksjekursen til Immunicum begynte å bevege seg i en sidelengs kanal mellom 6 og 7,5 gjennom 2018. Aksjen ble kjøpt da den brøt opp gjennom denne på stigende volum. 

Først ble 3000 aksjer kjøpt til en snittpris på 7,46 i perioden 17-20 aug. Manuelt stop loss nivå ble satt i underkant av 7 kr. Kursen falt raskt tilbake etter at den brøt opp, men stabiliserte seg igjen etter å ha vært nede å testet 7 kr noen ganger på lavt volum. Da den igjen brøt opp gjennom både 7,5 og 8, bestemte jeg meg for å øke posisjonen. 2000 aksjer ble kjøpt til snittpris 8,66. Denne gang ble stop loss satt til i underkant av 8 kr.

Igjen falt aksjen tilbake noen dager, men også igjen på fallende volum. Den kom heller aldri ned til stop loss nivået, istedet skjøt den fart til den stoppet på 9,80 kr. Neste dag åpnet den opp og jeg tok gevinst på rundt 10,20 kr, men jeg var ikke helt ferdig med denne…

Teknisk analyse immunicum

En ekstra intradag trade i Immunicum

La oss zoome litt inn på siste dagen i traden. Her ser du hvor jeg solgte ut hovedtraden på rundt 10,20 kr. Men aksjen viste mer styrke intradag, noe som bød på en mulig intradag trade (Noe jeg sjelden gjør). 

Etter å ha solgt aksjen fulgte jeg fortsatt med den for å se hvordan den utviklet seg videre. Det jeg så var at volumet tørket ut og aksjekursen stabiliserte seg i overkant av 10 kr. Rundt 40 minutter inn i dagen begynte volumet å komme tilbake på stigende kurs. Jeg kjøpte 5000 aksjer da den passerte dagens første topp på 10,44 kr, derfra gikk det fort opp til 11 kr, hvor jeg solgte intradag traden. En fin liten gevinst på 5% på 15 minutter.

Jeg fulgte fortsatt med for å se hvordan den oppførte seg rundt 11 kr, som du kan se i grafen over er et motstandsnivå fra tidligere. Igjen ser jeg at volumet faller, mens den stabiliserer seg rundt 11 kr. Jeg sitter klar til å ta enda en ny intradagtrade, men så plutselig stoppes handelen…

Immunicum teknisk analyse

Det følger ingen informasjon annet enn at handelen i aksjen er stoppet etter en stor økning i aksjekursen de siste dagene uten noen hendelser eller nyheter som skulle tilsi dette. Aksjen er ute av handel helt fram til 16:45. Her kommer det fram at Immunicum er i forhandlinger med en større aktør om et samarbeid og det kan ha vært rykter om dette som kan ha drevet kursen. Den åpner opp 18% over 11 kr.

2018_10_01_17_15_11_Immunicum_Teknisk_Analys_Tradingview_Börsdata

 

Oppsummert

Alt i alt ble dette en veldig spennende aksjetrade i Immunicum. Total gevinst på denne traden var 14 220 SEK, med en økning på henholdsvis 37%, 18% og 5% for de ulike posisjonene. 

Aksjetraden ble utført ganske rett fram etter aksjestrategien og det er lite å utsette på her, men selvsagt spennende å se at jeg i tillegg var et par minutter unna en ny eksplosiv økning på 18 %, men det hadde nok vært en nervepirrende å sitte med en intradag trade i en aksje som var stoppet gjennom store deler av dagen.

Dato Antall aksjer Kjøpkurs Salgskurs Avkastning Profitt
17-20. aug 3 000 7,46 10,24 37% SEK 8 340
17-21. sep 2 000 8,66 10,2 18% SEK 3 080
1.okt 5 000 10,44 11 5% SEK 2 800
Total         SEK 14 220

 

 

5 Comments

 1. Hei,
  Posisjoner på 2000, 3000 og 5000 aksjer på 7-10 kr hvor mye gikk du inn totalt og hvor mye satt du igjen med? Ser ut som vanvittig store summer

 2. Hei Mike,
  På de første to posisjonen på 3000 og 2000, var det henholdsvis (runder av) 20000 NOK + 15000 NOK. Deretter ble disse to posisjonene solgt ut til 46 000 NOK (Gevinst = 10 500 NOK = 23 %) og samme posisjon ble kjøpt og solgt i intradag traden. Hvorvidt summen er” vannvittig stor” er helt relativt til hvor mye posisjonen utgjør av resten av kapitalen.

 3. Takk for svar. Er ganske ny til aksjer, eller har lest og sett på mye informasjon om det. Som en student er det vanskelig å begripe summene folk er komfortable med å bruke på det. Håper jeg blir like modig som deg en dag, men er man flink er vel det en forsikring i seg selv noe som jeg ikke er enda. Føler at det er en stor del som viser kun til wins og ikke losses som gjør inntrykket litt kunstig, bruker Degiro nå for å prøve meg fram. Du fikk vel kanskje ikke en pangstart du heller? (-:

 4. Hei igjen Mike 🙂
  Ja, det skjønner jeg. Begynte selv med aksjer da jeg var student. Da var det ikke snakk om store summene. Med litt trang økonomi er det lett for å tenke litt for mye på beløpene i forhold til hverdagsøkonomien. Og det var ingen pangstart på meg nei. Jeg brukte laaaang og gjorde maaaaaange feil (og gjør fortsatt feil..), har skrevet en del om dette i de tidligste innleggene. Skriver også jevnlig om dårlige trades også og mener det er disse man lærer mest av, men nå for tiden er ofte disse litt kjedelig å skrive om fordi det nå stort sett handler om aksjer som ble kjøpt og deretter solgt ved stop-loss. Skrev senest et innlegg om de dårligste tradene i første halvdel av 2018:
  https://aksjebloggen.wpengine.com/del-2-fire-verste-aksjetradene-hittil-2018/

  Og her mitt største prosentvise tap:
  https://aksjebloggen.wpengine.com/hvordan-jeg-tapte-over-100-pa-en-aksjeinvestering/

  Mye av min framgang har handlet om å frikoble aksjeporteføljen helt fra min hverdagsøkonomi og mine følelser og basere alt på en tradingstrategi, for deretter å hele tiden analysere mine handler opp mot denne strategien og gjøre forbedringer og finjustere. Da handler det ikke om å være modig, men om å følge det strategien sier. Det er ikke slik at jeg kaster inn store beløp helt ut fra luften. Posisjonstørrelsene er gjennomtenkte i forhold til total risiko i aksjeporteføljen. Normalt sier jeg at et aksjetap ikke skal overstige 1% av den totale porteføljen. Hvis jeg da har en stop loss på f. eks 8%, så tilsvarer dette en maks posisjonstørrelse på 1/8 av porteføljen.

 5. Imponerende trade. Skulle ønske jeg også tok turen inn i slike trades, men kan for lite om det ennå og har ikke tiden til det for tida :-), holder meg til porteføljeforvaltningen. Forøvrig, har vi ikke en stor kile i Bitcoin snart :-)?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *