Det kan lønne seg å kjenne til Flyforsinkelser.no når flyet blir forsinket – Fikk igjen 3300 kr!

Foto: JESHOOTS.COM / Unsplash

Ingenting er mer irriterende enn at flyet bli kansellert i siste sekund. Lange slitsomme timer på en travel flyplass og med lite informasjon. Dette opplevde vi nylig, men heldigvis kjente jeg også til Flyforsinkelser.no – Vi fikk igjen 3300 kr!

Les også: Hvordan spare penger på reisen – Bo, fly og spis billigere og opplev mer for pengene

Samboeren og jeg sitter i gaten og venter idet SMSen tikker inn på mobilen. Vi har allerede ventet langt på overtid i den stappfulle gaten, da det stadig tikket inn nye forsinkelser, men nå kom altså den meldingen som skulle snu resten av dagen på hodet – Flyet er kansellert grunnet teknisk feil. 

Dette innlegget inneholder affiliate-lenker til Flyforsinkelser.no, men er ikke skrevet på oppdrag fra dem. Innlegget er basert på egen positive erfaring jeg nylig har hatt med flyforsinkelser.no. 

Kampen om å komme seg hjem

Hele flokken i gaten blir vill i blikket og tar beina fatt. Det er tydelig at folk har vært med på dette før; løpende mot servicekontoret med mobilen på øret til kundeservice. Det danner seg en håpløs lang kø foran pulten hvor det sitter én stakkars person. På telefon er det nærmest umulig å komme gjennom. Det er en kamp om å få kommet seg med de få plassene som er igjen på de resterende flyet den dagen.

Det går nesten 1 time før vi får ordnet oss nye billetter, med siste flyet som går den kvelden og får samtidig utdelt noen matkuponger som ikke rekker til stor mye. Nå er det bare å vente, lenge. Det er rundt 6 timer til flyet vårt går.

Heldigvis hadde jeg tidligere satt meg inn i mine rettigheter ved forsinkelser og kanselleringer tidligere og kjente til tjenesten Flyforsinkelser.no. Her inne fikk jeg raskt oversikt over hvor mye vi hadde rett på i kompensasjon i vårt tilfelle, som var 500 EURO. En god trøst for å tilbringe hele dagen på en slitsom og støyende flyplass. 

Lang kveld på flyplassen og avslag fra flyselskapet

Klokken går usedvanlig sakte på flyplassen. Det er min konklusjon etter denne kvelden. Etter noen lange kjedelige og slitsomme timer nærmer det seg avgang, da en ny SMS tikker inn, med nok en forsinkelse. 

Denne gang var flyet forsinket halvannen time. Noe som er veldig mye når du har ventet 6 timer og tror det er 15 minutter igjen. Nye matkuponger og ny ventetid, før vi endelig kommer oss avgårde slitne og trøtte og rundt 8 timer senere enn planlagt.

Dagen etter sender jeg straks avgårde et krav på kompensasjon som rettighetene mine tilsier + ekstrautlegg jeg har hatt grunnet kansellering og forsinkelsen. Sjelden har jeg opplevd så rask respons fra flyselskapet. Utlegget ble betalt, men krav om kompensasjon ble tvert avslått med en utydelig generisk begrunnelse.

Sjekk om du har rett på kompensasjon (Opp til 3 år etter flyvningen) på Flyforsinkelser.no

Flyforsinkelser.no tar saken – Får igjen 3300 kr!

At flyselskapet avviste kravet om kompensasjon var ingen overraskelser. Det var visst vanlig ifølge flyforsinkelser.no. Dermed var neste steg å sette dem på saken og sette meg tilbake og tvinne på tomlene.

Noe av det beste med å overlate saken til dem, er at du ikke betaler noenting med mindre de får gjennomslag på saken din, da betaler du 25 % av kompensasjonen + MVA. Ingen risiko med andre ord. Og tar de saken din, så vit at de vinner 99% av sakene. De gir seg nemlig ikke og tar gjerne saken din helt til retten om de må.

Det tok litt tid, mest av alt fordi flyselskapet var treg med å svare og når de svarte, så avviste de også flyforsinkelser.no, men de gir seg selvsagt ikke og i løpet av et par måneder fikk jeg plutselig svar om flyselskapet har snudd og er villig til å betale kompensasjonen. Plutselig fikk jeg altså 3300 kr utbetalt!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *