1 Comment

Nå blir det enklere å få tak i gode aksjeanalyser

Islero er en ny aksjeanalyseplattform hvor du finner både tekniske og fundamentale analyser. Foto: © Marc Pinter | Dreamstime.com
Islero er en ny aksjeanalyseplattform hvor du finner både tekniske og fundamentale analyser. Foto: © Marc Pinter | Dreamstime.com

Å lese aksjeanalyser er en viktig del av det å finne potensielle investeringer, men også å kunne lære deg selv å analysere aksjer ved å se hvordan andre gjør det i praksis. Nå vil en gruppe gründere gjøre det lettere for deg å få tak i gode aksjeanalyser gjennom den nye aksjeanalyseportalen Islero.

Les også: De tok pause fra studiene for å satse alt på gründeridéen (Målbevisst.no)

For litt over ett år siden gikk tre NTNU-studenter sammen for å realisere en idé som kan gjøre det lettere for deg å få tak i gode aksjeanalyser. De tok pause fra studiene og gjennom beinhard jobbing har de nå utviklet og lansert aksjeanalyseportalen Islero, en tjeneste som har høstet mange lovord fra meglerbransjen og allerede rukket å bli omtalt i Kapital.

 

Større utvalg og lettere tilgjengelighet på aksjeanalyser

Islero er en tjeneste som tar sikte på å samle aksjeanalyser både fra store meglerhus, men også mindre profesjonelle private investorer og analytikere.

Guttene bak Islero (f.v) Alexander Andfossen, Morten Dobloug, Mathias Ose og Frede L. Fardal. Foto: Jonas Frøland
Guttene bak Islero (f.v) Alexander Andfossen, Morten Dobloug, Mathias Ose og Frede L. Fardal. Foto: Jonas Frøland
– Uavhengige analytikere analyserer gjerne upopulære og underanalyserte selskaper som har lite dekning hos de profesjonelle. Ved å tilby kombinasjonen uavhengige og profesjonelle analytikere dekker islero markedet godt, og man får tilgang til et bredt spekter av analyser fra flere synspunkt. På islero.com tilbyr vi selskapsanalyser skrevet av profesjonelle og uavhengige analytikere, i form av både teknisk og fundamentale analyser, skriver de til Aksjebloggen.

Mens du før gjerne måtte ty til kostbare månedsabonnement for å få tak i aksjeanalysene til et meglerhus, selv om du gjerne bare var interessert i noen av dem, vil du hos Islero kunne kjøpe enkeltanalyser for de selskapene du faktisk er interessert i å lese om fra de analytikerne du faktisk ønsker å lese av. Her vil du også få hjelp til å velge gode analytikere og analyser fra andre brukeres vurderinger.

– Alle analytikere har sin egen profilside, der de kan skrive litt informasjon om seg selv og sin investeringsfilosofi. Brukere vurderer analytikere ut ifra kvaliteten på deres analyser. Alle som har lastet ned en analyse kan vurdere den, og analytikeren vil få en gjennomsnittvurdering basert på analysene.

Islero er enda i betaversjon, og du har dermed mulighet til å prøve ut tjenesten helt gratis enn så lenge. Senere vil det koste penger, men her har du fordelen ved at du selv velger hvilke analyser du vil kjøpe, fremfor de vanlige analyseabonnentene som er vanlige i dag.

– Betalingsmodellen baserer seg på enkeltsalg av analyser, slik at du betaler for analyser av de selskapene som interesserer deg. Mesteparten av kjøpesummen går tilbake til analytiker. Vi utvikler også en abonnementsløsning, men prisene er ikke helt fastsatt enda. Prisen på enkelte analyser fra uavhengige analytikere vil ligge i området 10-30 kr.
 

…man får tilgang til et bredt spekter av analyser fra flere synspunkter.

 

Lær å analysere aksjer ved å se hvordan andre gjør det

Skal du investere i enkeltaksjer, så kommer du ikke utenom aksjeanalyser for å undersøke om en aksje passer inn i din valgte aksjestrategi. Dette er viktig for å komme unna støyen i markedet og se på de faktiske tallene, de harde fakta om selskapet.

– En god start for småsparere og private investorer som skal investere i et selskap vil være å benytte en aksjeanalyse skrevet av en analytiker, og basert på denne gjøre en vurdering om det er et selskap man har tro på vil lykkes i fremtiden.

Men kanskje enda viktigere, særlig om du er relativt ny med aksjeanalyser er at du gjennom å lese profesjonelle aksjeanalyser vil lære deg selv hvordan analysere selskaper og utvikle en analytisk tankegang i forhold til din egen strategi.
 

Selg dine egne analyser, tjen penger og bygg deg opp et navn

Har du relativt god erfaring med aksjeanalyser? I så fall vil Islero også kunne være en plattform for deg til å selge analysene dine, tjene litt penger på jobben du gjerne allerede gjør for deg selv og kanskje til og med bygge deg opp et navn som aksjeanalytiker. Det er ingen formelle krav til hvem som kan selge analysene sine på Islero, men husk at du blir vurdert av brukerne.

– En analytiker må ha lastet opp minst en gratis analyse for å ta betalt for en analyse. Dermed kan du som bruker lese gjennom gratisanalysen og se om dette er en analytiker du forstår, eller om han har poenger du finner interessante.

Islero er enda i beta-versjon og du vil dermed ha muligheten til å prøve ut tjenesten helt gratis! Sjekk det ut på Islero.com.


1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *