11 Comments

Nå er det slutt på å betale andre sitt boliglån!

Foto: rawpixel / Unsplash

Da har vi flyttet inn i nytt hjem og kan endelig begynne å betale ned på vårt helt eget boliglån. Klar ferdig gå!

Les også: Hvor raskt er det mulig å betale ned boliglånet?

Vi har kastet mye penger ut av vinduet de siste årene. Jeg tør ikke en gang å tenke på hva totalsummen blir av all leien vi har betalt, men en ting er sikkert; noen er fornøyde med å få betalt ned på sine boliglån og det er ikke oss. Men nå er det slutt på det – nå skal vi endelig betale ned på eget boliglån! 

Flyttekassene står fortsatt litt rundt omkring oss, men vi har ihvertfall skiftet tak og vegger. Vi har kommet på plass i nytt hjem med alt av kaos det innebærer, men det føles bra! Ettersom boliglånet nå vil være en stor del av vår økonomi framover, så vil nok dette også bli et tema her på Aksjebloggen. Dørgende kjedelige for noen, men kanskje også interessant for andre håper jeg.

Det betyr selvsagt ikke slutten på aksjetrading, den er fortsatt i sin spede start. Men en liten pause fra aksjemarkedet har jeg hatt i det siste. En ruglete korreksjon passet dårlig med lite tid til å følge med, så jeg solgte ut det jeg hadde og har dermed unngått så godt som hele korreksjonen i denne omgang (Mer om dette senere).

Planen framover med små og store jafs av boliglånet

Kalkulatoren har virkelig fått kjørt seg i det siste, idet vi har laget planer for økonomien vår. Betale ned boliglånet så raskt som mulig? Investere i aksjemarkedet? Spare til bryllup og reise? Eller litt av alt? 

Svaret er selvsagt litt av alt! Vi kommer til å betale ned mye på boliglånet og dette blir nok hovedfokuset i økonomien framover, men vi har også gjort plass til både aksjesparing, trading og mer kortsiktig sparing tså vi skal ha til krydder i grøten i hverdagen.

Planen er nå at vi hver måned kommer vil til å betale ned fast etter en 15-års nedbetalingsplan, men at vi setter samtidig setter av ca 10 000 kr ekstra hver måned til nedbetaling. Denne ekstra summen blir innbetalt som et større jafs hvert kvartal (Fordi banken vår er udugelig dårlig på å kunne gjøre ting selv i nettbanken).

I tillegg fikk vi nettopp inn depositumet fra leieleiligheten. Depositumet var i utgangspunktet tiltenkt at vi skulle bruke på møbler og andre nødvendigheter i nytt hjem, men vi har nå solgt så mye møbler og ting fra den gamle leiligheten og samtidig kjøpt det meste vi trenger brukt at vi faktisk har gått i pluss uten å måtte røre depositumet. Dermed blir dette smelt rett inn på boliglånet. Det begynner bra!

For motivasjonens skyld har vi hengt opp en liten oversikt hvor vi kan følge med på nedbetalingen av boliglånet og ulike delmål underveis:

46299564_353292528756336_1461947889067491328_n

11 Comments

 1. Gratulerer så mye, deilig følelse det der!

  Mulig du har nevnt det, men jeg kan ikke huske å ha sett noe om det i dine tidligere innlegg; måtte du selge det du hadde i aksjer og fond for å komme inn på boligmarkedet nå? Eller har du fortsatt en del stående?

  Og hvor mye skal du sette inn i aksjemarkedet kontra ekstra nedbetaling av boliglån? Hvis man tenker helt rasjonelt så har det sjeldent lønt seg å nedbetale ekstra på boliglån vs å spare mer i fond/aksjer over lengre perioder, men skjønner at andre forhold kan veie tyngre.

 2. Takk for det 🙂

  Måtte ikke selge noe for å komme inn i boligmarkedet, slapp også å bruke BSU. Har spart opp på en annen boligsparekonto hos Nordea hvor det var mulig å sette inn 300 000 kr til BSU rente + litt ekstra fra noen andre sparekontoer. Jeg har likevel solgt en del ned i aksjemarkedet en stund tilbake, men dette pga markedet i seg selv.

  Ja, her veier nok andre forhold tyngre for oss 🙂 Hvis vi ser på det av lønnen som går til nedbetaling og aksjesparing så går ca 30 % til aksjer og 70 % til nedbetaling bolig. I tillegg blir store deler av ekstrainnkter (Inntekt fra nettsider, feriepenger etc) tatt inn i aksjer.

 3. Er innom å titter av og til, men er ikke aktiv der 🙂 Synes det er en veldig flott side! Men prøver å holde meg unna andres meninger og handlinger, for ikke å bli distrahert fra egen strategi.

 4. Vurderte dere å kjøpe en bolig med utleiedel? Det er jo en passiv skattefri inntekt. Vi har gjort det, og riktignok har vi litt høyere lån, men vi bor gratis da leieboerne betaler rentene og kostnader. Vi betaler kun avdrag.

  Hadde vært interessant å høre ditt syn på dette.

 5. Hei,
  I denne omgang ble ikke dette vurdert da vi kun har én inntekt per i dag (Hun er student), men det kan absolutt bli aktuelt i framtiden 🙂

 6. Hei igjen Charlotte 🙂

  Ser ut som en klassisk “bli-rik-fort-system”-svindel spør du meg. Holder meg langt unna alle slike “systemer”. De eneste som tjener penger fort på slikt er de som selger deg det. Flere klassiske tegn her på svindel, blant annet bærer alle facebook kommentarene veldig likt språk og overdreven positiv (Her brukes gjerne bilde, navn og lenke til ordenlige facebook profiler for at det skal se ekte ut) og skrevet i løpet av noen få dager. Er også unaturlige at alle skriver hvor mye de tjener i $ og Euro framfor i kroner. Nettsiden har også plutselig dansk og engelsk språk flere steder (Som tyder på en klassisk nettside som oversettes til mange språk). For ikke å snakke om det faktum at det ikke gir mening at noen skal ha et så fantastisk system for så å bare tjene 1% av profitten og gi deg 99% av profitten, når de da heller bare kan ta 100% av profitten ved å bruke systemet selv. Hvis systemet er så fantastisk, så gir det ingen mening å “gi det bort”.

 7. Tusen takk for svar! Alle tiders! Var det samme jeg kom frem til, merkelig at de får holde på..

  Dersom du har lyst å skrive om slike tradingroboter i et innlegg hadde det vært veldig interessant. Eller ulike måter å drive med trading på med minst mulig tidsbruk. Med to barn, fulltidsjobb og masterstudier utenom blir det knapt med tid gitt. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *