5 Comments

Månedens økonomiblogg – Formuebygging

Månedens økonomiblogg kan vel kanskje kalles en personlig favoritt innen personlig økonomi. Bloggen Formuebygging er en av norges mest populære økonomiblogger og det med god grunn. Formuebygging var også en inspirasjonskilde da Aksjebloggen ble startet i sin tid. Les et miniintervju av mannen bak Formuebygging her!

Les også: Månedens økonomiblogg: Aksjespekulanten

Jakten fortsetter på  økonomiblogger. Vet du om en økonomiblogg som er verdt å lese? Eller har du kanskje din helt egen økonomiblogg? Nominer bloggen i skjemaet nederst, så kanskje det blir neste månedens økonomiblogg.

Formuebygging

Som leser av Formuebygging kan du følge én manns økonomiske ferd. Som leser av Formuebygging er du heller ikke alene. Det har nemlig blitt mange lesere etterhvert, noe som har gjort dette til en av de mest populære økonomibloggene i Norge. Så hva er det som har gjort den så populær? Foruten interessante og spennende innlegg, tiltrekkes nok leserne av det å kunne følge og være med å diskutere et tema som ellers gjerne er litt tabu her i Norge, nemlig personlig økonomi. Mannen bak Formuebygging byr på seg selv og sin personlige økonomi og har greid å skape en liten samlingsplass for oss som er interessert i nettopp dette.

Selv snublet jeg tilfeldigvis over bloggen Formuebygging en mørk vinterkveld i år 2009 og ble umiddelbart til en fast leser. Å kunne lese tanker og meninger og ikke minst å få innblikk i hvordan andre styrte sin økonomi var midt i blinken for meg. Ikke bare ble jeg til en fast leser, jeg ble rett og slett til en blogger selv. Formuebygging bidro nemlig til inspirasjon til starte Aksjebloggen. I dette innlegget deler mannen bak Formuebygging noen av sine tanker om sin blogg.

Kalenderen viser 2008 og våren henger tungt over oss da én mann får øynene opp for blogger om personlig økonomi. Det var svenske økonomiblogger som var tingen ettersom norske økonomiblogger var (og er) en mangelvare.

”Med dette kom også interessen for personlig økonomi krypende. Jeg fikk sett at med enkle midler kan man gjøre store forandringer på sin økonomi – over tid. Det var inspirerende og jeg lærte meg veldig mye. Det ble såpass inspirerende at jeg startet en egen blogg”

Formuebygging blir opprettet 5.mai 2008.

”En hovedårsak til opprettelsen av Formuebygging var å synliggjøre nedbetalingen av mitt forbrukslån, i hovedsak for meg selv. Jeg husker ikke helt hvor mye dette lånet var oppe i når jeg startet bloggen men, det var oppe i over 80 000 kroner på det meste. Det største målet den gang var å nedbetale dette forbrukslånet. Det klarte jeg sommeren 2009”

Med forbrukslånet ute av verden tok Formuebygging tak i nye økonomisk utfordringer som selvsagt også kunne følges på bloggen. Her tok han fatt i de fleste områder inn personlig økonomi, deriblant billån, boliglån, fondssparing og budsjett.

”Fremover er målet å bruke mindre penger på ting som jeg har brukt mye på tidligere. Som nevnt oven ble jeg kvitt forbrukslånet men det betyr ikke at jeg har blitt kvitt gadgetinterresen for det. Det er bare slik at jeg har høyere inntekt nå og kan kjøpe noe uten å bruke kreditt. Det jeg ønsker å oppnå fremover er å bli enda mer bevisst på valgene man tar og prøve å roe ned unødvendig forbruk. Det er det jeg ønsker å oppnå akkurat nå og det skal Formuebygging hjelpe meg med”.

Så hva bringer fremtiden for Formuebygging?

”Jeg kan i ærlighetens navn ikke si hva som skjer om 5 år og for de som har fulgt Formuebyggnig en stund vet at jeg ombestemmer meg innimellom. Jeg har ingen planer om å slutte med skrivingen. Temaet jeg skriver om er noe som stort sett alle går gjennom og i teorien har denne bloggen kunnet følge meg livet ut da ting endrer på seg hele tiden”

For deg som vurderer å opprette din egen økonomiblogg har Formuebyggeren disse rådene:

”Du trenger ikke brette ut din økonomi for hele verden bare fordi du starter en økonomiblogg. Skriv om det som opptar deg og vær fornøyd med det. Vær ærlig med deg selv og andre så går det bra. Det er også lurt å kunne by litt på seg selv på en eller annen måte. Skriv om dine suksesser men også like mye om feilene. Det er stort sett slik jeg gjør det og det funker”.

Besøk Formuebygging

 Neste månedens økonomiblogg?

Kjenner du til en økonomiblogg som er verdt å lese og som fortjener å få litt oppmerksomhet? Eller har du kanskje en egen økonomiblogg? Nominer bloggen i skjemaet under, så kanskje det er den som blir neste månedens økonomiblogg!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

5 Comments

  1. Følger selv med på Formuebyggeren og synes det er interessant og lese hans synspunkter og personlige betraktninger om økonomi og livet ellers 🙂

  2. Oi! Det var en hyggelig omtale Aksjebloggen! Takk for det!

    Husker godt når du startet opp Aksjebloggen og trengte noen få kom-igang instrukser. Allerede da fikk jeg en følelse av at Aksjebloggen kom til å bli noe skikkelig bra. Og jeg hadde rett i det 🙂

  3. Jeg liker godt Formuebygging. Skribenten prøver ikke å late som han er en allvitende ekspert, og stilen er folkelig og fin. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *