6 Comments

Kjøpt vår første leilighet, fått oss boliglån og gleder oss til nye økonomiske mål

Foto: © Aprescindere | Dreamstime.com

Vi har kjøpt vår første leilighet og fått vårt første boliglån. Hurra! Da er det på sin plass med noen nye økonomiske mål

Bedre sent enn aldri kan man vel kanskje si, men nå kan vi altså endelig kalle oss boligeiere istedet for boligleiere. Det skal bli befriende å endelig kunne betale ned på vårt eget boliglån, framfor noen andre sitt. 

Vi har lenge ventet med å gå ordentlig i gang med boligjakten. Samboeren har vært gjennom en tøff tid med dårlig helse, men er på bedringens vei. Dermed tenkte vi at det var på tide å begynne et nytt og frisk kapittel i ny bolig, lite ante vi at det skulle gå så fort. Det gikk noe sånt som det her:

 • Dag 1 – Ser leiligheten på Finn
 • Dag 4 – Går på visning
 • Dag 5 – Kjøpte leiligheten

Vi har altså kjøpt en liten leilighet i flott og rolig område i en av Bergens bydeler. Leiligheten kom på den nette sum på 2,5 mill, noe som er langt under det banken kunne tilby oss til finansieringen som var på 4,0 mill. 

Hvorfor vi kjøpte bolig langt under evne

Inntrykket er at det er vanlig å kjøpe så stor bolig som banken tillater, så hvorfor gjorde vi ikke det? Hvorfor valgte vi å kjøpe bolig langt under evne?

Jeg har allerede fått spørsmål om hvorfor vi valgte å kjøpe en så “liten” og enkel leilighet og hvorfor vi ikke kjøpte noe større og flottere når vi tross alt har råd til det og det er mange grunner til dette. Her er noen:

 • Den var midt i blinken – Først og fremst var leiligheten midt i blinken for den fasen vi går inn i nå. Både beliggenhet og romløsning var veldig fin for oss.
 • Økonomisk trygghet – Deretter handlet det om økonomisk trygghet. Vi ønsket ikke at boligen vår skal dominere økonomien vår, særlig med utsikter for høyere renter og det at samboeren fortsatt er student.
 • Beholde BSUene – Dette så vi litt mer som en bonus, men å kjøpe en billigere leilighet gjør at vi begge kan beholde og spare videre i BSU.
 • Betale ned raskt – Vi er veldig motivert av å ha et boliglån som er lite nok til at det faktisk er en reell mulighet for å betale det ned i løpet av ikke for mange år.
 • Muligheten til å leie ut – Deretter så vi muligheten for å kanskje fortsette å eie denne leiligheten som en utleieleilighet når vi flytter videre til neste bolig.
 • Minimalistiske – Ikke minst så er vi blitt nokså minimalistiske av oss og har vært og er inne i en prosess hvor vi selger, kaster og gir bort tingene vi egentlig ikke trenger og som bare tar opp plass. Da trengte vi plutselig ikke så stort plass.

Nye økonomiske mål – Gleder oss til å betale på boliglånet

Boligkjøpet endrer mye i økonomien vår og sørger for nye økonomiske mål. Vi gleder oss faktisk til å betale ned på boliglånet!

Som nevnt over, det at vi har et lavt boliglån har gitt oss stor motivasjon i hvor fort vi kan klare å betale det ned og potensielt beholde leiligheten som en utleieleilighet hvis ønskelig.

Vi er fortsatt litt i tenkeboksen på hvordan vi ønsker å gå fram her (Her må vi få hodene litt opp av flyttekassen først), men de første tankene om nye økonomiske mål har vært noe å basere seg på en slags snøball-metode og fokusere på et og et lån med full økonomiske kraft. Det ser slik ut

  1. Felles sparekonto til 100 000 kr (Har 55 000 kr i dag)
  2. Betale ned mitt studielån (Har høyere rente enn boliglånet)
  3. Betale ned topplånet
  4. Betale ned til 50 %
  5. Betale ned resten av boliglånet

Vi ser veldig fram til å flytte inn i ny bolig, starte en ny fase i livet og ikke minst å gå løs på boliglånet!

6 Comments

 1. Takk for det 😀 Veldig spennende å begynne på en ny fase og ha litt nye friske økonomiske mål.

  Har sett noen dokumentarer, så vet ikke helt hvilken du sikter til her. Har du en lenke? 🙂

 2. Gratulerer med boligkjøp ????

  Fin bonus å kunne beholde bsu kontoen. Jeg beholdt selv min bsu ved første kjøpet som ble til utleieleilighet og jeg klarte å beholde den når jeg og samboer kjøpte vår første sammen. Kjenner jeg nesten gleder meg til å bli 34 så jeg kan betale ned masse i et stort deilig jafs ????

 3. Takk for det 🙂

  Ja, er veldig flott å kunne beholde begge BSU’ene våre 🙂 Haha.. Da er du ikke alene, gleder meg veldig til å kaste hele BSUen på boliglånet ved 34 og kanskje også gjøre det samme som deg ved å gjøre boligen om til leiebolig når vi flytter til neste.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *