Er du norges beste aksjeinvestor? Det hjelper ikke, dette er NM i flaks og slik vinner du!


Er du norges beste aksjeinvestor? I oktober får du muligheten til å prøve deg og det helt uten å risikere en eneste krone selv. Har du størst avkastning i slutten av måneden stikker du av med rent gull verdt 25 000 kroner! Men det er ikke nødvendigvis den beste som vinner. Dette er NM i flaks.

Investor NM 2014 går av stabelen 1. oktober og varer t.o.m 29. oktober. Hvis du er den som sitter igjen med den høyeste totale avkastningen 29. oktober stikker du ikke bare av med “NM-tittel” i aksjeinvestering, men også rent gull verdt 25 000 kroner. Underveis vil du også ha mulighet til å vinne ukespremier som MacBook Air og Playstation 4.

Vinneren av Investor VM stikker av med 100 gram rent gull (Verdt 25 000 kr)
Vinneren av Investor VM stikker av med 100 gram rent gull (Verdt 25 000 kr)

 
Du får 100 000 kroner å leke deg med!
Når konkurransen starter får du tilgang til en fiktiv konto med 100 000 kroner som du skal forvalte slik du ønsker i løpet av konkurranseperioden! Mens de aller fleste tilsvarende konkurranser kun lar deg investere i aksjer, så har du her muligheten til å investere i alt fra aksjer, kaffe og gull til dollar og yen. Altså en unik mulighet til å bli kjent med markeder du kanskje normalt ikke investerer i. Er du helt fersk med aksjehandel, så er jo dette også en god mulighet til å gjøre deg kjent med aksjemarkedet og prøve deg litt uten å risikere en eneste krone selv!

 
Amatørene som slår de profesjonelle
Du trenger ikke å være verken profesjonell aksjemegler eller daytrader for å vinne Investor NM, faktisk vil jeg tørre å påstå at du kanskje til og med har større sjanser i en slik konkurranse jo mindre erfaring du har. For Investor NM, til tross for navnet, vil neppe finne frem til den beste investoren i landet. Gode investorer tar ikke for stor risiko i aksjemarkedet, noe du nærmest er nødt til å gjøre for å oppnå høyest avkastning i et så kort tidsrom.

Hvis du ser på tidligere vinnere og ukesvinnere er det tydelig at de har tatt stor risiko ved å eksponere seg mot små volatile aksjer som gjerne ikke følges av de fleste. Dette var også den strategien jeg brukte da jeg konkurrerte i Aksjespillet til Skandiabanken for noen år tilbake. Her forvandlet jeg de 100 000 kronene til nesten 180 000 kroner på 3 måneder og havnet inne blant topp 10 av over 18 000 spillere. Var det flaks? Javisst! Det var griseflaks! Men det krevde altså en strategi som gjorde det mulig å ha flaks. Det hadde ikke vært mulig om jeg investerte som en fornuftig risikoavers investor.

DU kan vinne Investor NM, men bare hvis du prøver. Klikk deg inn på lenken under og meld deg på før 30.september, så har du plutselig 100 000 fiktive kroner å leke deg med og muligheten til å vinne fine premier. Lykke til!

 

– Jeg kommer til å gå ut hardt, med høy risikoprofil. Går man for seier så er man nødt til det– sier fjorårets vinner av Aksje-NM, Jonas Kvalheim Klock, til E24.

 

5 tips for å vinne Investor NM

 
Å vinne en aksjekonkurranse som kun varer 1 måned krever flaks, MYE flaks, men det krever også at du har en strategi som gjør at du faktisk har mulighet til å ha flaks. Dette er mine tips til hvordan lage en flakse-strategi som kan vinne Investor NM

  • Ta høy risiko – Jeg fikk nesten vondt av å skrive dette, men skal du vinne Investor NM kommer du ikke utenom å ta risiko du ellers ikke ville ha tatt med egne penger.
  • Kjøp upopulære aksjer – Å ta høy risiko er ikke alltid nok. Hvis halvparten av deltagerne sitter inne i en rakettaksje, så kommer du neppe til topps. Hvis du er en av veldig få som sitter med en rakettaksje så havner du fort i toppen ved en lift-off.
  • Pass deg for stor spread – Når du handler små, risikable og upopulære aksjer så vil du fort finne ut at disse har en stor spread mellom kjøper og selgerkurs. Dette kan fort føre til store tap!
  • Sats på taperne? – I et tidligere eksperiment her på Aksjebloggen gjorde jeg stor suksess ved å satse på taperaksjene, kanskje dette er en god strategi for en slik konkurranse? Jeg skriver spørsmålstegn her, for det kunne jo være spennende å prøve denne strategien som både er risikabl og treffer de upopulære aksjene. Les mer i “Vinnerne vs. Taperne
  • Håp på det beste! – Siden du nå baserer deg på stor risiko og mye flaks, så er det bare å spenne seg fast og håpe på det beste! Taper du mye, så vil du fortsatt få en ny sjanse hver uke til å vinne gjeve ukespremier. Du har vel uansett ikke mye å tape her

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *