2 Comments

Million Dollar Traders (Video)

Hvordan tror du det ville gått om du gav personer med helt vanlige jobber to uker på å lære seg å trade i aksjemarkedet? Hva så om du gav disse personene 1 millioner dollar, 2 måneder og en lovnad om solid bonus ved oppnådd profitt? Og hva om alt dette skjedde midt under finanskrisen? Jo, da har du et svært interessant eksperiment og dokumentarserie.

“Million dollar traders” er reality-dokumentarserie som ble sendt på BCC i januar 2009. Serien følger åtte helt vanlige mennesker med ulike bakgrunner som i løpet av to uker skal lære å trade. En soldat, økonomistudent, pensjonert it-ingeniør, eks veterinær, kampsport promoter, alenemor, med flere. Etter to uker med læring får de åtte gjenværende deltakerne i eksperimentet 125 000 dollar hver med en oppgave om å drive et hedgefond sammen. Målet? Å oppnå profitt og tjene penger i aksjemarkedet.

Les også: Skilpaddemetoden – Et legendarisk tradingeksperiment

Det er hedge-fond forvalteren Lex van Dam som står bak eksperimentet og som investerer 1 million dollar fra sin egen lomme i det nye amatørfondet. Mens den profesjonelle traderen Anton Kreil står for opplæringen av deltagerne. Deltagerne skal drive med aktiv aksjetrading i to måneder. Men lite vet de ved starten av eksperimentet at de vil bli kastet inn i et stormende marked da finanskrisen ruller inn.

It was the financial equivalent of giving a blind man the controls of a jumbo jet during extreme turbulence – and telling him to land without damaging the plane” – Andrew Ellson, The Times

Gjennom serien får du se hvordan vanlige mennesker takler rollen som aktiv aksjetrader. Hvordan følelser tar overhånd og hvordan de klassiske nybegynnerfeilene blir gjort. Det er samtidig interessant å observere forskjellen mellom de som gjør det bra som trader og de som gjør det dårlig. Her er stikkordet følelsesmessig kontroll og fokus.

Oppnår de profitt? Greier alle seg til slutten? Greier de å gjøre det bedre enn profesjonelle tradere midt i finanskrisen? Se hele serien nedenfor. (Spilleliste 3 timer)

 

*Aksjebloggen er ikke ansvarlig for innholdet fra ekstern kilde. Videoen er hostet av Youtube.

 

2 Comments

  1. En realityserie som er mye mer interessant enn Big Brother ihvertfall 🙂 I mine øyne så klart – andre må jo få mene hva de selv vil 🙂

  2. Enig med deg Vidde. Dette er sannsynligvis en serie for spesielt interesserte, men kunne gjerne tenkt meg å se en sesong nr 2 av denne. 😀

    En veldig spennende og lærerik serie. Utrolig interessant å kunne observere og gjenkjenne hva de forskjellige gjorde feil og riktig.

    Synd vi ikke fikk se mer til hun alenemoren, ettersom de mente hun hadde det største potensialet.
    Ut fra det lille vi fikk se fra hver av de 8 deltakerne, syntes jeg det virket som soldaten hadde det største potensialet for å klare seg videre i bransjen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *