Hvorfor jeg gikk fra å ha ingen kredittkort til å bli en real kredittkortninja med hele 4 kort

kredittkort med fordeler

© Yury Shirokov | Dreamstime

29 år skulle det ta før jeg fikk aller første kredittkort, men det ble ikke bare ett, eller to, eller tre, men hele fire kort i løpet året. Jeg har blitt en real kredittkortninja og her har du grunnen…

Jeg har alltid hatt en realivt negativt syn på kredittkort, kanskje noe farget av å ha sett alle episodene av luksusfellen hvor kredittkortene misbrukes på det groveste, mens kredittkortselskapene gnir seg i hendene.

Les også: Hvordan vi kuttet matvareforbruket dramatisk

Ikke så jeg noen grunn til å ha kredittkort heller – hvorfor ikke bare ha et vanlig bankkort som trekker pengene rett fra kontoen min? Det var inntil jeg innså de store fordelene kredittkortene har for oss som har økonomisk stålkontroll (Og tilsvarende store ulemper for de som ikke har kontroll).

Ingen gebyrer, penger tilbake på alt jeg kjøper, reiseforsikring osv osv. Jeg ble rett og slett fristet til å ta opp bonusjakten, skaffe meg kredittkort med fordeler og bli en real kredittkortninja. Ikke minst til å bli kredittkortselskapenes verste kunde som kun tok imot fordelene uten å gi noe tilbake.

Ett og ett kort ble valgt ut basert på de fordelene de kunne gi meg i et forsøk på å optimalisere kredittkortbruken og tyne kredittkortselskapene for mest mulig.

Mine 4 kredittkort med fordeler

De fire kortene jeg endte opp med  og hvilke fordeler jeg bruker av hver av dem er følgende:

  1. Bank Norwegian – Dette begynte jeg med. Her får jeg 1 % Cashpoints på alt jeg kjøper som jeg kan bestille flyreiser med (Dette ble forøvrig til en flyreise til Italia i høst). Dette kortet er også gull på utenlandsreiser med reiseforsikring og gebyrfritt uttak i utlandet og 5-20 % Cashpoints på Norwegian biletter. Her fikk jeg også 500 Cashpoints + 200 Cashpoints ved å bytte til strømleverandøren NorgesEnergi (Søk på Reisestrøm) som forøvrig var billigere enn min gamle leverandør.
  2. Remember – Mitt neste kort. Dette kortet ligger mer eller mindre bare i skuffen. Dette kortet trekkes fram når vi skal handle i nettbutikker eller på restauranter. Her er det veldig gode rabatter (Typisk 5-20 %) på over 200 nettbutikker og 70 restauranter som kommer til nytte for ting vi uansett skal kjøpe. Skal vi kjøpe noe i en nettbutikk sjekker vi alltid om det rabatter her først (Eller i en annen lignende nettbutikk). Ellers brukes ikke dette kortet til noe annet.
  3. Shell Mastercard ble anskaffet for å få 1 % Trumf-bonus på alt jeg kjøper istedet for Cashpoints, dermed kan jeg ta pengene rett inn på konto istedet for å måtte bruke det på flyreiser. Dette har nå blitt kortet til så og si alt (Såfremt jeg ikke har rabatt via Remember eller Ikano Visa).
  4. Ikano Visa skaffet jeg nylig, her får jeg rabatt på 3-10 % på alle varer innen en ny varekategori hver måned. For kommende desember er det f. eks 3 % på alle dagligvarer (Litt som trippel-trumf hele måneden). Her er det også 10-30 % rabatt på et røys av ulike nettbutikker, butikker, restauranter, trenigsssentre, hotel, leiebil og mye mye mer. (Se rabattkalender til Ikano Visa)

Gjør det for sportens skyld

Utgjør disse bonusene, rabattene og fordelene en stor forskjell i økonomien? Overhode ikke. Det er snakk om maks noen tusenlapper i året, men det koster oss heller ingen verdens ting når vi uansett kjøper det vi kjøper. Også er det jo knakanes gøy for en som liker sporten i bonusjakten (Dette er nok kanskje hovedgrunnen for å være ærlig).

Anbefales det? Absolutt ikke! Med mindre du er som meg som liker den lille bonus- og rabattjakten og er en dreven stabil hobbyøkonom som fint klarer å ha lommeboken full av kredittkort uten å miste total kontroll. Her er det  snakk om å bli kredittkortselskapets verste kunde (Spørs om jeg ikke blir sperret når jeg skriver dette da) som aldri trenger å betale renter og gebyrer. Så ja, da og bare da er dette kanskje noe for deg.