2 Comments

Månedens økonomiblogg: Valueinvesting Norway

Miljøet av økonomiblogger er ikke spesielt stort i Norge, men stadig flere strømmer til. Gjennom “Månedens økonomiblogg vil du få kjennskap til nye og gamle økonomiblogger som er verdt å lese. Først ut er den ferske finansbloggen “Value and Catalyst Investing – Norway”.

Det er ikke til å legge skjul på at økonomiblogger kun er en liten minoritet i den store bloggverdenen, en verden som ellers ser ut til å drukne i rosablogger og andre se-hva-jeg-gjør-på-i-mitt-“fantastiske-spennende-liv”-blogger. Heldigvis ser det ut til at økonomiblogger sakte men sikkert er på vei opp. Stadig flere økonomiblogger opprettes både av privatpersoner, banker og andre i finansnæringen. Og selv om svært mange faller fra etter noen måneder er det likevel gledelig å se at stadig flere blir inspirert og ønsker å blogge om alt fra egen privat økonomi til aksjer og finans.

I et forsøk på å oppmuntre flere til å opprette økonomiblogger vil jeg hver måned fremover gi oppmerksomhet til både nye og gamle økonomiblogger som jeg mener er verdt å lese. Det kan være helt ferske økonomiblogger med stort potensial, det kan være gamle økonomiblogger som har levert lesestoff av høy kvalitet over tid, andre økonomiblogger som på et eller annet vis har utmerket seg eller økonomiblogger generelt som bærer preg av høy kvalitet og interesseverdi.

Kjenner du til en økonomiblogg som fortjener litt oppmerksomhet? Fyll inn skjemaet nederst i dette innlegget.

Value and Catalyst Investing – Norway

Med en Master i økonomi og med to års erfaring som analytiker for en Wall Street investeringsbank sitter denne bloggeren og unge nordmannen med en viss tyngde innenfor emnet. Etter å ha vært bosatt i San Fransisco over lengre tid fikk han nok av finansnæringen og aksjemarkedet som fremstod som både kaotisk og irrasjonelt. Han flyttet tilbake til Norge og begynte å jobbe i telekombransjen.

Etter å ha lest en rekke bøker, deriblant “Den intelligente investor” av Benjamin Graham gikk det et lys opp for han. Han var blitt til en Warren Buffet disippel og hadde funnet oppskriften på hvordan profitere på kaoset. Det er med dette utgangspunktet bloggen ble dannet, en blogg som gir et svært interessant perspektiv på det norske aksjemarkedet.

Både tyngden av utdanningen og erfaringen hans gjenspeiles i innleggene og analysene på denne bloggen. Det er likevel ikke dette alene som gjør denne bloggen til en må-lese-blogg, nei det er hans unike evne til å formulere seg og å forklare hvordan han tenker og går frem, så selv min bestemor kunne forstått det. I tilegg bærer analysene og innleggene preg av å være underholdende og lite formelle.

“I will put my money where my mouth is.

Denne bloggen er ikke bare underholdende og interessant lesning, men også et godt sted å lære seg hvordan en fundamental analyse kan utføres i praksis.

 

Value and Catalyst Investing – Norway

 

Neste månedens økonomiblogg?

Kjenner du til en økonomiblogg som er verdt å lese og som fortjener å få litt oppmerksomhet? Eller har du kanskje en egen økonomiblogg? Nominer bloggen i skjemaet under, så kanskje det er den som blir neste månedens økonomiblogg!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Tittel på blogg:

URL:

Kort begrunnelse(Frivillig):


 

2 Comments

  1. Bra initiativ – kommer til å følge månedens anbefaling.
    Kunne selv tenkt meg å starte en blogg om penger og økonomi, så vi får se.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *