7 Comments

148 % avkastning på 2 måneder i NEL Hydrogen

Den første realiserte aksjetraden i “Prosjekt Pengetre” ble også den beste jeg har hatt hittil med hele 148 % avkastning på 2 måneder i NEL Hydrogen

Du har kanskje lagt merke til NEL Hydrogen det siste året, den har ikke bare toppet vinnerlistene gang på gang, men også fått store oppslag i alle finansavisene med selveste Spetalen i spissen. Aksjen har mer enn triplet seg i løpet av 2015.

Les også: Prosjekt «Pengetre» – Hele 89 % avkastning første året!

Etter å ha hatt denne på watchlisten min i noen måneder, dukket et kjøpssignal opp i henhold til min strategi. Jeg slo til og kjøpte 10 000 aksjer til 2,18 kroner (1) og solgte 48 dager senere til 5,41 kroner (2), altså en oppgang på hele 148 %, eller 32 300 kroner i kroner og øre.

Aksje Kjøpt Solgt Avkastning % Avkastning kr
NEL Hydrogen AS 2,18 5,41 148 % 32 300 kr

Det er hovedsaklig tre grunner til at jeg kjøpte aksjer i NEL Hydrogen

1. Stigende trend

NEL Hydrogen så ut til å ligge i en sterk oppadgående trend og at kursen konsoliderte og nærmet seg den nedre trendlinjen. Aksjen ble satt på watch-liste og jeg holdt et ekstra godt øye med denne aksjen.

2. Teknisk formasjon

Aksjen så ut til å konsolidere mellom 1.80 og 2.20, to nivåer jeg fulgte ekstra godt med på. Et etablert brudd på oppsiden av 2.20 på stigende volum ville gitt meg et kjøpssignal i henhold til aksjestrategien min. Her så jeg også den tekniske formasjonen “Cup with handle” dukke opp (Les mer om denne i CANSLIM metoden).

3. Volumet støtter utviklingen

I formasjonen “Cup with handle” er det viktig at volumet støtter utviklingen. Her vil en uttørking av volumet i “hanken” etterfulgt av økning i volumet ved brudd på oppsiden gi et sterkt kjøpssignal. Jeg satt dermed klar idet jeg så denne formasjonen utvikle seg helt etter boken.

Tok gevinst i aksjen

Rett etter kjøpet av aksjen tok den virkelig fatt og steg raskt mot toppen av trendkanalen, men også motstandsnivået på rundt 6 kroner. Etter å ha testet dette intradag med raskt tilbakeslag valgte jeg å selge på 5,41 kroner og dermed ta gevinst i aksjen.

7 Comments

 1. Hei Håkon,

  Jeg tenker at det ikke har noe å si hva jeg tenker om veien videre. Jeg aner ikke hvordan denne vil utvikle seg. Det eneste jeg egentlig kan si er at min aksjestrategi er aldri å prøve å fange fallende kniver. Å prøve å gjette på hvor den stopper er i mine øyne en utprøvd dårlig strategi. Da venter jeg heller til å se hvordan det oppfører seg rundt støttenivåer (I dette tilfellet 2,80), ved bunnen av trenden den er i eller ved en eventuell annen konsolidering/utbunning. Hvis den plutselig nå skulle snu brått og dra fra meg, så gjør det meg ingenting, da den da uansett ikke var ment for min strategi. Ellers kan det også være lurt å ta i betraktning det generelle markedsklimaet. Hvis hele aksjemarkedet faller, så har særlig de mindre og mer risikable aksjene en tendens til å følge etter!

 2. Hei JE,

  Ettersom min strategi i stor grad baserer seg på enkel trendanalyse og price-action så trenger jeg ikke så veldig mange eller avanserte indikatorer, dermed holder det med de enkle gratis verktøyene som er der ute, som Netfonds og BigCharts.

  Ellers bruker jeg Investtech sine analyser (gjennom Nordnet) til å gjøre den første filtreringen av kandidater jeg skal analysere nærmere.

  Les også hvordan jeg går frem for å finne kjøpskandidater:
  https://aksjebloggen.wpengine.com/tilbake-i-aksjemarkedet-hvordan-jeg-gar-frem/

 3. Ibsen: Eventyrlig avkastning er helt riktig 🙂 Mye flaks inne i bildet, men med en strategi som gir rom for nettopp slik flaks 😉

  Vidde: Takk. Synes selv det er et spennende prosjekt, men blir nok neppe like spennende fremover som den pangstarten her 😉

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *